Sinhua i ATV dogovorili unapređenje saradnje u brojnim oblastima

Beta pre 12 dana

Kineska novinska agencija Sinhua i mađarska ATV Media Group potpisale su 2. maja memorandum o razumevanju kao dogovor o jačanju saradnje na više nivoa i u brojnim oblastima, uključujući razmenu vesti i informativnih proizvoda i komunikaciju osoblja .

Memorandum o razumevanjuu potpisali su predsednik novinske agencije Sinhua Fu Hua i izvršni direktor ATV Tamaš Kovač.

Fu je rekao da se ove godine navršava 75 godina od uspostavljanja diplomatskih veza između Kine i Mađarske I da će za nekoliko dana će predsednik Si Đinping doći u državnu posetu Mađarskoj.

Sledeći strateške smernice diplomatije šefa države, Sinhua je spremna da sarađuje sa ATV na konsolidaciji "mosta prijateljstva" u kulturnoj razmeni Kine I Mađarske,  unapređenju saradnje u primeni novih tehnologija u medijima i zajedničkom prenošenju priča o visokokvalitetnom razvoju bilateralnih veza kako bi se podstaklo povoljno okruženje javnog mnjenja za prijateljsku razmenu i saradnju Kine i Mađarske, ukazao je Fu.

Kovač je rekao da se nada da će potpisivanje Memoranduma o razumevanju biti shvaćeno kao prilika za produbljivanje saradnje ATV sa Sinhuom i promovisanje međusobnog razumevanja između naroda dve zemlje.

ATV je prvi mađarski privatni TV kanal i najgledaniji informativni kanal u zemlji. Poslednjih godina, Sinhua i ATV kontinuirano se bave prevodilačkom, izdavačkom i marketinškom saradnjom, postižući značajne rezultate, prenosi kineska agencija.

(Beta, 05.07.2024)

Mađarska »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »