Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu GIK

Beta pre 10 dana

Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" koju čini 12 opozicionih partija i pokreta, predala je noćas pred ponoć svoju izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), za izbore za odbornike Skupštine Grada Novog Sada, raspisane za 2. jun.

Koaliciju "Udruženi za slobodan Novi Sad" čine Srpska koalicija NADA (NOVI DSS, POKS), Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar - SRCE, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret za preokret, Građanski pokret BRAVO i Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.

Kako je saopšteno nakon predaje liste, ona je predata na Dan pobede nad fašizmom, "simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje".

"Fokus našeg Programa će biti stvaranje prosperitetnog i inkluzivnog okruženja za sve građane, kao i unapređenje obrazovanja, kulture, infrastrukture i ekonomije. Udružili smo se za bolje uslove života svih nas i humaniji Novi Sad", poručili su iz te koalicije.

Naglasili su i da će se koalicija boriti protiv svakog vida korupcije, te da će težiti ka tome da se u Novom Sadu uspostavi "kultura transparentnosti, odgovornosti i pravde".

U toku jučerašnjeg dana, izborne liste predale su i grupe građana "Budi heroj - Miša Ronin Bačulov", "GARI - Građanska Akcija za Razvoj i Inovacije", kao i grupa građana "Novi Sad glavni grad Vojvodine - Pokret Autonomija - Aleksandar Odžić".

U Novom Sadu do sada je proglašeno pet izbornih lista.

Prva je lista "Aleksandar Vučić – NOVI SAD SUTRA", koju je predložia koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, Zdrave Srbije, Srpske radikalne stranke, Pokreta socijalista i Srpske stranke Zavetnici.

Od tri manjinske liste prva je "Vajdasági Magyar Szövetség – Dr. Pásztor Bálint – Savez Vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor", lista koju je podnela politička stranka Savez vojvođanskih Mađara.

Tu su i Izborna lista "Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek!", koju je podnela Ruska Stranka, kao i "Istina - Adaviera – Ivana Vujasin", koju je podnela stranka vlaške manjine Istina-Adaviera.

Peta lista je lista grupe građana "Sasvim druga priča - Grad građanima".

Rok za predaju lista ističe 12. maja.

(Beta, 05.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »