Nauka & Tehnologija

Prva beba sa tri roditelja rođena u Ukrajini novom metodom

N1 Info pre 13 sati
Prva beba u svetu, začeta pronuklearnim transferom, novim načinom vantelesne oplodnje u kome umesto standardna dva, učestvuju tri donatora, rođena je u Ukrajini 5. januara. Devojčica koju je dobio prethodno neplodan par, ipak ne nosi DNK materijal tri osobe, prenosi BBC. Tim sa klinike Nađa u... »

Vine skoro potpuno ugašen

Radio 021 pre 7 sati
Ako ste koristili Vine obradovaće vas činjenica da ta društvena mreža nije prestala da postoji u potpunosti, ali je način korišćenja potpuno promenjen, a i komponenta "društvenosti" više ne postoji, kao ni interakcije s drugim korisnicima direktno. Vine sad "obitava" kao iOS ili Android aplikacija,... »

Valve će izbaciti novi Portal i Half-Life?

Mondo pre 13 sati
B92: GabeN potvrdio da Valve radi na novim singlplejer igrama
Nije nemoguće i potvrđeno je da Valve radi na novim "singlplejer" igrama! Foto: Promo/Reddit/Valve Gejb Njuel (Gabe Newell) je rano jutros po našem vremenu održao AMA (ask me anything/pitajte me bilo šta) sesiju na Reddit sajtu, koja je trajala oko sat vremena. Za slučaj da ste pali s Marsa, u... »

Grand Theft Mario, ne Auto ;) (video)

Mondo pre 7 sati
Komična mešavina GTA i Super Mario igre je nešto što bismo rado igrali - a vi? Nedavno nam je predstavljeno najnovije izdanje Super Mario igre, koja se zove Super Mario Odyssey, pravljena samo za Nintendo Switch konzolu, i gde će Mario ovoga puta, između ostalog stići i na ulice pravog grada, nalik... »

Istraživanje: Veverice su opasnije od hakera

Press pre 15 sati
B92: Istraživanje: Veverice su opasnije od hakera
Stručnjak za računarsku bezbednost, bivši haker, Kris Tomas objavio je rezultate zanimljivog "hobi" istraživanja, u kome pokazuje da su veverice opasnije po energetsku infrastrukturu SAD od hakerskih napada. foto: b92.net Tomas, nekada poznat po ne baš originalnom nadimku SpaceRogue, objavio je... »

Video: Rusija izvršila testiranje balističke rakete Topol-M

Al Jazeera pre 17 sati
Raketa je lansirana s kosmodroma Pleseck, a nakon što je prošla kroz cijelu Rusiju, pogodila je metu na poluotoku Kamčatki. Interkontinentalna balistička raketa Topol-M lansirana je s kosmodroma Pleseck. Nakon što je prošla kroz gotovo cijelu Rusiju, uspješno je pogodila metu na poluotoku Kamčatki,... »

Uzeo je novu nokiju i počeo da lomi orahe: Pogledajte ko nije razbijen (video)

Telegraf pre 12 sati
Po svemu sudeći izgleda da je nova Nokia zadržala izdržljivost legendarnog modela 3310. Korisnik Reddita pod nadimkom IHaeTypos objavio je snimak na kojem novom Nokijom uništava orahe. NOKIA SE VRATILA JAČA NEGO PRE: Ovo je njihov novi pametni telefon, ali postoji jedan problem! Po svemu sudeći,... »

Seagate gasi jednu od najvećih fabrika za hard diskove

Benchmark pre 16 sati
Nevolje za stare dobre hard diskove se nastavljaju, jer je jedan od najvećih igrača na ovom tržištu, Seagate, najavio da zatvara svoju najveću fabriku za sklapanje hard diskova. Fabrika koja se nalazi u Sušou u Kini, je jedan od najvećih proizvodnih pogona kompanije, a njeno zatvaranje će značajno... »

Zvanično potvrđene specifikacije i cena Samsung Galaxy C9 Pro telefona

Benchmark pre 16 sati
Samsung je danas ozvaničio novi telefon iz srednjeg segmenta, pod imenom Galaxy C9 Pro. Kompanija je zvanično potvrdila specifikacije i cenu telefona, za koji tvrdi da je namenjen onoj grupi korisnika koji zahtevaju više od svog mobilnog telefona. Galaxy C9 Pro obećava odlično multimedijalno... »

Sniper: Ghost Warrior 3 otvorena beta kreće u februaru

Benchmark pre 6 sati
Sniper: Ghost Warrior 3 će se na tržištu pojaviti 4. aprila, a pre toga će igrači moći da učestvuju u otvorenom beta testu igre. CI Games je objavio da otvorena beta za Sniper: Ghost Warrior 3 počinje 3. februara. Beta build igre će uključivati dve misije: Cut Off i Blockout, sa različitim... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.