Nauka & Tehnologija

Snapchat uveo mogućnost snimanja više video Snapova odjednom

B92 pre 18 sati
Oni koji redovno, nekoliko puta tokom dana, koriste Snapove na Snapchatu, pozdraviće mogućnost lakšeg objavljivanja više Snapova koja stiže sa novim ažuriranjem aplikacije. Funkcija, pod nazivom "Multi-Snap", omogućava da se odjednom snimi više Snapova, a sve što je potrebno jeste da korisnik... »

Gotovo 40 odsto Rusa ne veruje u globalno zagrevanje

Radio 021 pre 11 sati
B92: Gotovo 40 odsto Rusa ne veruje da globalno zagrevanje postoji
Gotovo 40 odsto Rusa smatra da je globalno zagrevanje izmišljotina i predmet spekulacije, rezultati su danas objavljene ankete ruskog Instituta VTsIOM. Ukupo 39 odsto ispitanika je reklo da je "globalno zagrevanje izmišljeni problem i predmet spekulacija za one koji žele da iskoriste urođeni strah... »

Test: Gigabyte GA-Z270-Gaming K3

Benchmark pre 15 sati
Za overklokere i vlasnike "K" procesora na LGA1151 platformi Intel Z270 čipset je praktično jedini izbor. Cene ovih ploča su često vrlo visoke, pa je tako potrebno naći model sa dobrim odnosom cene i mogućnosti, odnosno performansi. Ukoliko želite blagodeti Z270 čispeta za vaš novi procesor, a ipak... »

YouTube gasi opciju za uređivanje videa

PC Press pre 15 sati
Od 20. septembra ove godine video autori će morati da odrađuju svoje video isečke i audio zapise preko drugih servisa, a ne preko YouTube. Poboljšanja videa, kao što je dodavanje filtera, rezanje zapisa, i manje ispravke će na YouTube ostati i dalje dostupna. Mnogi korisnici YouTube-a nisu ni... »

Asus VG245H je pristupačni gejming monitor

Benchmark pre 11 sati
Asus je predstavio 24-inčni Full HD VG245H 75Hz TN monitor. Uređaj stiže sa Gamefast tehnologijom, zahvaljujući 1ms odzivu i ima podršku za FreeSync tehnologiju. Asus VG245H poseduje pomenuti odziv od 1ms (GTG), uz osvežavanje od 75Hz. Tu je i podrška za Instant Input Technology za tečno gejming... »

AMD prikazao pakovanje Ryzen Threadripper procesora

Benchmark pre 7 sati
Lisa Su, CEO kompanije AMD, predstavila je zvanično pakovanje za dolazeće Ryzen Threadripper procesore. Ona je istakla da će kompanija više detalja o dolazećoj TR4 platformi objaviti tokom SIGGRAPH 2017 događaja. Na istom događaju, AMD će prikazati i novu Radeon Vega liniju grafičkih procesora.... »

Godina smrti video rekordera

PC Press pre 20 sati
Japanska firma Funai Electric, poslednji proizvođač video rekordera, je u julu 2016. godine proizvela poslednji komad tog uređaja, nakon čega su VHS rekorderi otišli u istoriju. Za one koje je nostalgija zadržala na granici modernog i onoga što je bilo pre, ovo je bio težak udarac. Video rekorder... »

Ovo su performanse Intelovog 16-jezgarnog Core i9 7960X procesora

Benchmark pre 15 sati
Geekbench nam donosi performanse dolazećeg Intelovog Core i9 7960X procesora, koji će imati 16 jezgara i 32 threada, uz izlistani bazni radni takt od 2.5GHZ. Poređenja radi, Core i9 7920X ima radni takt od 2.9GHz. Uz single-core rezultat od preko 5000 poena, očekuje se da će ovaj CPU imati Turbo... »

Brži gde treba

PC Press pre 16 sati
TS‑431, jedan od najpristupačnijih NAS uređaja iz Qnap ponude, namenjen je kućnim korisnicima i manjim kancelarijama. Prethodne Plus, U i X verzije donosile su unapređenja na raznim poljima, a model koji nam je stigao na test ima sufiks P. Qnap TS‑431 u malom pakovanju nudi četiri slota za HDD/SSD,... »

LG V30 poleđina otkriva dve kamere i senzor otiska prsta

Benchmark pre 16 sati
Veliki broj proizvođača se sprema da u drugoj polovini godine predstavi svoje nove telefone. Među njima je i kompanija LG, koja radi na nasledniku popularnog LG V20 telefona. Dolazeći LG V30 bi mogao postati popularniji čak i od LG G6 modela iz gornjeg segmenta. Iako LG G6 deluje kao model iz... »

Gori i kod Nice: Planuo šumski požar, u toku evakuacija

Blic  pre 6 sati  još 4 povezane

Vučić danas u Italiji

Beta  pre 2 sata  još 1 povezana

Duda stavio veto na dva zakona o pravosuđu

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.