Nauka & Tehnologija

iOS 11 korisnicima ne dozvoljava da isključe Bluetooth i WiFi

PC Press pre 22 sata
Ono što se na prvi pogled činilo kao veliki plus novog iOS-a 11, sada bi moglo da stvara probleme u pogledu sigurnosti i funkcionalnosti uređaja: Bluetooth i WiFi konekcije. Kod iOS-a 11, Apple korisnicima dozvoljava da isključe Bluetooth ili WiFi konekciju u okviru Control Center-a, ali... »

NBA 2K18 za telefone i tablete, skinite igru

Mondo pre 16 sati
2K tvrdi da je NBA 2K18 što se atmosfere i izgleda tiče daleko najbolja simulacija košarke na svim mobilnim platformama. Ako koristite iPad ili iPhone onda zaista imamo veliku najavu za vas - NBA 2K18 je dostupan za preuzimanje sa AppStore linka. Cena igre je 7.99 dolara i dostupna je u... »

Osma konferencija akademija podunavske regije

RTV pre 11 sati
RTV: Osma konferencija akademija podunavske regije
BEOGRAD - U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti danas je otvorena dvodnevna osma konferencija akademija podunavske regije na kojoj će biti reči o tome koliko je reka Dunav ugrožena i šta se može uraditi po tom pitanju, kao i o univerzitetima u tranziciji. Podsetivši da je Dunav druga najduža... »

Pojavile se moguće specifikacije GeForce GTX 1070 Ti grafičke karte

Benchmark pre 12 sati
Ranije glasine su sugerisdale da bi GTX 1070 Ti GPU mogao imati 2304 CUDA jezgara, što je i više nego što se očekivalo od ove grafičke karte. Međutim, sajt MyDrivers sada ide dalje i donosi nove informacije uz glasine o tome da će GTX 1070 Ti iamti 2432 CUDA jezgra, samo 128 manje od 1080... »

Naučnici su osmislili način kako da očiste svemirski otpad

PC Press pre 16 sati
Neverovatna je količina svemirskog otpada koji kruži oko Zemlje, tako da su naučnici iz Stanforda i NASA-e napravili prototip robota koji skuplja svemirski otpad, u koji spadaju i ostaci starih satelita i raketa, a koji su ostali nakon svemirskih ekspedicija. Robot je inspirisan gekonom,... »

Fotografije MSI Radeon RX Vega 64 Air Boost grafičke karte

Benchmark pre 17 sati
Pojavile su se fotografije prilagođenog modela Radeon RX Vega 64 grafičke karte, koju nam donosi kompanija MSI. Grafička karta implementira kuler iz MSI kuhinje za RX Vega modele. Naziv Air Booster stoji za I/O držač koji ima više otvora za bolji protok vazduha. Sugeriše se da MSI u skorije... »

Roboti-čuvari za sve vrste terena

PC Press pre 18 sati
Kompanija Knightscope, o kojoj se u julu pisalo u vezi sa robotom iz obezbeđenja koji je završio u fontani, sada je najavila seriju novih robota za obezbeđivanje prostora – K7. Ovaj robot će biti visok oko metar i po, te dugačak preko dva metra, imaće četiri točka, a napravljen je tako da... »

Caribic pica stiže do vaših vrata dronovima

PC Press pre 19 sati
Nakon Islanda i Srbija je krenula sa korišćenjem inovativnih tehnologija, pa je poznati lanac brze hrane – Caribic unapredio svoju uslugu dostave hrane i pića ubacivanjem dronova kao jednog od načina dostave. Dostava hrane dronom prvi je i jedinstveni projekat na Balkanu, i prema rečima ovog... »

Motorola Moto X4 radi uz Google Project Fi

Benchmark pre 19 sati
Napori kompanije Google da zameni mreže mobilnih operatera su se ispostavili kao popularna praksa, posebno za ljude koji mogu da koriste Project Fi. Međutim, ono što Project Fi za sada sputava jeste slab uzbor dostupnih telefona. Sada je Google potvrdio da će Motorola Moto X4, sa Android One... »

Planska karta potvrđuje četvorojezgarne Intel NUC mini računare

Benchmark pre 20 sati
Informacije o ovome su se pojavljivale i ranije, ali sada Intelov roadmap potvrđuje potpuno novu generaciju NUC računara. Primetan je "Hades Canyon VR" NUCxi7HVK model sa 10W Intel Core i7-xxxxK Kaby Lake-H procesorom, do NUC7CJYH modela sa 10W Celeron J4005 dvojezgarnim Gemini Lake procesorom.... »

Dačić u UN razgovarao sa Čavušogluom i Crnadakom

Blic  pre 11 sati  još 1 povezana

Dinar slabiji, kurs 119,1355

RTV  pre 3 sata  još 3 povezane

Osovski: Nemačka podržava širenje EU, pomoć za Srbiju

Večernje novosti  pre 11 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.