Nauka & Tehnologija

Ovo je prvi video koji je objavljen na YouTube-u

B92 pre 13 minuta
B92: Ovo je prvi video koji je objavljen na YouTube-u
Bilo je to ne tako davno, aprila 2005. godine. Video je objavio jedan od osnivača YouTube-a, Jawed Karim, a snimak je napravljen ispred kaveza sa slonovima u zoološkom vrtu u San Dijegu. Šta je poručio tada Karim, pogledajte na video-snimku, odnosno, prvom Youtube... »

Tehnologija - najbolji lek za nostalgiju

Vesti online pre 8 sati
Nova aplikacija GO4TV dostupna za sve naše ljude u inostranstvu. U potrazi za boljim životom ljudi ovog podneblja su decenijama odlazili u inostranstvo. Odredišta njihovih novih domova su se menjala, njihove želje i planovi se sudarali sa realnošću novih kultura. Sve te nove početke, sudbine koje... »

FCS: Instinct još uvek neporažen, ASUS i MC nerešeno

B92 pre 6 sati
B92: FCS: Instinct još uvek neporažen, ASUS i MC nerešeno
Juče smo bili u prilici da gledamo mečeve trećeg kola FCS između ekipa RUR Esports protiv Instinct Esports i ASUS RoG Elite protiv Mistiga Crew. RUR Esports vs Instinct Esports 2-0 Tokom pik/ban faze smo videli da su obe ekipe odradile domaći zadatak i pripremljene došle na ovaj meč. Na samom... »

Erdogan uz pomoć SAD podmeće rat na Balkanu: Nagovorili Bakira da tuži Srbiju i izazove krizu!

Pravda pre 1 sat
Odluku o podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije Bakir Izetbegović je doneo na nagovor SAD i Turske. To tvrdi nekadašnji visoki funkcioner Službe državne bezbednosti SFRJ i Srbije Božidar Spasić. On navodi da je informacije o, kako kaže, presudnoj ulozi... »

Srbija uvodi porez na Steam igre

Radio 021 pre 23 sata
Potpuno neočekivana vest stiže iz Steama za ljubitelje video igara u Srbiji. Naime, Steam je poslao mejl svojim partnerima gde je naveo da će u narednom periodu u 10 zemalja širom sveta kupovina video igara preko Steama poskupeti za pet do čak 20 procenata na osnovu poreza na dodatu vrednost za... »

Srbija uvodi poreze na sve digitalne servise i usluge iz inostranstva

StartIt pre 8 sati
Očekuje nas poskupljenje stranih domena, aplikacija, Netflixa, Steama i drugih digitalnih usluga i proizvoda, jer naša država kreće i da za njih naplaćuje PDV od 20%. Krajem prošle godine doneta je odluka da će se u Srbiji PDV naplaćivati i na digitalne proizvode i usluge koje prodaju strana pravna... »

Gasovi će pokazati ima li života u svemirskom komšiluku

Politika pre 11 sati
Mislilo se da hladne zvezde ne mogu da stvore uslove koji bi podržali život, ali novouočene planete su ušuškane mnogo bliže svojoj zvezdi, smatra astrofizičar Tijana Prodanović. Otkriće sedam zemljolikih vansolarnih planeta do sada je najbolji ulov u potrazi za eventualnim životom u svemiru,... »

Apple preseljava radnike u "svemirski brod"

Press pre 18 sati
Kompanija Apple namerava u aprilu da otvori svoje novo sedište vredno pet milijardi dolara, iako radovi još uvek nisu u potpunosti završeni. foto: b92.net Apple će u aprilu započeti preseljavanje svojih 12.000 zaposlenih iz sedišta u Kupertinu u Kaliforniji, a taj proces će trajati šest meseci,... »

Šta mislite koliko domena ima Donald Tramp?

Nova energija pre 17 sati
B92: Pogodite koliko domena ima Donald Tramp
Predsednik SAD u svom vlasništvu ima impozantan broj internet domena. Predsednik SAD Donald Tramp definitivno ne može bez medija i modernih tehnologija, iako nikada nije živeo od njih. Izuzetno je aktivan na društvenim mrežama, naročito Twitteru, a konstantno je u tihom, u poslednje vreme i... »

Animacija, muzika i igrica unutar obične tastature

Blic pre 23 sata
Tehnološka inovacija koja mijenja način korišćenja tastature na mobilnim uređajima, sa likovima iz igre Angry Birds koju u Srbiji aktivno igra 160.000 ljudi! Izzy ft. Angry Birds ugledala je svetlo dana i na tržištu aplikacija u Srbiji. Prva je to tastatura s razvijenim tzv. “gesture recognition” -... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.