Nauka & Tehnologija

Najduža zatvorska kazna za sajber kriminal u istoriji SAD

B92 pre 13 sati
B92: Najduža zatvorska kazna za sajber kriminal u istoriji SAD
Ruski haker Roman Seleznjev, specijalista za krađu brojeva kreditnih kartica, osuđen je u Sijetlu na 27 godina zatvora, što je najduža zatvorska kazna ikada dosuđena za sajber kriminal u istoriji SAD. Seleznjev je u presudi opisan kao "pionir koji je doprineo stvaranju naprednog tržišta ukradenih... »

Deo Sremske Kamenice bez vode zbog havarije

Radio 021 pre 14 sati
Deo Sremske Kamenice nema vode zbog havarije. Bez vode će do 15 sati biti ulice Stevana Petrovića Brila i Majora Tepića. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. Autor:... »

HIS objavio Radeon RX 500 seriju grafičkih karti

Benchmark pre 17 sati
AMD je nedavno objavio svoje Radeon RX 500 grafičke karte, a sada je došao red na kompaniju HIS da nam predstavi svoje modele iz ove linije. Predvodnik u ovoj ponudi je Radeon RX 580 XTR IceQX2 Roaring Turbo, koji je suštinski identičan svom RX 480-baziranom prethodniku, sem činjenice da novi model... »

FTC poslao upozorenje uticajnima na Instagramu

Benchmark pre 15 sati
S obzirom na to koliko vremena trošimo na društvene medije kao što je Instagram, nije iznenađenje što brendovi i kompanije hrle na platformu i plaćaju "Instagramerima" novac kako bi oglašavali njihov proizvod. "Uticajni" (influenseri) su zapravo prilično česta pojava među slavnim ličnostima i... »

Naredni Office za Windows 10 stiže 2. maja

Benchmark pre 15 sati
Microsoft je predvideo da predstavi novi Windows 10 Cloud operativni sistem 2. maja, ali izgleda da kompanija planira i neka druga predstavljanja tokom istog događaja. Puna verzija Microsoft Office softverskog paketa za Windows Store bi mogla da ugleda svetlo dana takođe 2. maja, a kompanija sada... »

Ford napravio krevetić za bebe koji simulira vožnju automobilom

RTV pre 5 sati
RTV: Ford napravio krevetić za bebe koji simulira vožnju automobilom
BEOGRAD - Popularni automobilski brend Ford napravio je krevetić za bebe koji simulira vožnju automobilom, što uspavljuje bebe vrlo uspešno. Krevetić se zove "Motor Dreams" (Motor Snova), a napravljen je u okviru reklame za njihove MAX modele. Proizvodi zvuke motora i ima lagane pokrete koji... »

Elita među Android uređajima

PC Press pre 15 sati
Huawei čvrsto korača ka vrhu: novi uređaji sve su bolji, imaju više mogućnosti, kvalitetnije su izrađeni i napravljen je veliki korak napred u pogledu dizajna. Mogu li P10 i P10 Plus da ugroze najpopularnije smartfone na svetu? Huawei P10 i P10 Plus pompezno su predstavljeni krajem februara na MWC... »

Windows Phone ima budućnost

Benchmark pre 17 sati
Mnogi kažu da su Windows telefoni prošlost, a sudeći po tome šta se dešavalo sa platformom u poslednjih godinu dana, to i nije baš netačno. Iako svi kupuju telefone sa iOS ili Android platformom, direktor Microsoft-a Satja Nadela sugeriše da mobile i dalje ima budućnost u okviru Microsoft-a, iako... »

Samsung Galaxy S8+ će biti popularniji od standardnog modela

Benchmark pre 15 sati
Izveštaji koje ovih dana možemo čitati u korejskim medijima govore o nečemu što su brojni analitičari predviđali i pre objavljivanja dva nova Samsungova telefona. Naime, kako se poručuje, Samsung Galaxy S8+ bi trebalo da nadmaši prodaju standardnog Samsung Galaxy S8 modela. Ovi mediji se pozivaju... »

Veeam Software ostvario veliki prihod od cloud i enterprise prodaje

Benchmark pre 7 sati
Kompanija Veeam Software je objavila svoj finansijski izveštaj za prvo tromesečje ove godine, a on pokazuje snažan rast prihoda, zahvaljujući cloud i enterprise prodaji. Zarade Veeama od bukiranja je povećana za 33% na godišnjem nivou tokom prvog tromesečja ove godine. Takođe, cloud zarada za prvo... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.