Nauka & Tehnologija

Požar u skladištu municije u Ukrajini

Slobodna Evropa pre 13 sati
Eksplozija je jutros izazvala požar i seriju detonacija u skladištu municije u gradu Balakleja u Ukrajini nakon čega je evakuisano 20.000 stanovnika, prenosi Beta. Mediji prenose da su zvaničnici rekli da se radi o sabotaži, navodi BBC. Ukrajinska televizija 24 objavila je snimke požara u jednom od... »

Neverovatni snimci najmanjih živih bića

Press pre 10 sati
B92: Neverovatni snimci najmanjih živih bića
Mikroskopi nam omogućavaju da posmatramo čak i najsitnije postojeće predmete i bića, ali se ograničenja javljaju kada su pokreti u pitanju. Nekada je potrebno da prođu sati, pa čak i dani da bi se neki pokret uočio. foto: b92.net Tim australijskih naučnika razvio je novi softver koji omogućava da... »

Gif kao smrtonosno oružje: Na sud zbog tvita koji izaziva napad

Press pre 9 sati
Muškarac iz SAD je optužen za "napad smrtonosnim oružjem" zbog tvita poslatog poznatom američkom novinaru Kurtu Ajkenvaldu, koji je zbog animiranog gifa u poruci dobio napad epilepsije. foto: b92.net FBI je uhapsio Džona Rejna Rivela (29) pre nekoliko dana nakon tromesečne istrage, a u optužnici se... »

Izgleda da ono što smo znali o evoluciji dinosaurusa ne stoji

Press pre 9 sati
Tiranosarus reks i njegovi najbliži srodnici će izgleda biti smešteni na potpuno drugo mesto u "porodičnom stablu" dinosaurusa, nakon nove studije naučnika sa Kembridža. foto: b92.net Kako prenosi AP, računarske simulacije i dublja analiza dosad pronađenih fosilnih ostataka ukazuje na to da su... »

Stiže novi Gugl android, prednost duže trajanje baterije

BK TV pre 4 sata
Komapnija Gugl objavila je deo onog što je spremljeno za novi operativni sistem pod nazivom "Android O", a najveća promena odnosi se na ekonomičnije korišćenje i produžavanje trajanja baterije. Novi Android O automatski ograničava rad aplikacija koje ne koristite sve vreme, a koje rade u pozadini,... »

Apple nije Novom Zelandu platio porez 10 godina

N1 Info pre 10 sati
Tehnološkom gigantu Eplu (Apple) preti istraga na Novom Zelandu posle izveštaja da u toj zemlji nije platio porez najmanje deset godina uprkos zarađenim milijardama, preneo je BBC. Istraga lista "Nju Ziland heralda" (New Zealand Herald) otkrila je da je tamošnji ogranak Epla od 2007. porez od 37... »

WikiLeaks: CIA upotrebljavala aparate Apple za špijunažu

Al Jazeera pre 5 sati
Najnoviji dokumenti WikiLeaksa otkrivaju da su meta špijunskih programa američke Centralne obavještajne agencije bili kompanija Apple i njeni proizvodi. WikiLeaks i osnivač ovog sajta Julian Assange objavili su "Tamnu materiju", najnovije dokumente iz serijala "Vault 7". U najnovijoj seriji... »

Policija preuzela sajt za gledanje serija

N1 Info pre 11 sati
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu nezakonito omogućili onlajn gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija preko internet portala serije.rs, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Time su nosiocima autorskih... »

Kada mislite da ne možete, ipak možete!

PC Press pre 14 sati
Pažljivim planiranjem i izborom pravih rešenja možete postići maksimum zaštite uz minimum ulaganja i obezbediti rešenje u skladu sa svojim potrebama i budžetom. Poštovanje visokih zahteva aktuelnih standarda za fizičku infrastrukturu data centra ponekad predstavlja mnogo veći finansijski nego... »

Benchmark Shop akcija: Kingston HyperX XMP Predator 8GB - 9490 din.

Benchmark pre 10 sati
Na novoj Benchmark Shop akciji nalazi se KINGSTON HyperX XMP Predator 8GB kit (2x4GB) DDR3 memorija (model HX321C11PB3K2/8). Radi se o kitu sa 2 x 4 GB DDR3 memorije ukupnog kapaciteta 8 GB sa CL11 latencijom. Maksimalna frekvencija memorijskog kita je 2133 MHz, a voltaža je 1.5V. Garancija na ovaj... »

Srbiju sad tuže i "majke Srebrenice"

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Narodna banka Srbije: Jeremić da se izvini

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Barselona oslabljena protiv Zvezde, Tomić suspendovan

Večernje novosti  pre 32 minuta  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.