Nauka & Tehnologija

Zašto volite Šopena

RTS pre 12 sati
RTS: Zašto volite Šopena
Naslovom parafraze dela književnice Fransoaz Sagan, Školska redakcija Televizije Beograd je sedamdesetih godina emitovala serijal u kome su muzičari obrazlagali iz kojih razloga vole čuvenog poljskog kompozitora. Naime, po ideji urednika Snežane Nikolajević, u svakoj emisiji učesnik (naravno,... »

Britanija lansirala raketu koja je promenila kurs

Radio 021 pre 12 minuta
U junu prošle godine, Velika Britanija je lansirala balističku raketu koja je promenila kurs i odletela prema američkoj obali, piše Sandej tajms. Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva sakrilo je neuspešno lansiranje balističke rakete na čvrsta goriva "Trident" u junu 2016. godine, piše... »

Spremne zbirke za male maturante, cena 670 dinara

Radio 021 pre 3 sata
Zbirke za pripremu završnog ispita, koji đaci osmog razreda polažu na kraju osnovne škole, odštampane su i koštaju ukupno 670 dinara. Tri zbirke sa zadacima iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test koštaju ukupno 670 dinara, a svaka sadrži po 450 zadataka, rekla je za RTS Dragana Stanojević... »

Lični bankrot poslednje rešenje za prezadužene

Radio 021 pre 8 sati
Nema tačnih podataka koliko je građana Srbije trenutno u ozbiljnim finansijskim problemima i koji mesecima ne ispunjavaju svoje obaveze. Procenjuje se da ih ima oko 150.000. Da li je neko od njih, bez obzira o kolikom broju je reč, tokom proteklih godinu dana iskoristio lični bankrot, takođe nema... »

Bivši šef CIA: Tramp treba da se stidi

Radio 021 pre 54 minuta
Bivši direktor američke Centralne obaveštajne agencije CIA Džon Brenan rekao je da predsednik SAD Donald Tramp "treba da se stidi" zbog svog ponašanja tokom jučerašnje posete sedištu te agencije. Prema saopštenju koje je danas izdao njegov bivši pomoćnik Nik Šapiro, Brenan je "jako rastužen i... »

Đoković: Igraću Dejvis kup

Radio 021 pre 1 sat
Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Rusije. "Uvek se radujem da igram u Dejvis kupu, to je poseban osećaj kada smo svi zajedno i kad igramo za našu zemlju. Verujem da će Niš biti odličan doma hin i da ćemo pobednički izaći iz susreta sa... »

Sirijska armija uništava teroriste kod Al Baba: Specijalci spremaju napad na Raku (video/mapa)

Pravda pre 4 sata
U ranim jutarnjim satima 22. januara Sirijska arapaka armija (SAA) je zauzela strateški važno selo Suran posle žestokih borbi protiv terorista Islamske države istočno od Alepa. Na čelu sa jurišnom divizijom ''Tigar'' SAA je probila liniju odbrane terorista u Suranu i na taj način su ih naterali da... »

Efikasno izvinjavanje

RTS pre 13 sati
RTS: Efikasno izvinjavanje
Bilo da ste direktor kompanije bilo zaposleni ‒ trebalo bi da znate kako da se izvinite za grešku, a da ljudi zaista poveruju u to. Možda ćete se iznenaditi, ali način izvinjenja predstavlja važnu poslovnu sposobnost. Novo istraživanje psihologa Roja Levickog sa Državnog univerziteta Ohaja... »

Bela Bartok

RTS pre 12 minuta
RTS: Bela Bartok
Veliki mađarski kompozitor Bela Bartok maestralno je utkao tradicionalne motive u klasične muzičke forme, podigavši klasičnu muziku na nivo koji do danas inspiriše kompozitore. Muk nije ništavilo. Ne poseduje nikakva svojstva, pa se samim tim jedno ništavilo ne može razlikovati od drugog. Prestanak... »

Sedam razloga zbog kojih treba da naučite da programirate

Telegraf pre 4 sata
Zarada, luksuz i uživanje koje će vam omogućiti posao u IT svetu zvuče primamljivo, ali to nisu ključni razlozi zbog kojih treba ozbiljno da uzmete u razmatranje školovanje u ovoj oblasti. Verovatno ste do sada već mnogo puta čuli priče o tome kako je programiranje najbolje plaćen posao i da, ako... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.