Nauka & Tehnologija

Al Jazeera i Google dogovorili saradnju

Al Jazeera pre 8 sati
Posvećenost Medijske mreže Al Jazeere promociji inovacija u digitalnom novinarstvu postavlja je među vodeće partnere Googlea. Al Jazeera i Google objavili su globalno partnerstvo, koje donosi najbolje od tehnoloških rješenja Googlea ovoj medijskoj kući. Posvećenost Al Jazeere promociji inovacija u... »

VIDEO: Inteligentni slon u saobraćaju

Radio 021 pre 9 sati
Snimak koji dolazi iz Indije oduševio je ceo svet, a posebno ljubitelje životinja koji su oduševljeni podvigom, kao i inteligencijom jednog slona. U kratkom video klipu možemo da uočimo ovu neverovatnu životinju koja je odlučila da pređe železničku prugu, a u svom naumu je u potpunosti uspela.... »

Sličnost između slaganja Lego kocki i razvoja softvera

Danas pre 7 sati
Utorak i sreda su dani kada će u zgradi zadužbine Ilije M. Kolarca biti otvorena neka zanimljiva pitanja i teme u okviru prvog izdanja ENTER konferencije. Na ovoj konferenciji biće predstavljene talentovane i jedinstvene žene koje svojim radom svakodnevno daju doprinos na polju IT-a kod nas, ali i... »

HTC: Senzori čuvaju smartfone

Večernje novosti pre 4 sata
Iz poznate kompanije HTC najavljuju novo tehnološko dostignuće. Već ranije smo čuli da će smartfon koji se razvija pod kodnim imenom Okean verovatno biti nazvan HTC U, a navodno će imati takozvani Edge Sense - senzore ugrađene u okvir uređaja. To znači da će korisnici moći stiskanjem da upravljaju... »

Pametni telefoni su mnogima jedini prijatelji

Večernje novosti pre 8 sati
Retko je koja tehnička sprava u istoriji toliko uticala na društveni, privatni i poslovni život većine ljudi, pre svega onih mladih. BUDIMO se sa njima, jedemo, spavamo, putujemo, tu su i dok se družimo. Mobilni telefon postao je gospodar naših života. Tako izgleda, sudeći bar po poslednjim... »

"Fejsbuk" otkriva i lažne vesti

Večernje novosti pre 21 sat
Korisnici će prepoznavati netačne informacije na popularnoj društvenoj mreži. "FEJSBUK" je lansirao novu opciju koja će korisnicima omogućiti da prepoznaju lažne vesti i pogrešne informacije koje se šire po ovoj društvenoj mreži. Ovo oruđe će u suštini biti obaveštenje koje će se pojavljivati tokom... »

Novosti testirale motorolu Moto Z Radi kao pravi foto-aparat

Večernje novosti pre 10 sati
"Moto Mods" prvi modularni telefon na svetu sa dodacima. Uz Xenon blic fotografije su odlične i u uslovima slabijeg osvetljenja. PRVI pravi modularni telefon na svetu - Motorola Moto Z postao je popularan zbog atraktivnih dodataka (Moto Mods) uz pomoć kojih telefon pretvaramo u kameru, eksterne... »

Ova Fejsbukova nova opcija vam se nikako neće svideti

Vesti online pre 15 sati
Prvi čovek "Fejsbuka" Mark Zukerberg najavljuje da bi ova društvena mreža uskoro mogla da čita misli. On precizira da tim stručnjaka radi na razvoju tehnologije koja će omogućiti ljudima da putem interneta do svojih prijatelja šalju vlastite misli, bez kuckanja. Zukerberg je ranije ukazivao na... »

Facebook će moći da "čita misli", a to se ne sviđa svima

B92 pre 5 sati
B92: Facebook će moći da "čita misli", a to se ne sviđa svima
Iz Facebook-a su objavili da rade na specijalnim senzorima koji bi trebalo da omoguće učitavanje reči u računar direktno iz mozga korisnika. Ova objava dočekana je na nož. Iako je menadžerka Facebooku Redžina Dugan opisala pozitivne strane ovog istraživanja, zahvaljujući kom je jedna paralizovana... »

Reji Robo sam skenira i pakuje robu koju ste kupili

B92 pre 11 sati
B92: Reji Robo sam skenira i pakuje robu koju ste kupili
Reji Robo sam skenira robu i pakuje u kesu sve stvari koje ste kupili u prodavnici. Najnovija kasa, koju je napravio Panasonic, koristi male ID markice sa radio frekvencijom koje su pričvršćene na svaki artikl i pomoću njih sabere sve što se nalazi u korpi na kraju kupovine. Sve što treba da urade... »

Metalac u 89. minutu srušio Bačku!

Sportski žurnal  pre 50 minuta  još 17 povezanih

Australija pobedila Srbiju u FED kupu

Dnevnik  pre 1 sat  još 14 povezanih

Francuska: Izbori uz opsežne mere bezbednosti

Slobodna Evropa  pre 50 minuta  još 14 povezanih

Tržni centar u BiH izgoreo do temelja, bez uzroka požara

Radio 021  pre 6 sati  još 14 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.