Nauka & Tehnologija

Aktivirajte čarolije na Fejsu povodom 20. rođendana Harija Potera!

Nova energija pre 1 sat
Uz Facebook, Twitter i Snapchat su takođe zgodnim trikovima odlučili da obeleže 20. godišnjicu izlaska prve knjige iz serijala o čarobnjaku koji je osvojio ceo svet Pre tačno 20 godina objavljen je Harry Poter i Kamen mudrosti, prva knjiga iz serijala o malom čarobnjaku. Prvi tiraž knjige J.K.... »

Specifikacije i fotografije Samsung Galaxy Stellar 2 telefona

Benchmark pre 1 sat
Samsung izgleda radi na nasledniku malo poznatog Galaxy Stellar telefona, koji je objavljen još 2012. godine. Galerija fotografija uređaja, koji na sebi ima Galaxy Stellar 2 oznaku, procurela je zajedno sa specifikacijama uređaja. Samsung Galaxy Stellar 2 će biti kompaktan telefon iz srednjeg... »

Gigabyte-ova nova AMD EPYC matična ploča podržava do 1TB rama

IT svet pre 7 sati
Gigabyte AMD EPYC čip sa 32C/64T podržava do 1TB ram memorije. AMD je lansirao novu EPYC 7000 seriju procesora prošle nedelje, a sada je Gigabyte predstavio svoju novu MZ30-AR0 matičnu ploču koja podržava AMD EPYC 7000 seriju procesora i ima dosta sjajnih, serverskih dodataka. Nova Gigabyte... »

YouTube mobilna aplikacija će se prilagođavati veličini videa

Benchmark pre 5 sati
YouTube mobilna aplikacija u narednim nedeljama dobija ažuriranje, koje će uključivati dinamičko menjanje veličine videa, čime će se poboljšati sam prikaz video sadržaja. Nova funkcija će promeniti izgled videa u zavisnosti od njegove veličine i odnosa. Neki video fajlovi će zauzimati veći deo... »

BenQ SW2700PT - profesionalni foto monitor

IT svet pre 17 sati
Iz kompanije BenQ stiže nam još jedan profi monitor, ovoga puta specijalno dizajniran za fotografe, foto editore, grafičare i video editore. Njegova oznaka je SW2700PT, a od sličnih modela na tržištu izdaja se ne samo po vrhunskom kvalitetu slike koji nudi, već i po sjajnim tehnološkim inovacijama.... »

Zrenjanin dobija pametne mreže vodomera!

Nova energija pre 4 sata
Zamenom postojećih vodomera elektronskim vodomerima na daljinsko očitavanje počelo je uvođenje takozvane “pametne mreže” vodomera u Zrenjaninu, čime će ovaj grad dobiti najsavremeniji sistem očitavanja sa softverom i opremom za kontrolu i očitavanje, najavili su iz zrenjaninskog JKP Vodovod i... »

Money 20/20 konferencija – pokretački faktori za ekonomiju deljenja

Personal magazin pre 3 sata
Šta je naredni korak za ekonomiju deljenja? Novo Mastercard istraživanje otkriva ključne pokretače. Studija ukazuje na tehnološki napredak, veće iskustvo i bolju regulativu kao ključne faktore za razvoj ekonomije deljenja. Na Money20/20 Europe konferenciji, kompanija Mastercard najavila je novu... »

BenQ MS527 - poslovni projektor ozbiljnih performansi

IT svet pre 6 sati
Srce MS527 projektora čini DLP projekcioni sistem poslednje generacije, maksimalno operativna rezolucija od 800×600 dpi i osvetljnje od 3300 ANSI lumensa. Projektor nudi odnos stranica od 4:3, što je još uvek standard za ovakvu vrstu rešenja, kao i punu reprodukciju boja u spektru od 1.07 biliona... »

U autobusu kao u avionu!

RTS pre 2 sata
RTS: U autobusu kao u avionu!
Od 2018. godine u EU se uvode nova, stroža ekološka i bezbednosna pravila za proizvodnju i korišćenje autobusa. Naročito se uvodi regulativa oko pasivne i aktivne bezbednosti putnika, što znači da neće moći da voze ukoliko putnici nisu vezani sigurnosnim pojasevima. Brzina je ograničena elektronski... »

Dezeen X Samsung: Takmičenje u dizajnu postolja za televizore

Personal magazin pre 3 sata
Kompanija Samsung i vodeći časopis u oblasti dizajna i arhitekture, Dezeen, organizuju prvo globalno takmičenje u dizajnu dodatne opreme za QLED televizore, ukupnog nagradnog fonda od 30.000 evra. Dizajneri koji…. Kompanija Samsung i vodeći časopis u oblasti dizajna i arhitekture, Dezeen,... »

Ruf: Povećanje plata i penzija sada nije tema

Beta  pre 5 sati  još 13 povezanih

"Obradović ima petoro dece, ne znači da će biti premijer"

B92  pre 44 minuta  još 27 povezanih

Svetsko zlato za Vanju Stanković

Novi magazin  pre 38 minuta  još 17 povezanih

Tereza Mej sklopila koaliciju sa severnoirskom strankom

Radio 021  pre 2 sata  još 12 povezanih

Đaci od septembra u školi uče o bezbednosti

Blic  pre 2 sata  još 11 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.