Nauka & Tehnologija

BenQ XL2411T LED – opasno dobar gejming monitor!

IT svet pre 9 sati
Trenutno jedan od najzanimljivijih gejming monitora ovog proizvođa nosi oznaku XL2411T LED, a reč je o displeju koji ima mnogo prednosti u svojoj klasi i koji je koncipiran tako da uživanje u igranju igrica i radu sa multimedijom podigne na najviši mogući nivo. XL2411T LED (24 inča) je moderno... »

Test: Asus Z270-A Prime

Benchmark pre 1 minut
Nakon što smo se pomalo zaneli vrhunskim modelima matičnih ploča sa novim Z270 čipsetom, red je da se malo vratimo u realnost. Ne toliko da pređemo na slabije verzije čipseta kao što su H270, B270 i B250, to će morati da sačeka još malo. Ipak, dolazimo do prve, da kažemo pristupačnije, Intel Z270... »

EVGA ulazi u posao izrade hladnjaka koje hlade uz pomoć tečnošću

IT svet pre 6 sati
EVGA QRG serija hladnjaka sa vodenim blokom koristi Asetek dizajn. EVGA 400-HY-QC00-V1 i 400-HY-QG00-V1 predstavljeni su na CES-u ali unutar hlađenja gejmerskog kućišta DG-87. Kompanija je sada oficijelno predstavila svoje modele 120/240/360mm QR radijatore koji omogućavaju vlasnicima da izvade... »

Airbusovi leteći 'automobili' do kraja godine

Al Jazeera pre 7 sati
Uz razvoj letećih automobila aviogrupacija radi i na razvoju 'letećih autobusa'. Grupacija Airbus predviđa da će do 2030. godine 60 posto stanovništva živjeti u gradovima, za razliku od sadašnjih 50 posto. Zbog toga ovaj gigant avioindustrije razvija rješenja za saobraćaj u zraku. Kako bi se... »

AnTuTu objavio listu top deset telefona za 2016. godinu

Benchmark pre 10 sati
AnTuTu je objavio tri interesantne liste koje pokrivaju rangiranje pametnih telefona koji su prošli kroz ovaj test u toku prošle godine. Prva lista pokazuje top deset telefona po rezultatu koji su postigli u AnTuTu aplikaciji. Najveći rezultat od 181.316 poena ostvario je Apple iPhone 7 Plus... »

Razvoj pametnog metka za odbranu od 'jata' dronova

Al Jazeera pre 5 sati
Razvoj pametnog metka trebao bi pomoći Američkoj mornarici u slučaju napada većeg broja letjelica. Stručnjaci za razvoj pametne municije kompanije Raytheon razvijat će i testirati samostalno navođene pametne metke. Oni bi trebali pomoći Američkoj mornarici u odbrani od tzv. rojevitih napada, koji... »

Galaxy S8 izgleda neverovatno u videu koji je procureo

IT svet pre 6 sati
Samsung je na samo nekoliko meseci od puštanja nove generacije Galaxy S i S Edge modela. U puštenom videu, prikazana je najnovija tehnologija korišćena za OLED ekran. Izgleda kao da je home dugme nestalo, a da je fingerprint reader ugrađen u sam ekran. Očekuje se objava novog modela u aprilu, a... »

Microsoft preuzeo startup firmu Maluuba fokusiranu na AI tehnologiju

IT svet pre 1 dan
Kanadska startup firma Maluuba fokusirana je na AI tehnologiju, kompaniju je pokrenuo Univerzitet Waterloo. Maluuba je tačnije fokusirana na prirodno procesuiranje jezika kojoj je cilj veštačka inteligencija, ili gradnja kompjutera koji će misliti kao ljudi. Kompanija se bazira na tehnologiju... »

Kompanije Ericsson i Cisco otpočinju sa virtuelizacijom mreže operatera VHA

Biznis i finansije pre 7 sati
Kompanija Ericsson vodiće program transformacije i biće zadužena ne samo za postavljanje infrastrukture, već i za isporuku kompletnog operativnog sistema Vodafone Hutchison Australia (VHA) ima za cilj da poveća agilnost svoje mreže, smanji operativne i kapitalne troškove, brže implementira usluge i... »

Na Jupiteru besni čak 10 superoluja

Press pre 3 sata
Američka svemirska agencija NASA objavila je novu sliku čuvene Jupiterove "Crvene tačke". foto: blic.rs "Crvena tačka" je megaoluja koja već nekoliko vekova besni na najvećoj planeti u Sunčevom sistemu. Ovu sliku je napravio naučnik Roman Tkačenko na osnovu detaljnih podataka koje o planeti... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.