Nauka & Tehnologija

Multiplejer Battlefielda 1 dobija i ženskog vojnika

Benchmark pre 18 sati
Sledeći DLC za igru Battlefield 1 nosi naziv In the name of the Tsar. Odmah treba istaći da je jezgro ovog dodatka ubacivanje armije Rusije. DLC donosi četiri nove mape kao i ruske vojnike, oružje i vozila. Ono što je zanimljivo je da je Electronic Arts potvrdio da je ubacio i ženskog vojnika u... »

Novosadski FTN ipak uvodi Data Science smer — Informacioni inženjering počinje naredne školske godine

StartIt pre 18 sati
Nakon što je dvaput bio izbačen iz zvaničnog nastavnog programa, Data Science smer se ipak našao u ovogodišnjem konkursu za upis na novosadski FTN. Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zvanično je uveo smer za Data Science u svoj program za 2017/2018. godinu. U konkursu za upis na osnovne... »

Kakav hardver nam Google sprema za ovu godinu?

Benchmark pre 11 sati
Godinama se Google zadovoljavao time da bude softverska kompanija, kreira aplikacije i servise za druge firme, a ovaj model je bio uspešan za kompaniju. Google Search je bez sumnje najpopularniji servis za pretragu onlajn informacija, dok je Android operativni sistem instaliran na preko dve... »

Asus ROG STRIX B350-F Gaming matična ploča najavljena

Benchmark pre 18 sati
Asus je predstavio svoju najnoviju matičnu ploču, koja implementira bogato RGB LED osvetljenje i podršku za AMD B350 čipset. ROG STRIX B350-F Gaming je matična ploča sa AM4 podnožjem, izgrađena u ATX formatu. Ovo je jedna od retkih B350 ploča koje imaju dva PCI-Express 3.0 x16 slota povezana za AM4... »

MSI ima prvu grafičku kartu sa USB Type-C portom

Benchmark pre 11 sati
MSI ulazi na zanimljivu teritoriju sa tizerom svoje dolazeće GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G grafičke karte. Ovo će biti prva grafička karta na svetu koja stiže sa USB Type-C portom. MSI objašnjava: "MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G ima Pascal-pokretanu grafiku i MSI-jev ekskluzivni TWIN FROZR... »

Nikon predstavlja novi silikon-imersive sočivo za super rezoluciju

IT svet pre 1 dan
CFI SR HP Plan Apochromat Lambda S 100XC Sil za super-rezolucije i multi-modal imaging. Nikonov novi objektiv kombinuje visoki numerički otvor i radnu distancu da bi omogućio super-rezoluciju sa aplikacijom kao što je confocal. Tehnologija super-rezolucije postaje široko primemljiva za izvlačenje... »

Veliki sajber napad na Narodnu banku Srbije: Ukradeno 175.500 evra!

Nova energija pre 20 sati
Kako piše Telegraf, Narodna banka Srbije je nedavno otkrila da je prevarena za 175.000 evra. Navodno, radi se o phishing prevari koja je izvedena tako što je NBS dobila nove instrukcije za plaćanje od, kako su mislili, kompanije “OpSec Security unlimited” od koje nabavljaju hologramsku foliju... »

AOC predstavlja najbrži gejming monitor

IT svet pre 1 dan
AOC predstavlja najbrži NVIDIA G-SYNC gejming monitor do sada. AOC AGON AG251FG sa stopom osvežavanja od 240 Hz, sa vremenom odziva od 1 ms i NVIDIA ULMB za smanjeno zamagljivanje pokreta. Uz izuzetu brzinu odziva koju omogućava NVIDIA G-SYNC, monitor dolazi i sa ostalim napredne gaming... »

Od juna kreće projekat eZUP i test faza ukidanja overe zdravstvenog osiguranja!

Nova energija pre 16 sati
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da u junu počinje projekat eZUP kojim će biti povezano šest najvećih baza podataka u Srbiji – matične knjige, baze MUP-a, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Centralnog registra obaveznog socijalnog... »

BenQ EW2770QZ monitor stiže sa Brightness Intelligence Plus tehnologijom

Benchmark pre 18 sati
Kompanija BenQ je najavila novi premijum LED monitor, kojeg odlikuje ekskluzivna Brightness Intelligence Plus (B.I.+) tehnologija. Tehnologija koristi senzor svetlosti kako bi detektovala ambijentalno osvetljenje i nivoe temperature boja. BenQ EW2770QZ ima 27-inčni IPS panel WQHD rezolucije (2560 x... »

Džikić: "Najzad utakmica koja nije stresna"

Sportske.net  pre 6 sati  još 8 povezanih

Tilerson sutra putuje u Britaniju, u znak solidarnosti

Blic  pre 7 sati  još 3 povezane

Na današnji dan, 26. maj

B92  pre 7 sati  još 1 povezana

Prvi profesionalni upravnici počinju da rade već u julu

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.