Nauka & Tehnologija

Facebook: na profilnoj fotografiji sada možete okačiti zastavu

Benchmark pre 4 sata
Facebook je dodao gotovo 200 zastava u okviru svoje Profile Frames funkcije, omogućavajući korisnicima da dodaju simbol nacionalnog identiteta u ugao svoje profilne fotografije. Profile Frames je objavljen 2015. godine kao način da se omogući korisnicima širom sveta da istaknu vernost svom... »

VX - najsmrtonosniji otrov koji je čovek ikad stvorio

Press pre 4 sata
Preliminarnom obdukcijom utvrđeno je da je polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong-una ubijen visoko toksičnom hemikalijom VX. O čemu je reč? foto: b92.net Kim Džong-nam (45) je, prema izveštajima lekara, preminuo od posledica srčanog udara, nakon što je zapao u stanje šoka izazvano izlaganju... »

Overwatch League će biti najveći esport projekat do sada?

B92 pre 32 minuta
B92: Overwatch League će biti najveći esport projekat do sada?
Novembra prošle godine Blizzard je na BlizzConu najavio da će pokrenuti specijalni globalni sistem takmičenja za njihov popularni šuter Overwatch – Overwatch League. Osim inicijalnih informacija i fensi reklame koju smo tada videli, o svemu ostalom od tada nije bilo ni traga ni glasa, iako je... »

Dragon stigao na Međunarodnu svemirsku stanicu

Press pre 3 sata
Svemirski brod kompanije SpaceX Dragon konačno je stigao na Međunarodnu svemirsku stanicu 24 sata nakon 24 sata zakašnjenja, zbog softverske greške. foto: b92.net Dragon kapsula “zakačila” se danas pomoću robotske ruke na Međunarodnoj svemirskoj stanici sa dve i po tone potrepština za astronaute i... »

5 načina na koje će tehnologija promeniti naš život

B92 pre 7 sati
B92: 5 načina na koje će tehnologija promeniti naš život
Da li možete da se setite kada ste poslednji put proveli dan bez korišćenja kompjutera ili mobilnog telefona? Savremena tehnologija je odavno postala neizostavni deo naše svakodnevice, ali njena uloga se tu ne završava. Moderni uređaji i programi uvode sve više novina u naše živote i tako menjaju... »

Uskoro ćete preko Fejsbuka moći da šaljete novac

Press pre 5 sati
Najnovija funkcija Fejsbuka omogućiće vam da preko ove društvene mreže možete da šaljete novac ako se nalazite na području SAD, Velike Britanije, Kanade ili Evrope. foto: blic.rs Ovu opciju je omogućio TransferWise i podrazumeva transfer novca, kao i uputstvo na koji način to da izvedete. Opcija... »

Tehnologija - najbolji lek za nostalgiju

Vesti online pre 16 sati
Nova aplikacija GO4TV dostupna za sve naše ljude u inostranstvu. U potrazi za boljim životom ljudi ovog podneblja su decenijama odlazili u inostranstvo. Odredišta njihovih novih domova su se menjala, njihove želje i planovi se sudarali sa realnošću novih kultura. Sve te nove početke, sudbine koje... »

Team Liquid u polufinalu StarSeries

B92 pre 44 minuta
B92: Team Liquid u polufinalu StarSeries
Posle jučerašnje dominacije OG na završnici sezone tri StarSeries u organizaciji StarladderTV, danas smo videli dominaciju Team Liquid koju je uspeo da uznemiri samo VG.J u prvoj partiji koja je trajala maratonskih 78 minuta. Liquid je pobedio sa 2:1, dok je Wings savladao DC sa 2:0 i fantastično... »

Samo za vaše oči: Bezbedan Folder krije sve (foto)

Mondo pre 56 minuta
Jedna od najboljih Note 7 funkcija sad je dostupna za Samsung Galaxy S7 i S7 edge, a moguće je da ćemo je koristiti i na drugim Samsung telefonima. Nakon što je Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge dobio Android Nougat 7.0 operativni sistem, na red je došlo „portovanje“ funkcija i aplikacija koje je... »

Kako izgleda smrt zvezde

RTS pre 1 sat
RTS: Kako izgleda smrt zvezde
Nebula Kalabaš, koja ima tehničko ime OH 231.8+04.2, spektakularan je primer smrti zvezde male mase kao što je naše Sunce. Slika koju je napravio teleskop Habl pokazuje zvezdu koja prolazi kroz brzu transformaciju od crvenog džina do planetarne nebule, i koja za to vreme u eksplozijama izbacuje... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.