Nauka & Tehnologija

On igra za Srbiju u finalu svetskog PES takmičenja

Mondo pre 7 sati
Najbolji PES igrač iz Srbije, Stefan Slavković, u razgovoru za MONDO otkrio je zašto je odabrao PES, a ne FIFU, šta voli kod PES-a, ali i šta mu smeta, kako se „probio“ na najveće PES takmičenje i kakvi su mu planovi za takmičenje. Vest da Srbija ima predstavnika u završnici svetskog PES turnira u... »

Tereza Mej želi da internet bude pod kontrolom države

B92 pre 10 sati
B92: Tereza Mej želi da internet bude pod kontrolom države
Britanska vlada planira da uvede strogu regulativu kada je reč o internetu, pored toga što je nedavno stupio na snagu zakon koji omogućava veći nadzor, nego ikad ranije. "Zakon Velikog brata" kako ga mediji nazivaju, nedavno je stupio na snagu, a vlasti Ostrva primorale su internet kompanije na... »

Napad nožem u metrou, dvoje mrtvih

Radio 021 pre 9 sati
Dve osobe su ubijene, a jedna je povređena u napadu nožem u metrou u američkom gradu Portlandu, nakon što je jedan muškarac rasistički vređao dve žene od kojih je jedna nosila hidžab, saopštila je policija. Policajci su uhapsili muškarca koji je bežao, javili su lokalni mediji, dodajući da policija... »

WoT – Kreće The Grand Finals 2017!

B92 pre 12 sati
B92: WoT – Kreće The Grand Finals 2017!
Najveći World of tanks eSports događaj ove godine kreće u Moskvi a mi smo tu da vas izveštavamo sa lica mesta. Pored samih rezultata imaćete priliku i da pročitate neke intervjue s timovima i sa ljudima zaduženim za razvoj samog World of tanks ali i da se podrobnije upoznate sa nekim zaista... »

Od raka pluća u Srbiji godišnje umre 4.600, a oboli 6.000 ljudi

Radio 021 pre 2 sata
Od raka pluća u Srbiji godišnje u proseku oboli oko 6.000, a umre 4.600 ljudi, rečeno je na tribini "Živi život punim plućima", gde je navedeno i da je duvanski dim vodeći uzrok karcinoma pluća. Kako prenosi B92, istaknuto je da je rak pluća vodeći uzrok smrtnosti od karcinoma u svetu i najčesća... »

Britiš ervejz odložio sve letove

Radio 021 pre 5 sati
Britanska aviokompanija "Britiš ervejz" saopštila je da je otkazala sve letove sa glavnih londonskih aerodroma "Hitrou" i "Getvik" koji su planirani do sedam sati večeras zbog kompjuterskog problema na globalnom nivou. "Imali smo veliki pad sistema informacionih tehnologija (IT) koji izaziva teške... »

Everspace - svemirska pucačina koja oduzima dah

B92 pre 5 sati
B92: Everspace - svemirska pucačina koja oduzima dah
Everspace je akciona svemirska pucačina koja svojim vizuelnim dizajnom oduzima dah. Igra je izašla iz svoje Early Access faze u kojoj su ispeglani bagovi ali je najviše rada bilo na VR podršci za Oculus Rift i HTC Vive, sređivanju glavne priče i novim lokacijama. Da Everspace nije običan eye candy... »

Počela gradnja najvećeg teleskopa na svijetu

Al Jazeera pre 13 minuta
Smješten na 3.000 metra visokoj planini usred pustinje Atacama, instrument bi trebao biti operativan 2024. godine. Gradnja najvećeg teleskopa na svijetu, Evropskog ekstremno velikog teleskopa, počela je u Čileu, a kada bude završen, bit će to najveći na svijetu optički teleskop, pet puta veći od... »

Kako nas mozak sprečava da smršamo

RTS pre 9 sati
RTS: Kako nas mozak sprečava da smršamo
Studija sprovedena na miševima identifikovala je deo mozga koji se „isključuje” usled nedovoljnog unošenja kalorija. Iz tog razloga se metabolizam usporava, a gotovo sve restriktivne dijete prestaju da budu delotvorne. Rezultati istraživanja na miševima koje su sproveli naučnici Laboratorije za... »

iPhone 8 imaće čip kao nijedan drugi telefon!

Mondo pre 2 sata
Po prvi put u pametnom uređaju naći će se čip koji će imati „AI“ oznaku! Apple, navodno, ako je verovati BGR izvorima, radi na razvoju prvog „AI“ čipa, koji će biti zasnovan na veštačkoj inteligenciji i služiće za njeno „uposlenje“ širom operativnog sistema iOS, a biće integrisan na novom... »

Grbić: "Maksimalno angažovanje na svakoj utakmici"

Sportske.net  pre 2 sata  još 19 povezanih

Rehabilitovan nikola Kalabić: Četnik ponovo podelio Srbiju

Kurir  pre 3 sata  još 13 povezanih

Video: Evakuacija londonskog pozorišta zbog prijetnje

Al Jazeera  pre 2 sata  još 14 povezanih

Gojković: Vanredno zasedanje parlamenta 30. maja zbog izbora nove vlade

Novi magazin  pre 3 sata  još 11 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.