Nauka & Tehnologija

Ne tako lepe stvari koje mame rade noću kad se probude zbog bebe

Radio 021 pre 17 sati
Neispavanost i umor često učine da mame noću ne funkcionišu baš najbolje, a roditeljski portal "Roomper" objavio je spisak nimalo lepih stvari koje mame rade kada se probude. Nedostatak sna čini da mame rade neke prilično čudne stvari, pogotovo kada se probude u sred noći. Ali obzirom na to da se... »

Zašto je opasna hrana na koju je sletela muva

Radio 021 pre 3 sata
Proleće i leto donose toplo vreme i sunce, ali isto tako najavljuju dolazak dosadnih muva koje stalno pokušavaju da slete na vašu hranu. Mnogi ljudi misle da su one samo mala neprijatnost, ali muve su pune bakterija koje predstavljaju ozbiljnu opasnost za vaše zdravlje. Ne samo to, muva će gotovo... »

Naučnici tvrde: Seks na prvom sastanku je dobar po kasniji odnos

Radio 021 pre 15 sati
Seks na prvom sastanku ima mnogo prednosti koje bi kasnije mogle da imaju pozitivan uticaj na odnos para, zaključili su naučnici sa Harvarda. Naučnici ističu da seks na prvom sastanku pomaže da se odmah uspostavi seksualna kompatibilnost. Što pre se to desi, to bolje za odnos para, naglašavaju... »

Samsung i Qualcomm u pregovorima oko Snapdragon 845 čipa za Galaxy S9

Benchmark pre 11 sati
Samsung je tek nedavno objavio svoje premijum telefone za ovu godinu, ali južnokorejska kompanija već pravi buduće velike planove, koji uključuju Galaxy S9 telefon. Izveštaj Aju Business Daily sajta sugeriše da su Samsung Electronics i Qualcomm u pregovorima da zajednički razvijaju Snapdragon 845,... »

Radeon 520 i 530 na sajtu AMD-a

Benchmark pre 11 sati
Na sajtu kompanije AMD osvanule su dve nove grafičke karte - Radeon 520 i Radeon 530. Očekuje se da će ovo biti OEM proizvodi i rebrendirane verzije ranijih modela. Radeon 530 je GCN proizvod treće generacije, baziran na 28nm proizvodnom procesu i stiže sa 320 ili 384 shader procesora. Grafička... »

Prljave igre: Amerikanci puštaju ID da se povuče iz Tabke da bi se pregrupisali i napadali Asadove snage!

Pravda pre 17 sati
Prema lokalnim izvorima iz grada Tabka, pripadnici Islamske ržave obavestili su civile u gradu o svojoj želji da se povuče kako bi se izbeglo uništenje Tabke od udara koalicije oko SAD. Na društvenim mrežama sa naloga Sirijskih demokratskih snaga (SDF) podržanih od SAD, takođe je objavljena tvrdnja... »

Igraj kao Jokić u NBA Playgrounds

B92 pre 4 sata
NBA Playgrounds je novo ime u svetu sportskih video igara. Ovaj naslov nas malo vraća u prošlost, pošto se bazira na gejmpleju koji nam je dobro poznat iz NBA Jam i NBA Street serijala. Brza arkadna 2 na 2 akcija bi trebalo da bude savršena za odmor, opuštanje i zabavu, a sada imamo i punu listu... »

Samsung Galaxy S8 je skuplji u proizvodnji od konkurenata

Press pre 13 sati
Proizvodnja Samsung Galaxy-ja S8 skuplja je u poređenju sa njegovim rivalima Appleovim iPhone 7 i Google Pixelom. foto: b92.net "Novi Samsung Galaxy S8 je opremljen sa 64GB NAND fleš memorije, za čiju proizvodnju materijali dostižu cenu od 301,6 dolara, što je mnogo više nego kod prethodnih verzija... »

Fire Emblem Echoes za Nintendo 3DS stiže u maju

B92 pre 10 sati
B92: Fire Emblem Echoes za Nintendo 3DS stiže u maju
Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia je novi naslov sa kojim će moći da se počaste svi vlasinci Nintendo 3DS handheld konzole. U pitanju je igra koja će svoj kombat fokusirati na strategiji i poteznom gejmpleju. Ovakvim potezom, Nintendo pokazuje da nije zaboravio na vlasnike “starijih”... »

Privatna letelica stigla do Međunarodne svemirske stanice

Press pre 14 sati
Letelica nazvana po nekadašnjem američkom astronautu i senatoru Džonu Glenu, stigla je juče na Međunarodnu svemirsku stanicu u orbiti Zemlje. foto: b92.net Američka kompanija Orbital ATK koja za američku svemirsku agenciju NASA organizuje isporuke svemirskoj stanici, nazvala je svemirsku letelicu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.