Nauka & Tehnologija

Novo Stack Overflow istraživanje — Dominacija JavaScripta, Python prestigao PHP

StartIt pre 10 sati
Istraživanje koje Stack Overflow sprovodi od 2011. godine, ovog puta je obuhvatilo najviše ispitanika do sada, a ovo su neki od najzanimljivijih podataka do kojih su došli. Godišnje istraživanje Stack Overflowa ove godine je obuhvatilo 64 000 developera, što je do sada najveći broj ispitanika. I... »

Pwn2Own: pet puta hakovan Microsoft Edge, Chrome nesavladiv

Benchmark pre 10 sati
Microsoft Edge kao podrazumevani pregledač u Windowsu 10, dizajniran je od strane kompanije da bude brži, pouzdaniji i bezbedniji naslednik Internet Explorera. Cilj Microsoft-a je bio da on postane dostojna alternativa Google Chrome i Mozilla Firefox pregledačima. Međutim, kada je u pitanju... »

E-prosveta: Prva pametna škola u Srbiji otvorena u Kraljevu!

Nova energija pre 10 sati
Osnovna škola Vuk Karadžić u Kraljevu, opremljena kompletnom informaciono-komunikacionom infrastrukturom za uvođenje digitalnog sadržaja u nastavu, kao i sistemom video-nadzora, prva je pametna škola u Srbiji. Zahvaljujući saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije... »

Netflix preporučuje UHD televizore kompanije LG Electronics

IT svet pre 1 dan
LG televizori prošli su rigorozan proces ocenjivanja, zasnovan na činiocima presudnim za korisnike, poput jednostavnog pristupa i brzine učinka, postignutim najpre zahvaljujući priznatoj webOS 3.5 smart TV platformi. Po prvi put, UHD modeli kompanije LG iz 2017. godine dolaze sa Netflix dugmetom na... »

Petaci dobijaju nove predmete: Informatika i računarstvo, tehnika i tehnologija!

Nova energija pre 12 sati
Učenici koji će u septembru poći u peti razred imaće tri nova predmeta – Informatika i računarstvo, tehnika i tehnologija i fizičko i zdravstveno vaspitanje, piše Politika. Kako piše list, ukoliko bude prihvaćen novi predlog nastavnog plana za starije razrede dosadašnji izborni predmeti – čuvari... »

Ubisoft potvrdio da radi na Assassin’s Creed TV seriji

Benchmark pre 5 sati
Koliko god da je Ubisoft dizao buku oko filma Assassin’s Creed, toliko možemo reći da on nije ispunio očekivanja. Međutim, to isto se može reći za najveći broj filmskih adaptacija video igara. Ipak, postavlja se pitanje šta ako Assassin’s Creed bude TV serija, hoće li tada stvari biti nešto bolje?... »

Kompanija Apple je tiho predstavila novi 9.7 iPad

IT svet pre 23 sata
Naslednik iPad Air 2 tiho je predstavljen i jednostavno se zove iPad. Dolazi sa novim A9 SoC i biće u prodaji od marta 24-og. Ovog puta nije bilo pompezne najave novog modela i specijalnog poziva za lojalne medije, u stvari potpuno nestandardno predstavljanje iPad-a. Kompanija je najavila da će... »

ARM najavljuje DynamIQ tehnologiju, fokusiranje na AI, mašine za učenje i telefone

IT svet pre 1 dan
Za skoro jednu deceniju, počevši od Cortex-A8, ARM je gurao uvek bolje performanse u mobilne uređaje kao i Intel (i, u manjoj meri, AMD) nekada u PC prostoru. Za manje od 10 godina, videli smo ARM poteze od 32-bitnog do 64-bitni, izbacivanje mnogo efikasnijih procesora na high-end i lov-end, i... »

Kompanija Cisco predstavila je pametnu tablu Spark

IT svet pre 23 sata
Cisco je predstavio novu pametnu tablu sa cenom od 4.990$ i mesečnom pretplatom od 199$. Tabla je 55 inča dijagonale i kači se na zid. Kompanija Cisco ju je proizvela na beloj high-tech tabli, dozvoljavajući vam komande na kanvasu ili na sharp PDF dokumentima. Nazvan Spark dolazi sa video... »

Apple je predstavio prolećni Apple Watch u cheery boji

IT svet pre 1 dan
Apple je napravio nekoliko saopštenja već (uključujući i crvene iPhone 7 i osveženi iPad), Ali se ispostavilo da je Apple Watch takođe dobija malo ljubavi. Svaka vrsta Apple Watch kompanije Apple Watch benda, uključujući i sport, pletenog najlona i Hermes kože, sada se prodaje u novim bojama.... »

Srbiju sad tuže i "majke Srebrenice"

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Narodna banka Srbije demantuje Jeremića

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana

Prijave protiv Dežulovića i Ivančića

Danas  pre 4 sata  još 2 povezane

Muke pred barselonu: Radonjić: Malo vremena za pripremu...

Blic sport  pre 3 sata  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.