Nauka & Tehnologija

Zahar Prilepin: Žalim što nisam branio Srbe

Pravda pre 8 sati
Često sam u Srbiji. Na Beogradskom sajmu knjiga ljudi su u redovima čekali da im potpišem knjige, a sada sam prvi put u prilici da u Mokroj Gori uzvratim pozdrave svom domaćinu Emiru Kusturici, jer on filmovima miluje duše miliona mojih sunarodnika, a bez duše se, da znate, na svetu ne može opstati... »

Bivši trener INTZ-a novi pomoćni trener TSM-a

B92 pre 2 sata
B92: Bivši trener INTZ-a novi pomoćni trener TSM-a
Nekadašnji trener Brazilskog League of Legends tima INTZ, Aleksander „Abaxial“ Haibel je novi pomoćni trener TSM-a, kako je objavio na svom Twiter nalogu. Abaxial je napustio INTZ u oktobru, odmah nakon svetskog šampionata, gde je njegova ekipa elimisana u grupnoj fazi. Abaxial je ostvario... »

Na ivici sukoba, napetost ključa: Ukrajina tužila Rusiju!

Pravda pre 3 sata
Ukrajina je podnela tužbu Međunarodnom sudu pravde u kojoj zahteva da Rusija odmah obustavi podršku proruskim aktivistima koji se bore na istoku Ukrajine. Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova je u tužbi najvišem sudu UN optužilo Rusiju za "teroristička dela i diskriminaciju tokom svoje... »

Najbolja sportska društvena mreža - Teren

Mondo pre 4 sata
Samo na mts Terenu - rezultati, takmičenja, navijanje i druženje. Ukoliko ste i vi veliki ljubitelj sporta i imate takmičarski duh, onda je društvena mreža Teren pravi izbor za vas. Uz nju svoje omiljene utakmice i mečeve možete još lakše i interesantnije da pratite. Instalirajte mts aplikaciju... »

Obradović: Vučić ponovo pokazao da je politička kukavica!

Pravda pre 10 sati
Izlazak predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na režirani televizijski duel sa Jelenom Milić na TV Pink vrhunac je Vučićevog licemerja, foliranja i zamajavanja građana. Lider SNS, koji pet godina nije izašao ni na jedan TV duel sa bilo kojim predstavnikom opozicije, uvek nađe vremena za TV... »

Ugašen Vine: Ovo vam je poslednja šansa da sačuvate svoje klipove

Telegraf pre 2 sata
Aplikacija za deljenje videa u trajanju od šest sekundi bila je veoma popularna i izrodila je nove zvezde (među kojima i legendarnu Dinju), ali je Twitter odlučio da je ipak ugasi. Aplikacija Vine od danas postaje Vine Camera, što znači da je ovo poslednja šansa korisnicima da preuzmu svoje... »

Sve vreme punite telefon pogrešno!

Mondo pre 1 sat
Evo kako se pravilno puni telefon! Foto: MONDO portal OK, možete da verujete u ovo i ne morate, ali jedno je sigurno - stručnjaci Battery University-ja naučno su dokazali da, ako pratite ove savete, baterija telefona trajaće vam duže i sačuvaće najveći deo svog kapaciteta i nakon velikog broja... »

Nemački sud odbio da zabrani neonacističku partiju

Radio 021 pre 4 sata
Nemački vrhovni sud odbacio je zahtev poslanika da zabrani ekstremno desničarsku, neonacističku Nacionaldemokratsku partiju (NPD). Predsednik Federalnog ustavnog suda Andreas Foskule izjavio je danas da, iako partija ima neustavne ciljeve, "trenutno nema konkretnih indikacija da će njeno delovanje... »

Pažnja: Da li mobilni telefon može da se smrzne kada je napolju minus?

Telegraf pre 4 sata
Odgovor na ovo pitanje dao nam je Željko Đurić, "new business development manager" Tesla brenda kompanije Comtrade. Sneg i niske temperature pored toga što smetaju ljudima, smetaju i našim mobilnim telefonima koji nisu predviđeni da rade na “debelom” minusu koji je ovih dana zahvatio Srbiju. Tim... »

Koliko zarađuju profesionalni League of Legends igrači?

B92 pre 9 sati
B92: Koliko zarađuju profesionalni League of Legends igrači?
Profesionalni gejmeri o zaradama, privatnom životu, zloupotrebi droga... U anonimnom istraživanju koje je sproveo ESPN na uzorku od 33 LCS (League of Legends Championship Series) igrača iz Evrope i Severne Amerike, otkrivene su prosečne plate League of Legends igrača iz oba regiona, kao i drugi... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.