Nauka & Tehnologija

Nokia se vratila u premijum segment sa Nokia 8 telefonom

Benchmark pre 1 dan
Nokia se vratila u punom sjaju. Nakon objave moderne verzije Nokia 3310 telefona i tri nova uređaja iz srednjeg segmenta, HMD Global je sada zvanično predstavio i dugo očekivani Nokia premijum telefon. Nokia 8 ima Qualcomm 835 čipset, 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora, proširivog preko... »

Živi svet: Rešena jedna od najvećih misterija planete Zemlje

B92 pre 1 dan
B92: Živi svet: Rešena jedna od najvećih misterija planete Zemlje
Grupa australijskih i nemačkih naučnika tvrdi da je otkrila kako su se prvi složeni oblici života pojavili na Zemlji. Naučnici smatraju da su se uslovi za nastanak složenog života pojavili kada su džinovski glečeri pretvorili čitave planinske masive u prašinu, prenosi Independent. Pre oko... »

Za dve godine poginulo 244 osobe

Beta video pre 1 dan
BEOGRAD - Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije Boban Milinković rekao je da je u prethodne dve godine 244 lica poginulo u saobracajnim nesrecama u kojima je jedan od vozaca bio pod dejstvom alkohola .... »

FrontRow, sakrivena kamera iz prvog reda

Press pre 1 dan
Kamera FrontRow, sakrivena u okruglom privesku ogrlice, prilično je inovativan proizvod. Foto:B92.net Kao i pametni telefoni, FrontRow ima prednju, od 8, i zadnju kameru od 5 megapiksela. Ima dimenzije ručnog sata, a sa pametnim telefonom je povezana sopstvenom aplikacijom. Njen okrugli ekran je... »

Rusija lansirala raketu sa vojnim satelitom

N1 Info pre 1 dan
Rusija je uspešno lansirala raketu Proton-M s vojnim satelitom sa kosmodroma Bajkonur, u Kazahstanu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. To je lansiranje drugog Protona posle otkrića niza nepravilnosti motora te vrste raketa. Prva raketa Proton lansirana je u julu i ona je sa sobom nosila... »

Beograd je dobio svoj Fenomen

B92 pre 1 dan
B92: Beograd je dobio svoj Fenomen
U četvrtak, 17. avgusta, u srcu Beograda, Hadži Prodanovoj ulici broj 16 i zvanično je počeo sa radom Fenomen, centar za naučne interaktivne radionice. Osnivači dve najmasovnije kulturne i naučno-popularne manifestacije, Festival nauke i Noć muzeja, pokrenuli su jedinstveni i nesvakidašnji... »

Novi Darth Wader rešava probleme napajanja telefona

PC Press pre 1 dan
Nemojte potcenjivati moći Dart Wader-a. Jednom je Lucas Skywalker iako mu njegovo ime ništa ne znači, u sukobu sa Dart Wader-om ostao je bez ruke. Kad smo mi bili mali zbog tog svemirskog samuraja imali smo noćne more. Sada nam se Lucas vratio sa nekoliko mehaničkih upgrade-a. Hajde da se... »

Od Škorpiona do XBox One X-a

PC Press pre 1 dan
Iz projekta Škorpion (prilikom koga su razvijali novu konzolu i dali joj ime Škorpion) razvila se nova konzola pod imenom Xbox One X i Microsoft-ov slogan je da je ovo najmoćnija konzola na svettu. Trenutno u raznim magazinima govore da Microsoft ima “najmoćniju konzolu“, a kompanije poput... »

Retro gaming od kertridža do cd-a

PC Press pre 1 dan
Ponovno interesovanje za stare japanske igre sve više privlači kupce na online pijacama i retro gaming prodavnicama. Dok su entuzijasti sakupljali igre godinama, čak i obični gejmeri grabe se za kertridže i CD-ove, kao i gaming mašine koje nisu igrali kao deca. Prošlogodine je ponovno... »

Šta je Internet of Things?

PC Press pre 1 dan
Frazu „ Internet of Things“ prvi put je upotrebio Kevin Ashton, najverovatnije 1999. godine, kao naslov prezentacije koju je održao u Procter & Gamble-u. Dok je bio zaposlen u toj kompaniji, Ashton je došao na ideju da stavi RFID, inteligentni bar-kod, na svaki ruž koji su proizveli, kako bi... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.