Nauka & Tehnologija

Morske vidre veštije od delfina koriste oruđe

N1 Info pre 8 sati
Morske vidre verovatno upotrebljavaju kameno oruđe već hiljadama, ili čak i milionima godina, i veruje se da su naučile da koriste oruđe mnogo pre drugih morskih sisara, naveli su naučnici. Često je moguće videti morsku vidru kako pluta na leđima i kamenjem razbija morske plodove da bi se... »

Koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra počinje memorijal u čast Rudolfa Bručija

Radio 021 pre 1 sat
Memorijal posvećen 100-godišnjici rođenja velikog kompozitora Rudolfa Bručija, počeće u četvrtak, 30. marta, koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Sinagogi. Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić je naglasio da je "veliko je... »

Najveće Android iznenađenje! (foto, video)

Mondo pre 6 sati
Naravno, ako je istina…. Izvor: HTC video Navodno, T-Mobile je završio testiranje Android Nougat operativnog sistema i taj OS je upravo pušten za nadogradnju HTC One M8 korisnicima u SAD. HTC One M8 verzija za Windows korisnike Da podsetimo, HTC One M8 je jedan najzanimljivijih HTC telefona, koji... »

Specifični talenat Morisa Ravela (prvi deo)

RTS pre 1 sat
RTS: Specifični talenat Morisa Ravela (prvi deo)
Premda je iza sebe ostavio mnogo manje od drugih kompozitora, ono što je napisao uvek je bilo precizno osmišljeno i do detalja dorađeno. Malo je Ravelovih dela koja su bila promašaj. Stvarao je nadahnut delima čuvnih pesnika, Verlena, Bodlera i Malarmea, a posebno je cenio umetničke stavove E. A.... »

Digni glavu, telefonski ovisniče! (foto)

Mondo pre 5 sati
Pogledajte šta su u radili u holandskom gradu Bodegravenu, u želji da zaštite pešake u saobraćaju. Pešake koji BULJE u telefone. Foto: HIG Traffic Systems/promo Pametni telefoni su nam umnogome olakšali život, ali je problem što su postali sastavni deo nas. Naš nerazdvojni "drug", "partner". Armije... »

Slovenci napravili digitalni nadgrobni spomenik

N1 Info pre 1 dan
RTS: Maribor, digitalni nadgrobni spomenici, 3.000 evra po komadu
Mariborsko pogrebno preduzeće dobilo je već 50 narudžbina za digitalni nadgrobni spomenik, čiji je prototip pre nekoliko dana predstavila grupa lokalnih preduzetnika u saradnji s tamošnjim elektrotehničkim fakultetom. Digitalni nadgrobni spomenik pruža daleko više informacija o pokojniku od... »

Stats ili soO – ko će biti GSL 2017 Season 1 šampion?

B92 pre 1 dan
B92: Stats ili soO – ko će biti GSL 2017 Season 1 šampion?
Očekujemo najbolji meč StarCrafta u ovoj godini. Danas je veliki dan za sve ljubitelje strategija i StarCrafta. Samo što nam je jutros najavljen StarCraft remastered, a već nećemo stići ni valjano da propričamo o njemu, jer oko 11h po našem vremenu kreće najvažniji meč ove godine u Južnoj Koreji,... »

(Uznemirujući video) kritično u moskvi i Peterburgu: Policajac jedva ostao živ sa teškim povredama

Pravda pre 16 sati
Tokom protesta opozicije u dva najveća grada pvećana je koncentracija policije na ulicama. Jedan policajac je poginuo. Tokom sukoba demonsranata i policije jedan policajac u moskvi je podlegao u kolima hitne pomoći na aparatu za reanimaciju na putu u bolnicu. Kako navode korisnici socijalnih mreža,... »

Roboti stižu u škole u Srbiji

N1 Info pre 1 dan
Osnovne škole u Srbiji, prijavljene za učešće u programu "Bitka za znanje" u sredu će početi da dobijaju robote koji će đacima pomoći da razviju analitičke sposobnosti, najavila je u Nišu ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić. U programu koji je pokrenuo Fond B92 robote... »

Britanska policija traži pristup šifrovanim porukama na Vocapu

Radio 021 pre 1 dan
B92: "WhatsApp treba da bude dostupan policiji"
Šifrovani servisi poruka kao što je Votsap (WhatsApp) moraju da omoguće obaveštajnim agencijama pristup svojim platformama, rekla je britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, posle izveštaja da je napadač u Vestminsteru koristio taj servis samo nekoliko minuta pre napada. Rad je rekla da... »

Vučić: Putin želi dobro srpskom narodu foto, video

Mondo  pre 34 minuta  još 38 povezanih

Simić: Povratak u institucije u interesu srpskog naroda na Kosovu

Novi magazin  pre 53 minuta  još 19 povezanih

Navaljni osuđen na 15 dana zatvora

RTS  pre 1 sat  još 18 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.