Nauka & Tehnologija

Ukinuta direkcija za e-upravu — šta su implikacije?

StartIt pre 12 sati
Nova Vlada Srbije biće bez direkcije za elektronsku upravu, koja je ukinuta u predlogu izmena Zakona o ministarstvima — da li ovo znači da će ona biti ukinuta skroz ili naknadno podignuta na novi nivo? Juče je u Skupštinu stigao predlog za izmene aktuelnog Zakona o ministarstvima, o kome je plan da... »

Instagram obaveštava vaše pratioce kada napravite screenshot

B92 pre 16 sati
B92: Instagram obaveštava vaše pratioce kada napravite screenshot
Instagram je uveo novu opciju koja se možda i neće baš svideti korisnicima ta društvene mreže. Korisnici odsada mogu da vide kada njihovi pratioci naprave screenshot neke fotografije ili videa. Pored obaveštenja o lajkovima, komentarima ili novim porukama, Instagram je počeo da šalje i notifikacije... »

Call of Duty: Modern Warfare Remastered stiže kao samostalna verzija (video)

Benchmark pre 11 sati
Activision će objaviti samostalnu verziju Call of Duty: Modern Warfare Remastered igre, koja će biti dostupna i u fizičkom i u digitalnom obliku od 27. juna. Igra će prvo biti objavljena za PlayStation 4, a PC i Xbox One verzije će uslediti kasnije. Samostalna verzija igre će koštati 39,99 dolara i... »

Malagurski razmontirao Si-En-En: "Ali kad istina nekim čudom procuri na Si-En-Enu, desi se ovo" (video)

Pravda pre 16 sati
Mnogi su napali Trampa kada je Si-En-En proglasio lažnim vestima, ali da li je govorio istinu? „Želim sada gledaocima da pokažem predivnu scenu: ovo su majke, muslimanke. Ovaj mališan je poneo transparent u znak počasti, ’Herojima Londona‘. Ovde ima cveća na ulici“, glasio je izveštaj Si-En-Ena... »

Windows i Android u tandemu

PC Press pre 15 sati
Android je ove godine za 1% „preskočio“ Windows kao dominantna platforma za povezivanje na Internet – Android se koristi u 38 odsto, a Windows u 37 odsto konekcija, dok ostali operativni sistemi dele preostalih 25 odsto! Impresivna je dominacija ova dva rivala – Android konstantno polako raste, a... »

Instagram Favorites će omogućiti deljenje sadržaja sa specifičnom grupom ljudi

Benchmark pre 6 sati
Instagram konstantno razvija svoju funkcionalnost, a sada Facebookov servis testira novu funkciju koja korisniku omogućava deljenje fajlova samo sa specifičnom grupom ljudi. Funkcija nosi naziv Favorites. Suštinski, ovo je svojevrsna "lista prijatelja", a Instagram želi da u svom servisu ima samo... »

Kreatori i alati: Miloš Mihajlović, softverski inženjer

StartIt pre 11 sati
Miloš Mihajlović iz slovenačko-američke kompanije PovioLabs ove subote deli sa nama alate koje svakodnevno koristi. Trenutno radim kao vođa tima od 7 menadžera projekata i oko 20 razvojnih inženjera za slovenačko-američku kompaniju Povio Labs. Taj posao je vrlo dinamičan i zahteva veći stepen... »

Samsung Galaxy Note8: cena 999 evra?

Benchmark pre 14 sati
Prema najnovijem izveštaju Evana Blassa (@evleaks), Samsungov dolazeći Galaxy Note8 bi mogao biti predstavljen do kraja septembra. Telefon/fablet bi treablo da ima isti čipset kao Galaxy S8 i S8 Plus (Qualcomm Snapdragon 835 i Samsung Exynos 8895 u zavisnosti od regiona). RAM telefona će biti... »

Pristupačni Asus VivoBook S510 laptop ima 15-inčni displej, Kaby Lake platformu

Benchmark pre 1 dan
Asus je danas objavio tanak i lagan laptop gotovo iz premijum segmenta, a namenjen korisnicima sa plićim džepom. Asus VivoBook S510 ima početnu cenu od 700 dolara, što je prilično pristupačno u poređenju sa drugim premijum laptopovima sa sličnim karakteristikama. Asus VivoBook S510 ima 15.6-inčni... »

Kakve veze imaju današnji Egipćani sa faraonima?

RTV pre 12 sati
RTV: Kakve veze imaju današnji Egipćani sa faraonima?
KAIRO - Drevni i današnji Egipćani nemaju mnogo toga zajedničkog, barem ne genetički. Nemački istraživači Univerziteta u Tibingenu i Maks Plank institutu za nauku o istoriji čovečanstva u Jeni dekodirali su genom drevnih Egipćana po prvi put i došli do neočekivanih rezultata. U radu objavljenom u... »

Nagrade mladim robotičarima

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Sajber napad na britanski aprlament

Danas  pre 4 sata  još 2 povezane

Putin posetio Krim: Ruski obaveštajci su jedinstveni

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Srbija u finalu Svetske lige

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.