Ikona horora: Umro reditelj Džordž Romero

Ikona horora: Umro reditelj Džordž Romero

B92 pre 8 dana
B92: Ikona horora: Umro reditelj Džordž Romero
Poznati reditelj horor filmova Džordž Romero, kreator zombi žanra, umro je u 78. godini, posle "kraće borbe sa agresivnom obliko raka pluća".
"Legendarni američki reditelj Džordž A. Romero umro je u nedelju 16. jula dok je slušao muziku iz omiljenog filma 'Miran čovek' sa Džonom Vejnom", saopštio je njegov menadžer Kris Roi i dodao da je Romero umro mirno, u snu.... »

Preminuo Džordž Romero reditelj zombi filmova i kultnog "Noć živih mrtvaca"

Blic pre 8 dana
Čuveni reditelj Džordž Romero preminuo je u 77. godini nakon kratke, ali teške borbe sa karcinomom pluća, prenose svetski mediji.
On je bio zaslužan za nastanak i popularnost horor filmova sa zombijima, režirao je danas kultni "Noć živih mrtvaca" (1968) i njegove brojne nastavke među kojima su "Zora živih mrtvaca" i "Dan živih mrtvaca" - Buntovne 1968.... »

Umro legendarni tvorac horor filmova: Džordž a. Romero izgubio bitku sa teškom bolešću!

Kurir pre 8 dana
Dordž A. Romero je svima poznat po filmu iz 1968. godine "Noć živih mrtvaca", kojim je zvanično uveo zombi žanr. Scenario "Zombi apokalipsa": Evo koja zemlja bi najbolje odgovorila na smrtonosnu zarazu Režiser je umro u snu sa svojih 77 godina, a izgubio je bitku sa rakom pluća. On je takože radio... »
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.