Junker: Srbija ne može u EU pre 2025. godine

Junker: Srbija ne može u EU pre 2025. godine

Politika pre 8 dana
Izvestilac EP za našu zemlju Dejvid Mekalister pojasnio da ne postoji rok za okončanje pregovora o pristupanju
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno... »

Evro u svim članicama EU?

Vesti online pre 9 dana
Umesto Evrope u više krugova oko federalizovanog jezgra zone evra za koju se do juče zalagao, Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, predložio je juče u Evropskom parlamentu u Strazburu da sve zemlje članice EU za monetu imaju - evro, a pritom bi ušle u Evropsku monetarnu uniju i Šengen.
Junker je rekao da će po završetku njegovog mandata 2019. godine u EU ući nove članice sa Zapadnog Balkana - koje budu ispunile uslove. One bi po prijemu napuštale svoje valute i prihvatale evro kao zajedničku, ali i jedinu... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.

RTV pre 9 dana
RTV: Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.
STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker najavio je izradu strategije za pristupanje Srbije i Crne Gore EU, uz perspektivu da ona bude primenjena 2025. godine.
"Strategija za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore, kao vodećih kandidata na Zapadnom Balkanu, sa posebnim težištem na vladavini prava, osnovnim pravima, borbi protiv korupcije i opštoj stabilnosti regiona", stoji u Junkerovom... »

Joksimović: Junkerov stav o prošširenju je realan, ne kosi se bitno sa naššim

Blic pre 9 dana
Izjava predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera da do kraja mandata aktuelnog saziva Evropskog parlamenta u narednih 16 meseci neće biti proširenja EU je realan - iako je on najavio strategiju pripreme za uspeššno priustupanje Srbije EU do 2025-te godne, što nije dramatično drugačije od onog ššto mi mislimo da su realni okviri, kaže za Tanjug ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenjujući da nije realno očekivati da se do 2019. otvore i zatvore sva pregovaračka poglavlja.
Ne želeći da ulazi u političke debate i odnose između zemalja članica EU na temu da li je proširenje visoko na agendi prioriteta tih zemalja ili nije, Joksimović je podsetila da se u mnogim zemljama članicama ove i naredne godine... »

Junker: Srbija 2025. godine u EU? Joksimović: Ovaj stav se ne kosi bitno sa našim

Večernje novosti pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU, u kom se Srbija i Crna Gora pominju kao glavni kandidati za pristupanje u Uniju
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno... »

Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u evropsku uniju 2025?

Press pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU.
Foto: Tanjug Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju... »

Junker: Srbija u EU ne pre 2025!

Kurir pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025.... »

Pismo koje otkriva kada Srbija ulazi u EU?!

Mondo pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Naime, portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU... »

Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u EU 2025?

B92 pre 9 dana
B92: Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u EU 2025?
Brisel -- Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU.
Naime, portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025.... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.

RTS pre 9 dana
RTS: Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU, u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
Portal "Juropijen Vestern Balkans" (European Western Balkans) navodi da se u Junkerovom pismu upućenom juče, u jednom od deset prioriteta u okviru "plana za ujedinjeniju, snažniju i demokratskiju EU", pominju Srbija i Crna Gora... »

Junker pisao EP-u: Srbija ulazi u Evropsku uniju 2025. godine

Nova ekonomija pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU. Naime, portal Juropijen vestern Balkans navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi... »

EK postavlja rok Srbiji za članstvo u EU 2025.

Danas pre 9 dana
Program rada Evropske komisije, u narednih 16 meseci, predviđa izradu strategije za ulazak Srbije u Evropsku uniju 2025. godine, zajedno sa Crnom Gorom. To praktično znači, ocenjuje za Danas Jelica Minić, predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, da je EK postavila rok za... »

Junker najavio strategiju: Srbija u EU 2025.

Dnevnik pre 9 dana
STRAZBUR: Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
Portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da se u Junkerovom pismu upućenom juče, u jednom od deset prioriteta u okviru „plana za ujedinjeniju, snažniju i demokratskiju EU“, pominju Srbija i Crna Gora kao glavni kandidati sa... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025. godine

Radio 021 pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
U Junkerovom pismu upućenom juče, u jednom od deset prioriteta u okviru plana za ujedinjeniju, snažniju i demokratskiju EU, pominju se Srbija i Crna Gora kao glavni kandidati sa Zapadnog Balkana za pristupanje Evropskoj uniji... »

Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u EU 2025?

Vesti online pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU
Naim, portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025.... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025. godine

Blic pre 9 dana
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
Portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine. U... »

Ubijen u pucnjavi u Beogradu

RTV  pre 34 minuta  još 21 povezana

Parlamentarni izbori u Nemačkoj

Danas  pre 1 sat  još 16 povezanih

Rahoj poziva Katalonce da priznaju da neće biti referenduma

Dnevnik  pre 2 sata  još 5 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.