Povezane vesti
Vide se i glava i rep: Kako je Partizan „pokrao“ Pariz
Sputnik pre 10 minuta
„Pajola i Vildosa su dali ton u odbrani tokom drugog poluvremena. Kada oni odigraju sjajno, svima je lakše. Verovali smo jedni drugima i ispoštovali sve dogovore“, rekao je Karlik Džons i suštinski objasnio ključ pobede nad Parizom, gde je Partizan ostvario drugu pobedu u drugom meču Evrolige. U prvom kolu je bio bolji od Olimpije Milano. Partizan je u glavnom gradu Francuske upisao čak 14 ukradenih lopti, a od toga je samo Luka Vildosa upisao šest. Neverovatno su… »
Grmelo ispred svlačionice: Legendarni as prvi sačekao igrače Partizana! Ovako im je čestitao (video)
Večernje novosti pre 3 sata
FOTO TANJUG/ OLIVER BUNIĆ/ nr Košarkaši Partizana zadržali su maksimalan učinak i posle drugog kola Evrolige. Crno-beli su savladali Pariz u gostima, pa su ostali u samom vrhu tabele najelitnijeg evropskog takmičenja. Crno-beli su trijumfovali 92: 79, a ispred svlačionice Beograđana je po završetku meča usledilo veliko slavlje. Jedan od najsrećnijih posle pobede bio je sportski direktor crno-belih Žarko Paspalj, koji je prvi sačekao sve igrače kod svlačionice i… »
Lončar oduševljen igrom Partizana: "Navijači imaju priliku da uživaju"
B92 pre 3 sata
Lončar je bio prezadovoljan pre svega igrom Partizana na meču u prestonici Francuske, pa ih je pohvalio i rekao da su oni primer kako treba da se bori za crno-beli dres. "Bilo je važno da Partizan pobedi i nastavi gde je stao. Ja sam lično prezadovoljan igrom, Karlik je bio dobar, Vildosa fenomenalan i defanzivno najbolji igrač tima. U svakom momentu se pojavio, svaki igrač je imao učinak. Partizan je na pravom putu, sve je odrađeno kako treba. Sada sledi odmor i u… »
"Partizan ima ideju - vidite li u Zvezdi košarkaša koji malo liči na igrača?"
B92 pre 3 sata
Partizan je kao gost pobedio Pariz (92:79 ) za drugi trijumf u sezoni, dok je Zvezda izgubila drugi put ove sezone, a bolji u Beogradskoj areni bio je Hapoel iz Tel Aviva (81:80). "Ne znam odakle da počnem. Prvo da čestitam Partizanu, na pobedi na vrućem terenu. Od samog početka su igrali čvrstu odbranu. Očigledno je da Partizan ima ideju. Oni imaju sistem, znaju, više igrača koji su u formi. U Zvezdi nemamo nijednog igrača koji je u formi. Ovo je neverovatno, da… »
On je prvi dočekao košarkaše Partizana posle pobede u Parizu, jedna je od najvećih legendi
Telegraf pre 4 sati
Utisci se sabiraju posle velikog trijumfa Partizana na gostovanju Parizu u drugom kolu Evrolige rezultatom 92:79, posebno jer se ekipi nije predviđao takav početak sezone. Duel je loše krenuo za crno-bele, ali je do poluvremena ekipa uspela da preokrene stvari i u nastavku iskoristi momentum. Bekovska linija Karlik Džons - Luka Vildoza funkcioniše vrlo dobro, a uz pomoć ostalih igrača, nezgodno gostovanje, na kojem je srpski klub imao izuzetnu podršku, proteklo je… »
Proverite Luvr posle Partizana VIDEO/FOTO
B92 pre 5 sati
Postoje utakmice koje se dobiju razlikom, postoje i one koje se dobiju karakterom. Partizanova pobeda u Parizu spada u ovu drugu kategoriju. Konačnih 92:79 možda sugeriše rutinski posao, ali crno-beli do njega nisu stigli prečicom. Morali su da istrpe domaćinov ritam, da pronađu odgovor na energiju Pariza i, što je možda najvažnije, da utakmicu okrenu u svoju korist onda kada još ništa nije mirisalo na takav rasplet. Početak meča delovao je kao hladan tuš – Pariz… »
Karlik Džons: "Ja sam jedan od najboljih košarkaša u Evroligi, ovaj tim..."
Telegraf pre 5 sati
Najbolji igrač tima i ovog puta bio je Karlik Džons, sa 20 poena i pet asistencija. On je posle meča uporedio prošlu i ovu sezonu. - Najvažnije je imati kratko pamćenje najvažnije. Šta se desilo, desilo se, ne može se popraviti. Ovo je nova sezona, novi igrači, stvara se bolja hemija i radi se o dobroj energiji. Fokus je bolji nego prošle sezone, držimo se zajedno i u teškim vremenima. O promenama u timu... - Želim da budem ja, ja sam osoba koja rado dočekuje nove… »
Džons: "Jedan sam od najboljih u Evroligi - dokazaću to"
B92 pre 55 minuta
Košarkaši Partizana ostvarili su i drugu pobedu na startu Evrolige, pošto su u Parizu savladali domaći tim 92:79, a Džons je postigao 20 poena. "Najveća stvar je da imate kratkoročno pamćenje. Ono što se desilo, desilo se. Ne možemo da se vratimo i popravimo ga. Ovo je nova sezona, novi igrači… Hemija se pravi i sveukupno je odlična energija. Glavni fokus je da budemo bolji nego što smo bili prošle godine, da ostanemo zajedno kroz težak period. Imali smo nedaće u… »
„Jedan sam od najboljih igrača u Evroligi“: Karlik puca od samopouzdanja nakon perfektnog starta Partizana!
Hot sport pre 3 sata
Amerikanac je susret završio sa 20 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte, a istakao je da mu iskustvo novih igrača olakšava posao u procesu njihovog uklapanja u ekipu. Džons je naglasio da novajlije dočekuje otvoreno i da se trudi da im svojim ponašanjem pokaže šta se od njih očekuje. „Ja sam osoba koja rado dočekuje nove igrače. Mnogo igrača je iskusno, što mi čini posao lakšim. Otvoren sam, pokušavam da budem vokalan lider i dajem im primer“. Lider… »
Luka Vildoza je blago Partizana
Telegraf pre 3 sata
Uprkos svim prognozama i očekivanjima, ne samo od starta, već i cele sezone, crno-beli upisali su dve uvodne pobede, te posle Olimpije u Beogradu, bili bolji i od Pariza u gostima 92:79. Plus šesnaest protiv Italijana, a zatim i plus trinaest protiv Francuza, ne zvuči loše za ekipu kojoj su svi redom predviđali maksimalno poziciju iznad poslednje četvrtine tabele elitnog takmičenja, najčešće spominjali brojke trinaest, četrnaest... Ne znače ove pobede da Partizan… »
Tek dve utakmice, a već postavljen rekord: Luka Vildoza pokazuje zašto je pravo pojačanje Partizana!
Hot sport pre 1 sat
Argentinac je u prva dva meča Evrolige u crno-belom dresu pokazao ogromnu energiju i borbenost, a Partizan je nakon toga upisao pobede protiv Armanija na domaćem terenu i Pariza u gostima. Vildoza je imao važnu ulogu u oba trijumfa, a posebno je do izražaja došao njegov doprinos u odbrani, gde je svojim pristupom podizao intenzitet čitave ekipe koju predvodi Đoan Penjaroja. Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs) Energični bek je protiv Armanija… »
Lopov sa stilom FOTO
B92 pre 1 sat
Košarkaši Partizana ostvarili su i drugu pobedu na startu Evrolige, pošto su u Parizu savladali domaći tim 92:79, a Vildosa je utakmicu završio sa 16 poena, dve asistencije i čak šest ukradenih lopti od ukupno 14 koliko su crno-beli imali na ovom meču. Argentinac je bio drugi strelac Partizana iza Karlika Džonsa, koji je postigao 20 poena, ali je njegov doprinos posebno došao do izražaja u odbrani. Šest ukradenih lopti predstavlja Vildosin lični rekord u Evroligi,… »
Pogledajte majstorije Luke Vildoze - Evo kako je uništio Pariz (video)
Večernje novosti pre 1 sat
Luka Milosavljevic / Sipa Press / Profimedia Fantastična partija Luke Vildoze (31) protiv Pariza u 2. kolu Evrolige (79:92) dugo će se prepričavati. Iskusni plejmejker je odigrao praktično meč bez greške, što potvrđuje i njegov indeks korisnosti - 21. Bivši član Crvene zvezde na terenu je proveo nešto više od 20 minuta i ubacio 16 poena. Za dva poena je šutirao 85,7 posto (6/7), trojke 50 posto (1/2), imao je dve asistencije i jednu blokadu. Ipak, njegovih šest… »
VIDEO Vildoza najbolji "kradljivac" Evrolige: Evo kako je uništio Pariz
Nova pre 2 sata
Jedan od ključnih aktera u trijumfu crno-belih bio je argentinski bek Luka Vildoza, koji je meč završio sa 16 poena i dve asistencije, odmah iza najefikasnijeg Karlika Džonsa koji je ubacio 20 poena. Ipak, Vildoza je najveći doprinos dao u odbrani, gde je postavio lični rekord sa čak šest ukradenih lopti. Iskusni plejmejker trenutno predvodi Evroligu u ovom segmentu sa ukupno 10 ukradenih lopti u prva dva kola, čime je potvrdio status najboljeg kradljivca… »
Luka Vildoza o tajni Partizanove pobede: "Moram tako, to je moja uloga"
Mondo pre 3 sata
Argentinac je u drugom kolu Evrolige zabeležio čak šest ukradenih lopti, ali svoj udeo nije isticao u prvi plan - "sve je to moja uloga", rekao je. "To je moja uloga. Nekada moram da ukradem loptu, nekada da prosledim dalje. Igrali smo vrlo dobro danas. Kontrolisali smo skok u drugom poluvremenu. Bilo je dobro", rekao je Luka Vildoza za Arenu sport. Nije u pitanju samo broj ukradenih lopti. Vildoza je bio sjajan u napadu sa 16 poena i dve asistencije, a posebno… »
Luka Vildoza procvetao u Partizanu: Košarkaš crno-belih oborio rekord na meču protiv Pariza
Kurir pre 4 sati
Partizan su do pobede predvodili Karlik Džons sa 20 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte, Luka Vildoza sa 16 poena i šest ukradenih lopti i Tonje Džekir sa 15 poena i sedam skokova. Vildosa je sa šest osvojenih lopti postavio lični rekord. Zanimljivo je da Argentinac nije znao za rekord. "Nemam ideju koliko sam lopti ukrao, čuo sam u svlačionici, nisam znao pre toga. Nismo igrali na početku kako treba, ali smo posle uspostavili kontrolu. Karlik Džons je… »
Vildoza izdominirao, pa pohvalio saigrača! Argentinac razbio Parižane, a onda priznao: Lakše mi je, samo mu dam loptu...
Kurir pre 4 sati
Partizan je još jednom predvodio Karlik Džons sa 20 poena i pet asistencija, dok je Vildoza imao 16 poena, šest ukradenih lopti i dve asistencije. Posle meča je pričao o saradnji sa Džonsom, sa kojim deli zaduženja u organizaciji igre. "To funkcioniše dosta dobro. Meni je to lakše, jer ne moram uvek ja da delim lopte. Dam je Karliku i on skida pritisak sa saigrača i preuzima odgovorno. Na nama je da nastavimo da guramo u istom ritmu", poručio je Luka Vildoza.… »
Mića Berić za Nova.rs analizirao pobedu Partizana nad Parizom
Nova pre 12 sati
Partizan je slavio na gostovanju u Francuskoj u drugom kolu Evrolige rezultatom 92:79. Crno-beli su užasno ušli u utakmicu. Maltene nije moglo gore. Partizan uopšte nije mogao da pogodi koš gotovo pet minuta u prvoj četvrtini. Prednost Pariza je konstantno rasla dok u jednom momentu nije došla do 10 poena. Partizan je krenuo da se vraća i uspeo u potpunosti da to uradi u drugoj četvrtini. Međutim, preokret je izmicao. Kada god bi se Partizan sasvim približio -… »
Olmen kupio Grobare: "Nikad nisam bio u ovakvom okruženju"
Mondo pre 10 sati
U kratkom razgovoru za Arenu sport istakao je da je ekipa dobro igrala zato što je fizički bila na visokom nivou. Na kraju, bio je posebno zadovoljan i načinom na koji je publika podržala crno-bele u Parizu. Pariz je dobro krenuo, ali Partizan nije odustajao. "Oni su počeli jako dobro, napravili su seriju na startu, ali smo do kraja prve četvrtine uspeli da se vratimo", rekao je Olmen koji je u pobedi Partizana postigao 10 poena, a imao je i po dva skoka i… »
Penjaroja nakon pobede istakao značaj navijača: Imam sreće što sam trener Partizana
Danas pre 12 sati
Nakon pobede nad Armanijem na domaćem parketu savladali su i četiri dana kasnije u gostima ekipu Pariza rezultatom 92:79 (15:18, 29:22, 23:23, 25:16). Svoje utiske je nakon meča na konferenciji za medije izneo trener crno-belih Đoan Penjaroja. – Srećan sam zbog važne pobede, prve na gostovanju. Zadovoljan sam načinom na koji smo odreagovali nakon što smo lošije otvorili meč. Posle smo se enrgetski podigli i na kraju smo imali kontrolu. Moramo da igramo zajedno,… »
Penjaroja zadovoljan načinom na koji je Partizan pobedio, Vildosa otkrio recept
Sputnik pre 5 sati
Osim u uvodnih nekoliko minuta, Partizan je uspeo da nametne ritam koji mu je odgovarao, a posebno dobru reakciju pokazao je posle odlaska na veliki odmor. Karlik Džons i Luka Vildosa istakli su posle meča da je ključ bio u defanzivi, međusobnom poverenju i doslednom sprovođenju dogovora iz svlačionice. „Srećni smo, jer je ovo bila veoma važna pobeda za nas, pogotovo zato što je ovo naše prvo gostovanje. Osim uvodna tri ili četiri minuta, verujem da smo odigrali… »
Vesti dana »
Promenljivo oblačno i bez padavina, najtoplije do 26,3 stepena
Pravo u centar pre 3 satajoš 25 povezanih
Drama na letu za Izrael: Pilot navodno izboden, avion sleteo u Saudijsku Arabiju
BBC News pre 5 minutajoš 33 povezane
Ministarstvo odbrane Rusije: Masovni napad na Kijev, pogođeni komunikacioni centri i energetska postrojenja
Newsmax Balkans pre 2 satajoš 20 povezanih
Ključni dan za NIS: Srbija čeka odluku iz Vašingtona, evo šta je sada na stolu
Kurir pre 2 satajoš 15 povezanih