Povezane vesti

Papa u poseti Aušvicu

Papa u poseti Aušvicu

Glas Amerike 29.07.2016
Tokom trećeg dana posete Poljskoj, Papa Franja u tišini je prošao ispod znaka na ulazu bivšeg nacističkog logora Aušvic Birkenau. Pognute glave, u beloj odeći, pontifik je prošao ispod znaka na kojem piše „Rad oslobađa“. Više od milion… »
Papa Franja u Aušvicu

Papa Franja u Aušvicu

Dojče vele 29.07.2016
Papa Franja je u nekadašnjem nemačkom koncentracionom logoru Aušvic, u kojem su nacisti ubili više od milion ljudi, u tišini odao počast stradalima. Za njega to nisu bili trenuci za reči. Poglavar Katoličke crkve prošao je u tišini kroz kapiju… »
Papa u Aušvicu

Papa u Aušvicu

Danas 29.07.2016
Papa Franja posetio je danas spomen kompleks nacističkog koncentracionog logora Aušvic-Birkenau i on je, posle Jovana Pavla Drugog i Benedikta Šesnaestog, treći poglavar rimokatoličke crkve koji je posetio taj kompleks, a prvi koji nije lično… »
Papa u Aušvicu, molitva za ubijene

Papa u Aušvicu, molitva za ubijene

Politika 29.07.2016
KRAKOV - Papa Franja je započeo posetu Aušvicu, bivšem nacističkom koncentracionom logoru, i postao treći poglavar rimokatoličke crkve koji je posetio to mesto gde je ubijeno više od milion ljudi, većinom Jevreja. Papa je prošao kroz kapiju… »
Nema molitva u Aušvicu (video)

Nema molitva u Aušvicu (video)

Mondo 29.07.2016
Papa Franja prošao je danas pešice, sam, nemo kroz kapiju nekadašnjeg nemačkog nacističkog logora Aušvic na jugu Poljske, ispod ciničnog napisa "Rad oslobađa" da u molitvi bez glasa oda poštu milionima žrtava holokausta. Foto: AP Photo/Czarek… »

Vesti dana »