Ćuprija - vesti

Što južnije, porođaj sve manje bezbolan

Politika pre 7 sati
U kragujevačkoj Klinici za ginekologiju, ali i u porodilištima u Jagodini, Ćupriji ili Čačku, epiduralnu anesteziju dobije između 12 i 14 odsto porodilja, što je, priznaju nadležni, mali procenat
Instrukcija Ministarstva zdravlja da se epiduralna anestezija više ne sme naplaćivati porodiljama ni u jednoj državnoj bolnici poštuje se već skoro godinu i po dana. Ovakvu preporuku doneli su krajem novembra 2015. godine članovi... »

“Na Drini ćuprija” SNP-a zatvara festival u Rijeci

Dnevnik pre 1 dan
Trenutno najtraženija, najnagrađivanija predstava Srpskog narodnog pozorišta - “Na Drini ćuprija” Ive Andrića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, zatvoriće festival Malih scena u Rijeci (Hrvatska), koji će biti održan od 2. do 10. maja.
„Ovaj fe­sti­val uvek tra­ži po­seb­ne pred­sta­ve, ra­fi­ni­ra­nog uku­sa, vi­so­kog do­me­ta i sna­žne umet­nič­ke ener­gi­je i za­to nje­go­va po­tra­ga ni­je la­ka ali i ko­nač­ni iz­bor pred­sta­vlja pro­ces str­plji­ve i... »

Nepoznato šta će jevrejska zajednica tražiti Novom Pazaru

Radio sto plus pre 4 dana
Ambsadroka Izraela u Beogradu Alona Fišer Kam rekla je danas da nije upoznata sa time koliko će jevrejska zajednica u Srbiji prema Zakonu o restituciji tražiti objekata u Novom Pazaru. Ona je radiju Sto plus nakon projekcije dokumentarnog filma „Zapis o groblju, Čifutskoj ćupriji i komšijama kojih... »

Hapšenje zbog ubistva, pretnje, paljenje automobila i udesi: Događaji koji su pogodili Kragujevac!

iKragujevac pre 6 dana
Loše vesti pogodile su Kragujevac.
-U četvrtak, 20. aprila dogodile su se dve saobraćajne nezgode u Kragujevcu. U saobraćajnoj nezgodi u ulici Stojana Protića povređen je muškarac koji je zadobio površinske povrede lica. Istog dana dogodila se saobraćajna nezgoda kada je vozilo sletelo u Lepenicu kod... »

Čuprijskoj predstavi "Kul. Kul?" prva nagrada na nacionalnoj osnovi

Blic pre 7 dana
Predstava Doma učenika srednih škola "Srećno" "Kul. Kul?" osvojila je večeras prvu nagradu na nacionaloj Domijadi u Novom Sadu.
Uspeh je veći ako se zna da su predstavu su osmislili i pripremili vaspitač-pedagog Marija Miladinović i učenici koji u Ćupriji pohađaju srednje škole. - Samo dugotrajan, naporan i pošten rad donosi prave rezultate. Deca su na... »

Nesreće u Kragujevcu: Vozilo sletelo u Lepenicu! (foto)

iKragujevac pre 8 dana
U toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode.
U prvoj u 11h i 35min u ulici Stojana Protića povređen je muškarac koji je zadobio površinske povrede lica. A u drugoj u 23h i 36min, kada je vozilo sletelo u Lepenicu kod Ćiftine ćuprije, nije bilo... »

U: Loznici počeo Festival glumačkih ostvarenja

Blic pre 11 dana
U Loznici je večeras počeo 11. Festival glumačkih ostvarenja, koji će trajati do 25. aprila i na kojem će se takmičiti šest pozorišnih predstava za jednu od festivalskih nagrada.
Smotru amaterskih pozorišta Srbije, na kojoj će do sledećeg utorka nastupiti glumci iz Ćuprije, Stare Pazove, Aleksinca, Velikog Gradišta, Požarevca i Bogatića, svečano je otvorio Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika, koji je... »

Nova rampa položila ispit: Prošle godine se čekalo 90, a sada maksimalno 10 minuta

Blic pre 11 dana
Kroz novu naplatnu stanicu „Beograd“ kod Vrčina tokom Uskršnjih praznika, od četvrtka 13. do ponedeljka 17. aprila do 19 časova, ukupno je prošlo 178.197 vozila.
- Maksimalno zadržavanje na prolazak kroz naplatnu stanicu i naplatu putarine je bilo 10 minuta dok su prošlogodišnja zadržavanja bila između 60 i 90 minuta. Kada je reč o uzimanju kartica i ulasku na auto-put zadržavanja tokom... »

Vera Nikolić osetila i ljubav i mržnju mase (7): Priče o najvećim seks-ikonama i slavnim damama SFRJ

Kurir pre 13 dana
Euforija s kojom danas dočekujemo osvajače medalja nije ništa prema raspoloženju koje je naciju zahvatilo kad se ona vratila sa rekordom.
Niko u jugoslovenskom sportu nije tako lako vinut u visine i s toliko mržnje spušten u blato kao Vera Nikolić. Rođena je 1948. u selu Grabovici kraj Despotovca, u porodici kovača Mike Nikolića, a već 1961. na jednom školskom... »

Novo lice prestonice — više konja za trku nemamo

Sputnik pre 15 dana
Brisanje Beograda iz kalendara ovogodišnje trkačke sezone potvrdilo je spekulacije koje se ovih dana sve glasnije čuju, kao i bojazan da će na hipodromu u glavnom gradu galopske trke postati prošlost.
Da li je za to što prvi put od 1921. godine konji neće juriti stazama Beogradskog hipodroma krivo loše finansijsko poslovanje, zapušten izgled staza i konjušnica, ili su to 24 hektara atraktivnog zemljišta na kome se hipodrom... »

VIDEO: Džošua nokautirao Klička i postao šampion sveta

Radio 021  pre 8 sati  još 6 povezanih

Vremeplov: Rimsko carstvo priznalo hrišćanstvo

RTV  pre 4 sata  još 2 povezane

Šutanovac: Sa Đilasom se dugo nisam video

SEEbiz  pre 38 minuta  još 1 povezana

Turska zabranila emisije za pronalaženje ljubavnog partnera

Večernje novosti  pre 12 sati  još 1 povezana

U: većem delu Srbije danas oblačno, ponegde kiša

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.