Ćuprija - vesti

Građani Višegrada ne veruju u rušenje mosta na Drini

N1 Info pre 20 sati
Rekonstrukcija mosta Mehmed-paše Sokolovića, poznate ćuprije na Drini, počela je 2013. godine, a prošle godine zvanično je trebalo da bude proglašen završetak radova. Načelnik opštine Višegrad obratio se pre nekoliko dana javnosti sa informacijom da je opstanak mosta nesiguran i da bi moglo doći do urušavanja. Građani Višegrada u to ne veruju.
Izvor: N1 Most Mehmed-paše Sokolovića je izgrađen 1577. godine kako bi povezao dve obale Drine na putu iz Bosne ka Carigradu, a postao je prepoznatljiv kao jedan od najmonumentalnijih dela osmanske arhitekture. "Život je... »

Brutalno: Pola sata tukao svog psa u liftu (VIDEO)

Mondo pre 1 dan
Pijani Britanac koji je brutalno pola sata tukao svog psa u liftu pošteđen je zatvora.
Foto: Printscreen/YouTube Ričarda Češira (34) snimile su nadzorne kamere u liftu kako podiže palac (kao znak odobravanja), a onda počinje da šutira svog psa. On je svog ljubimca Pabla vukao po podu, šutirao u glavu i pljuvao po... »

Presuda zbog bubašvabe u bonžiti ukinuta: Predsednik NOPS-a oslobođen optužbi

Telegraf pre 2 dana
Posle četiri godine provedene na sudu, Goran Papović je oslobođen
Nakon četiri godine sudskog postupka koje je protiv njega vodilo preduzeće „Ravanica“ iz Ćuprije zbog „bubašvabe u bonžiti“, Goran Papović, predsednik NOPS-a oslobođen je svih optužbi. Žalio se na BUBAŠVABU U BONŽITI, pa kažnjen... »

Medijska koalicija: Nezakoniti konkursi Vladičinog Hana, Majdanpeka i Ćuprije

Novi magazin pre 3 dana
Koalicija reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja, koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres, neće predložiti svoje candidate za članove konkursnih komisija u opštinama Vladičin Han, Majdanpek i Ćuprija, poštujući zajednički stav da ne učestvuju u radu komisija lokalnih samouprava čiji javni pozivi nisu u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i podzakonskim aktom.
Opština Vladičin Han raspisala je 27. januara Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnogi nformisanja u 2017. godini. Konkursom nisu opredelje ni najmanji i... »

Na drini Ćuprija se raspada: Nestalo pet miliona evra

Kurir pre 3 dana
Nemamo pisane tragove o tome koliko je novca uloženo u rekonstrukciju, kao ni koliko je poreza plaćeno, kaže Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad
Kurirova priča da je radovima na sanaciji čuveni most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu doveden u opasnost i da je pitanje da li će građevina moći da izdrži veću poplavu, poput one iz 2010. godine, izazvala je pravu buru.... »

Sudbina na Drini ćuprije: Zbog čega smo dopustili da propadaju kulturna blaga po Srbiji

Kurir pre 4 dana
Most Mehmed-paše Sokolovića na Drini u Višegradu nije jedini spomenik kulture koji propada, pošto, nažalost, ima i drugih znamenitih građevina koje su prepušteni zubu vremena širom Srbije.
Umesto da čuvamo blago koje nam je ostavljeno, dopustili smo da nemar dovede do propasti najlepših i najznamenitijih građevina širom zemlje. Tako u Vojvodini propada čak 60 dvoraca, osim jednog koji je u privatnom vlasništvu. Svi... »

Malograđanska tragedija Srbije

Danas pre 4 dana
U trećoj emisiji "Dobar, loš, zao" TV Šabac gost je bio reditelj Kokan Mladenović. Za razliku od drugih sredina Mladenović je u Šapcu rado viđen, a na festivalu "Pozorišno proleće" imaće svoje dve predstave - "Na Drini ćuprija" sa Novosadskim pozorištem i "Šekspirov sonet 66" sa pozorištem iz... »

Ugrožen most iz Andrićevog dela: Ćupriji na Drini preti urušavanje

Nedeljnik pre 4 dana
Umesto da ovaj spomenik kulture bude saniran i osiguran, turska agencija "Tika" ga je radovima u protekle tri godine dovela u opasnost, pa sada niko ne može da garntuje da bi noseći stubovi izdržali malo veću poplavu.
Nakon pisanja medija da je sanacija mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini u Višegradu loše urađena i da stubovi remek-dela o kojem je Andrić pisao ne mogu da izdrže poplavu, javne ličnosti apeluju da se građevina spase. Umesto da... »

Svaki grad u Srbiji zaslužuje festival

Politika pre 5 dana
Sedam predstava u selekciji predstojeće smotre „Pozorišno proleće” u Šapcu
Takmičarsku selekciju ovogodišnjeg festivala „Pozorišno proleće”, koji će biti održan od 3. do 10. aprila u Šabačkom pozorištu, čini sedam predstava: „Hipnoza jedne ljubavi” Zvezdara teatra, „Gogoland” Narodnog pozorišta Sombor,... »

Načelnik Višegrada: Ćuprija propada, gde su potrošeni milioni

Sputnik pre 5 dana
Alo: Na Drini ćuprija samo što nije pala
Višegradska ćuprija u opasnosti je od urušavanja. Ploče se raspadaju, a vegetacija uništava unutrašnjost mosta. Na to upozorava načelnik Višegrada Mladen Đurević i pita — gde su potrošeni milioni od donacija?
Radovima koje je poslednje tri godine izvodila turska agencija „Tika“ most je doveden u pitanje! Najvažniji radovi bili su sanacija stubova. Sve je urađeno tako što je uz stubove čitavom širinom korita nasut kamen, čime je nivo... »

Reakcija Hrvata na žreb za SP u vaterpolu: Lako samo na prvi pogled

Večernje novosti  pre 20 minuta  još 32 povezane

Dačić: Sa Vučićem nisam razgovarao o mestu premijera

RTV  pre 1 sat  još 16 povezanih

Vučić: Neću da kupujem ničiju biračku volju

RTS  pre 1 sat  još 18 povezanih

Vulin: Briga o migrantima na najviššem nivou

Blic  pre 2 sata  još 17 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.