Ćuprija - vesti

Zatvorenici deo likovne kolonije u KPZ

RTV pre 1 dan
RTV: Zatvorenici deo likovne kolonije u KPZ
SOMBOR - Kazneno-popravni zavod u Somboru više od 20 godina organizator je i domaćin jedinstvene likovne kolonije. Svoj prostor otvara umetnicima, ali i osuđenim licima koja imaju sklonosti ka umetničkom izražaju.
Akademski slikari, umetnici amateri i osuđena lica jedni pored drugih na jedinstvenoj umetničkoj koloniji koja se već 22 godine održava u kazneno-popravnom zavodu u Somboru. "Mislim da je ovakva kolonija višestruko važna i sa... »

U Ćupriji obeležena 212. godišnjica boja na Ivankovcu

Blic pre 2 dana
Na lokalitetu "Šančevi na Ivankovcu" kod Ćuprije je danas obeležena 212. godišnjica boja na Ivankovcu u Prvom srpskom ustanku.
Boj na Ivankovcu se odigrao 18. avgusta 1805. godine i predstavlja, po navodima istoričara, jednu od najvećih pobeda Karađorđevih ustanika, predvođenih vojvodom Milenkom Stojkovićem. Po oceni istoričara, to je i primer taktički... »

Obeležena godišnjica najslavnije bitke Karađorđevih ustanika

Večernje novosti pre 2 dana
RTS: Godišnjica Boja na Ivankovcu
U Spomen parku Ivankovac kod Ćuprije danas je održana centralna manifestacije Srbije, povodom 212. godišnjice Boja na Ivankovcu i prve pobede srpskih ustanika nad regulanom turskom caraskom vojskom
U Spomen parku Ivankovac kod Ćuprije, na lokalitetu Šančevi na Ivankovcu, danas je održana centralna manifestacije Srbije, povodom 212. godišnjice Boja na Ivankovcu i prve pobede srpskih ustanika nad regulanom turskom caraskom... »

Vremeplov: Umro Petar Preradović

RTV pre 3 dana
RTV: Vremeplov: Umro Petar Preradović
NOVI SAD - Na današnji dan 1872. godine umro je Petar Preradović, književnik, jedan od najznačajnijih pesnika epohe ilirizma, čija se lirika kreće od zanosnog rodoljublja do krajnjeg pesimizma. Posle završene Vojne akademije u Vinernojštatu, iako rođen kao Srbin, zbog napredovanja u karijeri prešao je u rimokatolicizam i napredovao do čina generala, učestvujući u svim ratovima Austrije njegovog doba. Isprva je pisao na nemačkom, ali je ubrzo počeo da piše na srpskohrvatskom, pa se njegovim pravim
Danas je petak, 18. avgust 2017. Do kraja godine ima 135 dana. 1805 - Srbi su na brdu Ivankovac kod Ćuprije, u jednoj od najvećih bitaka Prvog srpskog ustanka, prvi put potukli regularnu vojsku turske države. Napredovanje... »

Mladenci zaustavili akva-park u Jagodini: Spuštali se niz tobogan, ljubili u bazenu! Srpska svadba ovo još nije videla (video)

Press pre 3 dana
Mladenci su izjavili da su odlučili da na ovaj način završe svadbeno veselje jer su želeli nešto drugačije i lepše.
Foto: Printscrenn youtube Danijela i Dejan Velimirović iz Ćuprije priredili su Jagodincima svadbu za pamćenje. Ne po iću i piću. Oni su se usudili da urade ono na šta bi retko koji mladenački par pristao - da unište svoj autfit,... »

Jagodinci se gušili u dimu: U kineskoj fabrici gorele opasne materije, vatrogasci to nisu znali

Blic pre 3 dana
U požaru u kome je u potpunosti izgorela kineska fabrika gumenih papuča u jagodinskom naselju Pivara, izgorelo je nekoliko desetina tona opasnih materija, gume i pastike, čiji produkt je kancerogeni i opasni dim. Stanovnici gradskih mesnih zajednica su se gušili u dimu i kancerogenim isparenjima tokom celog jučerašnjeg dana i noći, ali službu za ispitivanje vazduha Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji niko nije angažovao da meri kvalitet vazduha.
U gašenju požara učestovalo je 10 vozila i 22 vatrogasca iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina i Rekovca, što govori o veličini i ozbiljnosti požara. - Vatrogasna jedinica nije imala informaciju o postojanju tog objekta i da se tu... »

Srpska svadba kakvu niste videli: Ovi domišljati mladenci digli su celu Jagodinu na noge. Pogledajte kako (video)

Blic pre 3 dana
Danijela i Dejan Velimirović iz Ćuprije su odlučili da završe svoje svadbeno veselje na nesvakidašnji način. Par je posle ceremonije i svečanog ručka otišao u akva park u Jagodinu kako bi se fotografisali i snimali dok se u odelu i raskošnoj venačnici spuštaju niz strmoglave tobogane pravo u bazene.
Novopečenim mladencima jedan spust nije bio dovoljan, pa su odlučili da se oprobaju i na novom ekstremnom toboganu. Čitava fešta se završila gromoglasnim aplauzom posetilaca, koji su se okupili i snimali novopečene mladence. -... »

Mladenci iz Jagodine uleteli u "bračne vode", ali bukvalno!

Alo pre 3 dana
Alo: Mladenci iz Jagodine uleteli u "bračne vode", ali bukvalno!
Danijela i Dejan Velimirović iz Ćuprije priredili su Jagodincima svadbu za pamćenje.
Danijela i Dejan Velimirović iz Ćuprije proslavili su svoje venčanje na veoma neobičan način. Naime, oni su se usudili da urade ono na šta bi retko koji mladenački par pristao - da unište svoje svečane toalete, pa se mlada u... »

Državne i vojne počasti srpskim ustanicima Boja na Ivankovcu

Blic pre 4 dana
Uz državne i vojne počasti, sutra će na lokalitetu "Šančevi na Ivankovcu" kod Ćuprije, biti obeležena 212. godišnjica Boja na Ivankovcu, kada su Karađorđevi srpski ustanici, na čelu sa vojvodom Milenkom Stojkovićem, naneli prvi poraz regularnoj turskoj carevoj vojsci koju je predvodio Hafis paša.
Reč je o centralnoj državnoj manifestaciji koju organizuje Vlada i Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Ministarstva za rada, zapošljavanje i socijalnu politiku i Skupština opštine Ćuprija. Državnu... »

Lokalizovan požar u fabrici obuće u Jagodini

RTV pre 4 dana
RTV: Lokalizovan požar u fabrici obuće u Jagodini
JAGODINA - Požar koji je izbio danas u 13.35 sati u hali za proizvodnju kineske obuće u Jagodini lokalizovan je, a u požaru nije bilo povređenih, saopštilo je posle podne Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U gašenju su učestvovali vatrogasci spasioci sa pet vatrogasnih vozila, koji su brzom intervencijom sprečili širenje požara na druge objekte, navedeno je u saopštenju. Novinaru Tanjuga je na licu mesta rečeno da su u gašenju... »

Dejanović: Svake godine nas je manje, podstaći rađanje

Večernje novosti  pre 44 minuta  još 9 povezanih

Singapur: 10 mornara nestalo, 5 povređeno u sudaru brodova

Dnevnik  pre 2 sata  još 10 povezanih

Ruske snage ubile više od 200 pripadnika IS u Siriji

RTV  pre 1 sat  još 8 povezanih

Završen kolektivni godišnji odmor u kragujevačkom „Fijatu”

Politika  pre 26 minuta  još 5 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.