Čačak - vesti

Oteli nam rakiju, spasli smo kajmak

Vesti online pre 9 sati
Kajmak sa područja Čačka, Kraljeva i Užica proglašen je za nematerijalno kulturno nasleđe i upisan u Nacionalni registar kao proizvod osobenih svojstava i načina proizvodnje.
Time se čuvaju tradicija i kultura, ali i svedoči o identitetu i kontinuitetu naroda i podstiče ekonomski razvoj. Kako se štiti nacionalni identitet odavno su pokazali Švajcarci koji su zaštitili svoje satove, Belgijanci... »

Novi veliki povratak: Bivši igrač Crvene zvezde u superligašu (video)

Hot sport pre 11 sati
Nikola Ignjatijević će posle Belorusije do kraja sezone igrati u srpskom prvoligašu.
Dugi niz godina posle odlaska iz Crvene zvezde je Nikola Ignjatijević proveo na istoku Evrope. Najduže se 33-godišnji levi bek zadržao u Tavriji, a prethodnu godinu je odradio u Belorusiji, braneći boje Šahtjora iz Soligorska. U... »

Nova relacija za voz s motivima kulturne baštine na KiM

Studio B pre 11 sati
Specijalno ukrašena kompozicija dizel motornog voza, koja je trebalo da saobraća između Beograda i Kosovske Mitrovice, sledećih deset dana, počev od 19. januara, prevoziće putnike na relaciji Kraljevo-Čačak-Požega-Užice.
U saopštenju koje je medijima dostavilo preduzeće „Srbija voz“ navodi se da će građani tog dela Srbije biti u prilici da se voze vozom koji je ukrašne motivima srpske kulturne baštine sa Kosova i Metohije, a o narednim relacijama... »

Ponovo promenjena trasa "srpskog voza"

Telegraf pre 12 sati
Voz, ukrašen motivima srpske kulturne baštine sa Kosova i Metohije, prevoziće putnike na relaciji Kraljevo - Čačak - Požega - Užice
Specijalno ukrašena kompozicija dizel motornog voza, koja je trebalo da saobraća između Beograda i Kosovske Mitrovice, sledećih deset dana, počev od sutra, prevoziće putnike na relaciji Kraljevo-Čačak-Požega-Užice. “Srpski voz”... »

U Čačku popisano tek 30 odsto nezakonito izgrađenih objekata

Glas Zapadne Srbije pre 12 sati
Čačak - Popisivanje svih nezakonito izgrađenih objekata mora da bude okončano u narednih mesec dana i nema više odlaganja, izjavila je pomoćnik ministra saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Darinka Đuran. Ministarstvo je nastavilo je kontrolu koju je započelo u ponedeljak, a koja se odnosi... »

Katalog Legata Filipovića

Glas Zapadne Srbije pre 12 sati
Čačak - Na samom kraju 2016. godine Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ objavila je kapitalno izdanje, Katalog Legata Milivoja i Božidarke Filipović. Katalog Legata bibliografski obrađuje jednu od najočuvanijih zbirki knjiga i periodike objavljenih od sredine XIX veka na srpskom jeziku, a... »

Ignjatijević ponovo u crveno-belom dresu, ali...

Mondo pre 13 sati
Ovaj put će pruge biti horizontalne.
Foto: MN Press Bivši fudbaler Crvene zvezde, Nikola Ignjatijević, potpisao je ugovor sa Borcem iz Čačka. Iskusni defanzivac vratio se u srpski fudbal iz Belorusije i stavio na raspolaganje treneru Mladenu Dodiću. "Došao sam u klub velike tradicije i istorije. Bez... »

U Čačku za Bogojavljenski krst pliva 75 takmičara

Novi magazin pre 14 sati
Za plivanje za Bogojavljenski krst u Čačku do danas je prijavljeno 75 takmičara, rečeno je agenciji Beta u Sportskom centru "Mladost" koji sa Narodnim muzejom i Domom kulture organizuje tu manifestaciju.
Pre takmičenja biće održana molitva u Crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, nakon čega će krenuti litija na čijem početku će biti prošlogodišnji pobednik Aleksandar Zečević. Biće održana, uveče, i Bogojavljenska akademija u Domu... »

U: Čačku za Bogojavljenski krst pliva 75 takmičara

Blic pre 14 sati
Za plivanje za Bogojavljenski krst u Čačku do danas je prijavljeno 75 takmičara, rečeno je agenciji Beta u Sportskom centru "Mladost" koji sa Narodnim muzejom i Domom kulture organizuje tu manifestaciju.
Pre takmičenja biće održana molitva u Crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, nakon čega će krenuti litija na čijem početku će biti prošlogodišnji pobednik Aleksandar Zečević. Biće održana, uveče, i Bogojavljenska akademija u Domu... »

Stojan Marković brisan iz još jedne stranke

Glas Zapadne Srbije pre 17 sati
Čačak - Stojan Marković, osnivač Ozon presa, član upravnog odbora Lokal presa, predsedavajući Saveta za štampu i član raznih komisija za projektno finansiranje medija, ne pripada više ni pokretu Saše Radulovića čije interese je zastupao jedno vreme kao odbornik u Skupštini Grada Čačka. Inače, pre... »

JEREMIĆ: Statistika krije da ljudi teško žive

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana

Dikiću i ostalima još tri meseca pritvora

Blic  pre 5 sati  još 2 povezane

Oblačno i hladno, ponegde sa snegom

B92  pre 2 sata  još 1 povezana

Naci Dizni: Evo kako je Hitler pravio male naciste

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

RTK: Na listi Interpola 22 osobe sa KiM

Politika  pre 3 sata  još 1 povezana
©2016 Netmark d.o.o.