Šabac - vesti

Šabac predstavlja Srbiju na Tajvanu: Zelenović na Samitu gradonačelnika pametnih gradova

Kurir pre 3 sata
U društvu 54 gradonačelnika iz 46 država sveta na Samitu gradonačelnika pametnih gradova na Tajvanu, ove nedelje boravi i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kao jedini predstavnik Srbije.
Među pametne gradove sveta, Šabac su svrstali projekti koje sprovodi. Na Samitu gradonačelnika pametnih gradova na Tajvanu, gradonačelnik Šapca govorio je o izolaciji stambenih zgrada, zameni neekoloških sijalica novom led... »

Vratili se iz Beča i započeli uspešan biznis u Šapcu

Blic pre 3 sata
Marija Milutinović (26), mlada preduzetnica i majka, vratila se pre tri godine sa suprugom u rodni Šabac, a već godinu dana uspešno se bavi biznisom u Srbiji.
Porodica, tek prispela iz Beča, ubrzo je rešila svoju egzistencijalno pitanje i otvorila sopstvenu konfekcijsku radnju. - Pre dve nedelje proslavili smo prvi rođendan radnje. Naša radnja se bavi proizvodnjom tekstilne robe, pre... »

Darkom gradi otkupno-rashladni centar u Šapcu - I nemački Carl Kuehne zainteresovan za pokretanje proizvodnje

Ekapija pre 6 sati
Šabac (foto: sabac.org) Grad Šabac priprema se za nove investicije u oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije. Preduzeće Darkom kupilo je u Severozapadnoj radnoj zoni zemljište za izgradnju otkupno-rashladnog centra za poljoprivredne proizvode, saznaje eKapija u lokalnoj upravi. Darkom d.o.o.... »

Ovim ljudima nije bio potreban Beč da bi uspeli: Vratili se u Šabac i pokrenuli super biznis

Telegraf pre 8 sati
- Pre dve nedelje smo proslavili prvi rođendan. Naša radnja se bavi proizvodnjom tekstilne robe, pre svega dečje odeće - prepričava Marija Milutinović
Marija Milutinović (26), mlada preduzetnica i majka, vratila se pre tri godine sa suprugom u rodni Šabac, a već godinu dana se uspešno bavi biznisom u Srbiji. Ako želite da pokrenete biznis, dobijate 500 miliona za srećan... »

Nova rešenja u interesu građana

Danas pre 20 sati
Nacionalna alijansa za lokalni razvoj preporučila da Šabac bude promoter Srbije na ovom skupu
Ove sedmice gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović učestvuje na forumu "pametnih gradova" na Tajvanu u okviru redovnog Smart City Summita. Nacionalna alijansa za lokalni razvoj (NALED) u dogovoru sa Predstavništvom Tajvana u... »

Ukraden nakit vredan 200.000 dinara: Šapčanin (30) uhapšen zbog provale i krađe

Kurir pre 1 dan
ŠABAC - Šabačka policija uhapsila je M.D. (30) iz tog grada zbog teške krađe.
Policija ga sumnjiči da je početkom godine provalio u stan i odneo nakit vrednosti 200.000 dinara. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu. POGLEDAJTE BONUS... »

Grad Šabac najavljuje izgradnju agro biznis centra na oko 34 hektara - Do kraja 2017. biće završena nova kvantaška pijaca

Ekapija pre 1 dan
foto: Adisa/shutterstock.com U izgradnju nove kvantaške pijace Grad Šabac će u toku 2017. uložiti oko milion evra, a ta sredstva izdvojena su iz gradskog budžeta. Kako je za eKapiju rekao član Gradskog veća Svetozar Marković, u toku je priprema terena, odnosno izgradnja vodovodne, gasovodne,... »

Žensko preduzetništvo u gradu na Savi: Osnovale 70 firmi

Večernje novosti pre 1 dan
U Šapcu je formirano i udruženje poslovnih žena pod nazivom "Šapčanke", a cilj mu je osnaživanje za samostalni biznis
ŠABAC - Lane je u gradu na Savi "niklo" više od 70 ženskih preduzetničkih radnji, što je rezultat organizovanja i finansiranja zainteresovanih, te obuka kojima je prisustvovalo stotinak dama. Zato načelnik Odeljenja za lokalni... »

Šabac je najljubavnije mesto u Srbiji: Mapa mesta gde se morate ljubiti u romantičnom gradu pored Save!

Telegraf pre 2 dana
Iz Gradske uprave Šapca kažu da je akcija „Šabac grad ljubavi“ „rezultat modernog načina komunikacije na društvenim mrežama koji je fokusiran, kao i sve funkcije grada, na građane i njihov život“
Akcija “ Šabac grad ljubavi” pokrenuta je povodom Dana zaljubljenih, a zahvaljujući njoj nastala je mapa prvih poljubaca. FOTOGRAFIJA DANA: Ljubav je kad ostarite zajedno, a i dalje se držite za ruke (FOTO) Mapa otkriva da su... »

Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju plus u očima investitora

RTS pre 2 dana
RTS: Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju plus u očima investitora
Kako privući investitore baš u svoj kraj, pitanje je koje zahteva ozbiljnu strategiju i tim spreman da je sprovede. Naime, od 2007. godine u Srbiji je sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju Naleda dobilo više od 30 lokalnih samouprava. Međutim, danas ga imaju samo Novi Sad, Šabac, Leskovac, Pančevo, dok 11 lokalnih samouprava radi na tome da ga uskoro stekne.
Da bi ušli u red najboljih prvo moraju da pobede sebe. Opštine i gradovi mogu da dobiju sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju tek kad ispune skoro 100 kriterijuma i potkriterijuma – ključno je da administracija bude u službi... »

©2017 Netmark d.o.o.