Crna Gora - vesti

Bogićević definitivno neće biti izručen

Mondo pre 4 sata
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio izručenje srpskog državljanina Predraga Bogićevića Crnoj Gori kojeg tužilaštvo u Podgorici sumnjiči za planiranje terorističkih akata pred parlamentarne izbore prošle godine.
Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock. Ilustracija. Taj sud je prošlog meseca pravosnažno odbio i izručenje Nemanje Ristića kojeg Crna Gora traži zbog istih sumnji kao Bogićevića, za kojeg mediji pišu da je vođa... »

Odbijeno izručenje Bogićevića Crnoj Gori

RTV pre 4 sata
B92: Sud: Crna Gora neće dobiti "teroristu" Bogićevića
BEOGRAD - Aplelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio izručenje srpskog državljanina Predraga Bogićevića Crnoj Gori kojeg tužilaštvo u Podgorici sumnjiči da je učestvovao u planiranju terorističkih akata pred održavanje parlamentarnih izbora prošle godine u toj državi.
Taj sud je prošlog meseca pravosnažno odbio i izručenje Nemanje Ristića kojeg Crna Gora traži zbog istih sumnji kao Bogićevića, za kojeg mediji pišu da je vođa "ravnogorskog pokreta". Apelacioni sud je potvrdio odluku... »

Lavrov: Crna Gora žrtvovala odnose sa Rusijom

Glas Amerike pre 1 sat
RTV: Normalne veze balkanskih zemalja sa Rusijom
Ministar inostranih poslova Rusije, Sergej Lavrov, rekao je danas da žali zbog toga što je Crna Gora riješila da uđe u NATO, prenose mediji u Podgorici. “Crna Gora je popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO, i odlučila da zanemari ekonomski aspect i da žrtvuje odnose sa Rusijom”, rekao je... »

Crna Gora preblizu NATO da bi bila zaustavljena

Slobodna Evropa pre 4 sata
Crna Gora se u samoj završnici procesa članstva u NATO našla u svojevrsnom procjepu suprotstavljenih interesa velikih sila, prije svih Rusije i SAD. No, najvjerovatnije će uskoro postati 29. članica Alijanse, čime će izbjeći scenario po kome je u toj ping pong utakmici glavnih igrača na globalnoj... »

Jeziva nesreća u Crnoj Gori: Kamion natovaren peskom smrskao čoveka!

BK TV pre 5 sati
RTS: Crna Gora, kamion pao na kamionet i ubio vozača
U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Buljaricama u Budvi, poginula je jedna osoba, a druga je teže povređena. Do nesreće je došlo kada je kamion sa peskom koji je bio parkiran na uzvišenju počeo da se kreće da bi sa visine od 12 metara pao na kamionet koji se kretao magistralom. Na licu... »

Ustavni sud Crne Gore u petak o smanjenju naknada za majke

Slobodna Evropa pre 5 sati
Ustavni sud Crne Gore u petak će donijeti odluku u vezi ustavnosti i zakonitosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim su smanjene novčane naknade majkama sa troje i više djece. Naknade su smanjene sa 336 na 264, odnosno sa 192 na 144 EUR, zbog čeka njihove... »

Lavrov: Opasna situacija u Makedoniji

N1 Info pre 8 sati
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji.
U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome veštački izazvana i vodi ka društvenoj podeli, rekao je Lavrov, izrazivši nadu da će "Zapad razumeti opasnost te... »

NATO Crnu Goru stavio na čekanje

Večernje novosti pre 7 sati
Prijem u Zapadnu Alijansu je i dalje pod velikim znakom pitanja zbog odugovlačenja SAD. Buduća članica kao vojna sila, teško može da unapredi odbranu Evrope i Amerike
PRIJEM u NATO mogao bi biti odložen za leto, zato što američki Senat u svom kalendaru nema prostora za dugu raspravu o Crnoj Gori. Pitanje je da li će SAD uopšte dati zeleno svetlo, jer su senatori podeljeni po tom pitanju.... »

Senat da ratifikuje Protokol o članstvu Crne Gore u NATO

Danas pre 18 sati
Američki državni sekretar Reks Tilerson, zatražio je u pismu od lidera američkog Senata da ratifikuju Protokol o članstvu Crne Gore u NATO-u, navodeći da je to u interesu Sjedinjenih Država, prenosi RTCG. Kako navodi Rojters, koji je imao uvid u pismo od 7. marta, Tilerson je naveo da bi članstvo... »

Odnos prema Crnoj Gori

Danas pre 1 dan
Većina predsedničkih kandidata aktivirana je u službi ruske, a ne srpske države. Politički nered razara Crnu Goru već godinu i po dana, i preti da zahvati Srbiju. Uloga predsednika Srbije važna je, ukratko, i za srbijanske Crnogorce i crnogorske Srbe. Emancipacija i legitimizacija (umesto... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.