Crna Gora - vesti

Hrvatska vlada odobrila slanje dva kanadera u Crnu Goru

Slobodna Evropa pre 5 minuta
Na telefonskoj sjednici hrvatska Vlada je Odluku o uporabi Oružanih snaga radi pružanja humanitarne pomoći Crnoj Gori. Zahtjev za pružanje humanitarne pomoći uputio je Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u Republici... »

Suđenje za državni udar odloženo za septembar

Novi magazin pre 6 sati
B92: Zašto je opet odloženo suđenje za tzv. državni udar u CG?
Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša danas je odložila za septembar suđenje optuženima da su oktobra prošle godine navodno planirali terorističke napade u Crnoj Gori s ciljem nasilne smene vlasti i sprečavanja zemlje da se pridruži NATO-u.
Sud je prihvatio zahtev odbrane jednog od optuženih lidera Demokarstkog fronta (DF) Milana Kneževića za odlaganje ročišta kako bi pripremio odbranu i izjašnjavanje optuženih odložio za 6. septembar. "Da ne bi povredio pravo na... »

Jedan dan na plaži u Crnoj Gori košta kao celo letovanje u Grčkoj

Noizz pre 57 minuta
Cene propratnih sadržaja na plažama u Crnoj Gori još odavno su dosegle granice svake normale, a na jednoj od njih moraćete da iskeširate čak 120 evra.
Nismo se šalili kada smo napisali da za 120 evra možete da letujete u Grčkoj, doduše, uz sopstveni prevoz. Još ako naletite na neke "last minute" ponude, možete da prođete i povoljnije. A na Jadranskom moru, konkretno njegovom... »

Pronađene zapaljene gume, požar je podmetnut!

Alo pre 5 sati
Alo: Pronađene zapaljene gume, požar je podmetnut!
Hercegnovski Radio Jadran javi je da su vatrogasci na Obosniku kod repetitora pronašli dve zapaljene kamionske gume.
Gume su, kako je javio ovaj radio, pronađene posle ugašenog požara, pa se sumnja da je požar namerno izazvan. Albanac pokušao da podmetne požar u Crnoj Gori Albanac pokušao da podmetne požar u Crnoj Gori Albanac pokušao da... »

Crnogorci požare drže pod kontrolom

Mondo pre 8 sati
U Crno Gori ima aktivnih požara na nekoliko lokacija, ali su svi pod kontrolom. Jedan požar malo se proširio - u Hrvatsku.
Foto: AP Photo/Darko Bandic U izveštaju o stanju požara u 7.00 časova u Crnoj Gori navedeno je da su na području Podgorice aktivni požari u Gornjim Mrkama i Fundini, a na području Danilovgrada u Zagaraču i Markovini. "Na Cetinju... »

Požar iz Crne Gore proširio se na Hrvatsku, ugrožene kuće na Cetinju

Press pre 6 sati
Vatrogasci na Cetinju se bore da požare stave pod kontrolu, a u toku dana očekuju i pomoć iz vazduha, javljaju podgoričke "Vijesti". Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje.
Foto: Epastar Cetinjski vatrogasci imali su još jednu neprospavanu noć jer su na području te opštine aktivna tri požara. Najkritičnije je u Lastvi Čevskoj, gde su ugroženi i pojedini objekti, saopštio je za jutarnji program TV... »

On je glavna zvezda: Svetske face stižu u Crnu Goru

Blic pre 7 sati
RTS: De Niro, Vesli Klark, Barozo, Anan stižu u Crnu Goru
Crna Gora ove godine domaćin je mnogim svetskim facama. Nakon što se Adrijana Lima brčkala u Jadranskom moru, još nekoliko svetskih imena posetiće naše susede.
Naime, Robert de Niro biće glavna zvezda predstojećeg foruma koji će biti održan u Crnoj Gori, tačnije na Svetom Stefanu. Na istom forumu, pojaviće se i nekoliko svetskih političara, ali i filantropa. Forum će biti održan na... »

Crna Gora: Vrhovni tužilac odbio izuzeće specijalnog tužioca

Blic pre 19 sati
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković odbacio je danas kao neosnovan zahtev advokata odbrane za izuzeće specijalnog tužioca Milivoja Katnića iz slučaja protiv optuženih da su oktobra prošle godine planirali terorističke napade u Crnoj Gori, pa se iznošenje odbrane očekuje sutra.
"Odbija se kao neosnovan zahtev za izuzeće glavnog, specijalnog tužioca i postupajućeg specijalnog tužioca", navodi se u kratkom saopštenju iz Tužilaštva. Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša je ranije danas odložila... »

CG: Požari pod kontrolom, najkritičnije u Herceg Novom

Danas pre 16 sati
Većina požarišta na Luštici u Crnoj Gori stavljena su pod kontrolu i u ovom momentu ne preti opasnost selima, javlja RTCG. Najkritičniji su požari na Zabrđu i iznad Sutorine u opštini Herceg Novi. Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8.000 litara vode, uključio se jutros u... »

Tajani u Crnoj Gori: EU posvećena evropskoj perspektivi celog regiona

Blic pre 21 sat
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da dolaskom u Crnu Goru, u prvu posetu nekoj zemlji van Evropske unije, želi da pošalje "snažnu poruku" partnerima na Zapadnom Balkanu da je EU prisutna i posvećena evropskoj perspektivi celog regiona, saopštio je danas Evropski parlament.
"Želeo sam da moja prva poseta nekoj zemlji izvan Evropske unije bude poseta Crnoj Gori da bih poslao snažnu poruku našim partnerima na zapadnom Balkanu: EU je prisutna i posvećena evropskoj perspektivi celog regiona. Ovo je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.