Kragujevac - vesti

Nezakonita smena direktorke Apoteka Kragujevac

Danas pre 21 minut
Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) u Skupštini grada usprotivila se, kako tvrde u ZZŠ, nezakonitoj smeni direktor direktorke ustanove „Apoteka Kragujevac“ Snežane Milošević, koju su na današnjoj sed nici lokalnog parlamenta inicirala 29 odbornika vladajuće većine, predvođene SNS. Šef... »

Sajam venčanja u Kragujevcu

RTS pre 45 minuta
RTS: Sajam venčanja u Kragujevcu
Venčanje je za mnoge najvažniji dan u životu. Priprema se i planira mesecima. Sve na jednom mestu, za taj dan, može se pronaći na Sajmu venčanja u Kragujevcu na kojem se predstavljau izlagača iz cele Srbije.
Koju odabrati, najveća dilema svake mlade koja za taj dan mora da ima najlepšu venčanicu. Za cenu se ne pita, jer je venčanje, sve se nadaju, jednom u životu. Neke ipak veruju u izreku - "treća, sreća". Marina Čolović iz Toole ,... »

Štrajk zbog malih plata u Manjeti Mareliju

RTV pre 4 sata
RTV: Štrajk zbog malih plata u Manjeti Mareliju
KRAGUJEVAC - Zaposlen u preduzeću "Manjeti Marelli" u Kragujevcu, koje je proizvodi auto delove za kompaniju "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA), započeli su u četvrtak štrajk zbog niskih zarada, saopštio je Savez samostalnih sindikata (SSS) Kragujevca.
Prema navodima Sindikata, poslodavac ne pregovara sa štrajkačima iako je štrajk organizovan po Zakonu o štrajku, čime krši taj Zakon. SSS Kragujevca pozvao je nadležne državne institucije da nalože poslodavcu da primenjuje... »

Kragujevac: Štrajk u italijanskoj firmi zbog malih plata

N1 Info pre 1 sat
Većina zaposlenih u italijanskom preduzeću "Manjeti Mareli" u Kragujevcu, koje je dobavljač "Fiat-Krajsler automobila Srbija", nastavila je štrajk zbog malih plata.
U Savezu samostalnih sindikata Kragujevca Beti je rečeno da u štrajku koji je počeo juče, učestvuje 60 od 100 zaposlenih. U sindikatu kažu da poslodavac ne želi da pregovara sa štrajkačima iako je štrajk organizovan po Zakonu o... »

Prilika za doktore: Affidea investirala 4 mil eur u prvu stranu bolnicu u Srbiji - Sledi otvaranje dijagnostičkih centara u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Banjaluci

iKragujevac pre 1 sat
U Beogradu je u četvrtak (23. februara 2017. godine) svečano obeleženo otvaranje bolnice za neurologiju Affidea, prve strane investicije u zdravstvo u Srbiji. Najveći pan-evropski operater radioloških usluga zvanično je otpočeo rad u decembru 2016. godine, pa su prvi pacijenti već usluženi. U dijagnostičkom centru na Slaviji (Knjeginje Zorke 25) instalirana je najsavremenija oprema kompanije General Electric, stalno je angažovano oko dvadesetak zdravstvenih radnika, a vrednost investicije dostigla je 4 mil
- Affidea upravlja sa 220 zdravstvenih centara u 16 država Evrope, godišnje pruži više od pet miliona dijagnostičkih usluga, a ulaganje u dijagnostički centar u Beogradu pokazuje da je Srbija dobra zemlja za investicije i... »

Podrška direktoru: Zaposleni protestuju na stepeništu

iKragujevac pre 7 sati
Zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu koji, nedeljama unazad, od nadležnih zahtevaju reizbor aktuelnog direktora te ustanove Dragana Vasiljevića, podršku daju tako što svakodnevno, tokom pauze od 10 do 10,30 sati, izlaze na stepenište Instituta.
Tih 30-ak minuta stoje kraj panoa na kojima su krupnim slovima ispisane poruke "Podrška direktoru" i "Borba za Institut". Predsednica Sindikata u Institutu Jelena Hadžić Radisavljević kaže da izlazak zaposlenih tokom pauze na... »

ZZŠ: Smena direktorke Apoteke Kragujevac je nezakonita

Ritam grada Kg pre 3 sata
Apoteka Kragujevac nije htela da podlegne pritisku gradskih čelnika i prebaci 350 miliona dinara na račun Grada Kragujevca. SNS zbog koalicionih ucena i nedostatka stručnih kadrova ovu bitnu ustanovu prepušta Jedinstvenoj Srbiji, a odluka o smeni biće oborena na sudu zbog nezakonitosti, što će... »

Affidea investirala 4 mil EUR u prvu stranu bolnicu u Srbiji - Sledi otvaranje dijagnostičkih centara u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Banjaluci

Ekapija pre 4 sata
U Beogradu je u četvrtak (23. februara 2017. godine) svečano obeleženo otvaranje bolnice za neurologiju Affidea, prve strane investicije u zdravstvo u Srbiji. Najveći pan-evropski operater radioloških usluga zvanično je otpočeo rad u decembru 2016. godine, pa su prvi pacijenti već usluženi. U... »

Usamljeni grob u Kragujevcu čuva divnu i bolnu ljubavnu priču

Noizz pre 5 sati
Na kragujevačkom groblju Bozman na izdvojenoj parceli u kojoj su grobovi mahom bez nadgrobnih spomenika, samo sa krstom, često i bez imena - jer su rezervisani za beskućnike i N. N. lica - krije se grob koji čuva jednu od najlepših, ali i najtužnijih ljubavnih priča.
Smrt Dragoslava (89) i Verice (87) Jeremić potresla je Srbiju 2012. godine, ali i podsetila da prava ljubav i dalje postoji. Njih dvoje su dugih šest decenija proveli u braku, a umrli su u istom danu. Verici je pozlilo, pala je i... »

Bogićeviću ukinut ekstradicioni pritvor

RTS pre 6 sati
RTS: Bogićeviću ukinut ekstradicioni pritvor
Specijalni sud u Beogradu ukinuo je ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću koji je sredinom januara uhapšen po poternici Crne Gore koja ga sumnjiči za terorizam. Bogićević će na slobodi sačekati odluku o crnogorskoj molbi za izručenje.
Sudija za prethodni postupak je Bogićeviću odredio meru zabrane napuštanja teritorije Kragujevca uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja kragujevačkoj policiji, saopšteno je iz suda. Bogićević je, kako se dodaje, upozoren da... »

Kragujevac
petak

Slaba kiša
13 ˚C
subota
Slaba kiša
Slaba kiša
-1˚ / 7˚
nedelja
Vedro
Vedro
0˚ / 11˚

VIDEO: Zastava Albanije umesto crnogorske

Radio 021  pre 27 minuta  još 32 povezane

Ugljaninov "prst u oko" državi

RTS  pre 15 minuta  još 27 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.