Kragujevac - vesti

Savladali prvu pomoć

Večernje novosti pre 3 sata
Ekipe gradskog Crvenog krsta takmičile se na Adi Ciganliji. Učestvovalo oko 200 članova. Pobednici će učestvovati na nacionalnom takmičenjju u septembru
KRVARIM, pomozite mi, molim vas! Dajte vode! Dodaj gazu! Zavij tu ruku! Devojka ne daje znake života! Ovako je izgledala jedna od uzbudljivih simulacija u okviru gradskog takmičenja u pružanju prve pomoći Crvenog krsta koje je... »

Uskoro gotov auto-put Kragujevac - Batočina

iKragujevac pre 5 sati
"Problem je samo za deo kroz samu Batočinu, tih pet kilometara, a do Batočine će biti gotovo ove godine”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara zašto se odužila gradnja autoputa Kragujevac – Batočina.
Kako je dodala Mihajlović, koja je prisustvovala konferenciji za medije, do juna ove godine će biti u saobraćaju 19 km tog autoputa - do ulaza u Batočinu. Vučić je rekao da mu je upravo ministarka građevine Zorana Mihajlović... »

Srbija će uskoro dobiti 715 profesionalnih upravnika zgrada

Studio B pre 5 sati
Prema podacima Privredne Komore Srbije, Srbija će uskoro dobiti 715 profesionalnih upravnika zgrada, koliko se gradjana prijavilo za prvi krug obuke.
Ovi podaci nisu konačni, jer i dalje traje prijava zainteresovanih. U narednom periodu očekuje se porast broja polaznika, posebno u većim gradovima i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, koje još nisu organizovale obuke.... »

Za upravnike zgrada prijavljeno 715 kandidata

RTV pre 10 sati
RTV: Za upravnike zgrada prijavljeno 715 kandidata
BEOGRAD - Pomoćnik u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jovanka Atanacković kaže da će prema podacima Privredne Komore Srbije, Srbija uskoro dobiti 715 profesionalnih upravnika zgrada, koliko se građana prijavilo za prvi krug obuke.
"Ovi podaci nisu konačni, jer i dalje traje prijava zainteresovanih. U narednom periodu očekujemo porast broja polaznika, posebno u većim gradovima i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, koje još nisu organizovale obuke",... »

Janković: Odakle Nikoliću novac za crkvu?

Ritam grada Kg pre 8 sati
Lider Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković rekao u je Kragujevcu da će sadašnja vlast da “padne sama od sebe”, ali da Pokret neće propustiti ni jedan jedini momenat, ni jedan dan, da uradi da se to desi što brže zato što je “ovo pogubno za suštinu našeg bića – i kolektivnog i... »

Mađari nemoćni u Kragujevcu: Veprovi u finalu CEFL-a

InfoKG pre 10 sati
Ubedljivom pobedom nad mađarskim Budapest Cowbells-ima, na svom terenu, rezultatom 50:15, aktuelni šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boars-i, plasirali su se u finale najjačeg do sada izdanja evropske CEFL lige, gde ih u austrijskom gradu Insbruku očekuje jedan od najkvalitetnijih evropskih timova –... »

Ovo samo šumadija ima: Traje 116 godina i delo je kralja Petra 1 Karađorđevića!

iKragujevac pre 11 sati
Dolaskom na presto 1903. godine, kralj Petar I Karađorđević čini da mali grad Topola, koji ga vezuje za pretke, dobija značaj u tadašnjoj Srbiji!
U varoši Topola kod Kragujevca, na Oplencu, i danas postoji i “radi” rezervoar pijaće vode star 116 godina, koji je napravio još kralj Petar I Karađorđević. Reč je o jednom od najstarijih, ako ne i najstarijem rezervoaru pitke... »

Veprovi silovito u finalu CEFL-a

iKragujevac pre 12 sati
Ubedljivom pobedom nad mađarskim Budapest Cowbells-ima, na svom terenu, rezultatom 50:15, aktuelni šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boars-i, plasirali su se u finale najjačeg do sada izdanja evropske CEFL lige!
Tamo ih u austrijskom gradu Insbruku očekuje jedan od najkvalitetnijih evropskih timova – Swarco Raiders. Već u prvom posedu Kragujevčani su poveli pasom Amerikanca Daltona Olivera ka Strahinji Stepoviću (7:0), ali su nedugo... »

Ministrima od "fijata" ipak draži "mercedes" i "BMW"

Radio 021 pre 15 sati
"Kupujte naš proizvod, dobar srpski proizvod", poručio je građanima premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom svečanog predstavljanja novog "fijata 500L" u krugu fabrike u Kragujevcu.
Vučić je tada rekao da je uveren da će "novi fijat 500 naći put do srca ljudi". Kada su u pitanju njegovi saborci u vladi Srbije, moglo bi se reći da im dosadašnji model "fijata 500L", koji se mnogo ne razlikuje od novog, baš... »

Janković traži da se objasni otkuda novac Nikoliću za izgradnju crkve

Blic pre 22 sata
Lider Pokreta slobodnih građana Srbije, Saša Janković je rekao u Kragujevcu da će sadašnja vlast da "padne sama od sebe", ali da Pokret neće propustiti ni jedan jedini momenat, ni jedan dan, da uradi da se to desi što brže zato što je "ovo pogubno za suštinu našeg bića - i kolektivnog i pojedinačnog".
Saša Janković je večeras govorio kao gost Udruženja građana "Šumadijska regija" čiji su članovi među osnivačima njegovog političkog Pokreta slobodnih građana Srbije. - Preko puta stoji jedan buldožer koji ruši sve pred sobom, ne... »

Kragujevac
nedelja

Pretežno vedro
17 ˚C
ponedeljak
Vedro
Vedro
9˚ / 24˚
utorak
Vedro
Vedro
10˚ / 29˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.