Kragujevac - vesti

Poluvreme sa bivšim asovima... Gugleta: Mladi treneri preskaču razrede

Večernje novosti pre 10 minuta
Odmah iz kopački dobijaju da vode prvi tim, bez znanja i iskustva. I brzo se izgube, sagore, priča nekadašnji igrač OFK Beograda, danas trener
RAT u Libiji prekinuo je uspešnu trenersku karijeru Dragana Guglete (17. 7. 1941, Kragujevac), nekadašnjeg igrača OFK Beograda, Strazbura, Olimpije iz Ljubljane, Borca iz Banjaluke i reprezentativca Jugoslavije, sada već davne... »

Na putu ka rekordu za Ginisa

RTS pre 1 sat
RTS: Na putu ka rekordu za Ginisa
Slabovidi maratonac Goran Nikolić istrčao je 22. uzastopni maraton od Smedereva do Kragujevca. Na trgu kod Krsta maratonca koji pokušava da obori Ginisov rekord u trčanju uzastopnih maratona dočekali brojni Kragujevcani, a mnogi građani trčali su sa Goranom deo rute ka Šumaricama.
Goran Nikolić, posvećeni sportista, namerava za 55 dana da istrči 55 maratona. Pošao je iz Kragujevca 3. septembra, a cilj je Budva u Crnoj Gori gde bi trebalo da stigne 27. Oktobra kada se obeležava Međunarodni dan belog štapa.... »

Nedelja i Dan gluvih i nagluvih, kako je grad Kragujevac obeležava

iKragujevac pre 1 sat
U ponedeljak, 26 septembra u 12 sati, u Svečanom salonu zgrade grada biće organizovan svečani prijem za predstavnike Udruženja gluvih i nagluvih.
Prijemu će prisustvovati dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja. Međunarodni Dan gluvih se od 1958. godine obeležava 27. septembra. Kragujevačko Udruženje gluvih i nagluvih ima 320 članova za... »

Ima nade za Metalac: Dug iznosi 37.000.000 dinara, a za život potrebno je minimum 70.000 evra

Mozzart sport pre 2 sata
Pritom, klub mora da odblokira 2.300.000 dinara koja nije opravdao, kako bi mogao da dobije pomoć grada u iznosu od 3.500.000 dinara
Košarkaški klub Metalac će možda ipak poživeti toliko da doživi (bar) još jednu punu sezonu. Posle meseci neizvesnosti i straha da li će klub sa Kolubare doživeti nesrećnu sudbinu Kragujevca, Novog Sada, Užica ili Kosjerića,... »

Naš grad kao sa razglednice! (foto)

iKragujevac pre 2 sata
Dovoljan je trenutak da se zabeleži lepota!
Naš sugrađanin je prikazao lepotu Kragujevca u svanuće. Fotografija je napravljena kod Druge kragujevačke gimnazije. Nekada je svaka trafika imala u prodaji razglednice Kragujevca, ali napredak tehnike ih je izgleda... »

Ne propustite! Tradicionalni Krstovdanski vašar u Kragujevcu!

iKragujevac pre 3 sata
Kao i svake godine u utorak 27.09.2016 godine će se u našem gradu održati tradicionalni Krstovdanski vašar.
Na uličnim tezgama sa najraznovrsnijim proizvodima, postavljenim od Zelene pijace do “Pionira”, građani će biti u prilici da pronadju najjeftiniju robu. Može se pazariti sve i svašta, od tradicionalnih liciderskih srca i... »

Stravičan udes kod „Plaze“ (FOTO)

InfoKG pre 9 sati
U ulici Bulevar kraljice Marije, kod Šoping centra „Kragujevac Plaza“, oko 23,45 časova dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su prilikom sudara dva automobila povređena dva lica, saznaje InfoKG. Ekipe Hitne pomoći i Vatrogasno spasilačke brigade izašle su na teren, a povređeni su prevezeni... »

Teslin vremeplov u srcu Šumadije

Politika pre 22 sata
KRAGUJEVAC – Multimedijalni projekat „Teslin vremeplov” je, prikazujući bogatu naučnu zaostavštinu Nikole Tesle, obeležio godinu u kojoj se proslavlja važan jubilej - 160. godišnjica od rođenja jednog od najbrilijantnijih umova svih vremena. Nakon velikog uspeha u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i na... »

Maratonac dočekan u Kragujevcu

iKragujevac pre 19 sati
Kragujevčanin Goran Nikolić danas je uspešno istrčao dvadeset drugi maraton. U jedinstvenom poduhvatu obaranja Ginisovog rekorda, 55 maratona za 55 dana, Goranu su se pridružili i sugrađani koji su sa njim simbolično istrčali maraton u Kragujevcu i priredili mu doček.
Neki su sa njim i istrčali deo rute 22. maratona, dok su se drugi okupili na trgu “Kod krsta” kako bi ga pozdravili. Za Gorana postizanje Ginisovog rekorda nije cilj već način da ovim jedinstvenim poduhvatom privuče, ne samo... »

Za energetsku efikasnost Kragujevac dobija 15 miliona dinara!

iKragujevac pre 1 dan
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici 15 lokalnih samouprava, među kojima i Kragujevac, potpisali su ugovore o dodeli ukupno 125 miliona dinara za unapređenja energetske efikasnosti. U ime grada Kragujevca, koji je dobio najveći iznos od 15 miliona dinara, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.
Dobijena sredstva grad Kragujevac upotrebiće za rekonstrukciju jedne od najvećih škola sa preko 1.000 đaka, Osnovne škole “Stanislav Sremčević“. Kompletan projekat predviđa zamenu stolarije, unapređenje sistema za grejanje i... »

Kragujevac
nedelja

Pretežno oblačno
17 ˚C
ponedeljak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
7˚ / 20˚
utorak
Vedro
Vedro
7˚ / 21˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.