Kragujevac - vesti

Kragujevac ustupio zemljište za Palatu pravde

RTS pre 12 sati
Grad Kragujevac preneo je, bez naknade, u javnu svojinu Republike Srbije parcelu u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta.
Na parceli površine oko dva hektara biće izgrađen novi objekat svih pravosudnih organa u Kragujevcu. Reč je, o inicijativi Ministarstva pravde da se u Kragujevcu izgradi objekat u kome će biti objedinjeni svi sudovi i tužilaštva,... »

Ponovo oduševila žiri: Mlada Kragujevčanka je svojim glasom oborila sve s nogu (video)

iKragujevac pre 12 sati
Lenka Stojčević iz Kragujevca je prošla direktno u peti krug osvojivši svi pet glasova žirija.
Ovo je neverovatno zvučalo. Bilo je kao da je Vitni Hjuston uzela onaj helijumski balon. Sve je tako tačno. Sve je bilo na svom mestu, svaki ukras, samo jako dečiji glas. Kao da je Vitni Hjuston kad je bila mala -rekla je Jelena... »

Palata pravde u Kragujevcu

Danas pre 13 sati
Ministarstvo pravde saopštilo je da je danas dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade Palate pravde u Kragujevcu, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu. Prethodno je u ponedeljak Grad Kragujevac bez naknade preneo u javnu svojinu Republike Srbije parcelu u blizini Pravnog... »

Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba

RTS pre 13 sati
RTS: Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba
U Narodnom muzeju u Kragujevcu promovisana je knjiga sa pratećom izložbom, pod nazivom "Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba". Mnogi instrumenti, koji se i danas koriste, imaju začetke u praistoriji, dok se drugi pojavljuju, usled mešanja sa drugim narodima i kulturama, u antičko doba i srednjem veku, pokazuju istraživanja.
Braneći se od zveri, još je neandertalac u kameno doba stvarao muziku. Zujače, udaraljke od kamena, grebači od kostiu, životinjski rog, bili su prvi instrumenti. Arheološki nalazi neolitskih koštanih svirala iz Divostina kod... »

Po poternici crne gore: Ristiću mera zabrane kretanja, Bogićeviću pritvor!

Srbija danas pre 14 sati
Državljani Srbije saslušani su u Kragujevcu i Beogradu
Policija je u četvrtak uhapsila Nemanju Ristića (43) u Beogradu i Predraga Bogićevića (47) u Kragujevcu, po međunarodnoj poternici koju je za njima raspisala Crna Gora zbog sumnje da su pokušali terorističke napade u ovoj zemlji prošle godine. Oni su saslušani u petak... »

Prvi u Srbiji: Na današnji dan 1834. godine izašle su Novine serbske u Kragujevcu

iKragujevac pre 19 sati
Na današnji dan 1834. godine u Kragujevcu su izašle Novine serbske, prvi srpski informativni list štampan u zemlji. List je postao službeno glasilo tadašnje Kneževine Srbije. Prvi urednik Novina srbskih bio je Dimitrije Davidović, jedan od najučenijih Srba toga vremena. Davidović se smatra ocem srpskog novinarstva.
Novine serbske su se prvi put objavljene u Beču 1813. i u samom početku uredništvo su vodili Dimitrije Davidović i Dimitrije Frušić. Prvi srpski dnevni list je nastao u vreme pogodnom za dnevnu štampu u Austriji, u vreme ratova... »

Sud odbio žalbu Bogićevića, ostaje u pritvoru

B92 pre 22 sata
B92: Sud odbio žalbu Bogićevića, ostaje u pritvoru
Viši sud u Kragujevcu odbio je žalbu branioca Predraga Bogićevića (47), kojeg Crna Gora traži zbog sumnje da je planirao terorističke akte.
Sud je potvrdio rešenje kojim mu je u petak određen ekstradicioni pritvor. Portparol suda Snežana Simonović precizirala je za Tanjug da je potvrđenim rešenjem Bogićeviću određen pritvor koji može da traje najduže do izručenja,... »

Kompletira se dvorski kompleks kneza Miloša

iKragujevac pre 1 dan
Za izradu projekta izgradnje Šarenog konaka kneginje Ljubice u Kragujevcu namenjeno 1,2 miliona dinara.
Grad je od Ministarstva kulture, u okviru projekta „Gradovi u fokusu”, dobio 18 miliona dinara za nekoliko važnih poslova u oblasti kulture koji treba da se urade u ovoj godini. Za rekonstrukciju sale bioskopa „Šumadija”... »

Kriminalne bande u Kragujevcu: Pucnjave i masovne tuče plaše Kragujevčane

iKragujevac pre 1 dan
Da li ima kriminalaca u Kragujevcu, to jest, kriminalnih bandi? Svedoci smo nemilih događaja u proteklih nekoliko meseci, masovnih tuča, pucnjava u kafićima i van njih.
Svi ovi događaji plaše građane, a mnogi su prisustvovali istim, pa im je u tim trenucima bio život ugrožen. Podsetimo da se 16. decembra 2016. godine dogodila masovna tuča i pucnjava u ulici Ive Lole Ribara. U sukobu je... »

U Kragujevcu danas hladno sa snegom

iKragujevac pre 1 dan
U Kragujevcu danas nas očekuje hladno vreme sa povremenim naletima snega.
Maksimalna temperatura -1, a minimalna -5. fShare Tweet Pratite iKragujevac na VIBERU:... »

Kragujevac
sreda

Slab sneg
-2 ˚C
četvrtak
Umeren sneg
Umeren sneg
-9˚ / 0˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
-9˚ / 0˚
©2016 Netmark d.o.o.