Kragujevac - vesti

Škoti donirali 23.5 tona garderobe i sapuna za ugrožene Kragujevčane (FOTO)

InfoKG pre 14 sati
Škotska Humanitarna organizacija „Glazgov brižni grad“ donirala je kragujevačkom Crvenom krstu 23,5 tona kvalitetne garderobe i organskog sapuna, namenjenih ugroženom stanovništvu. Deo pomoći će biti podelјen srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji. Pomoć je u Kragujevac stigla zahvaljujući... »

Najava događaja za petak

iKragujevac pre 16 sati
Najava događaja za petak:
-10,00 sati, Osnovna škola “Prota Stevan Popović“ u Čumiću – otvaranje Festivala nauke na kome učestvuju predstavnici SANU - Odbor za poljoprivredu, PMF-Kragujevac, Fakulteta inženjerskih nauka, Prve kragujevačke gimnazije, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj iz... »

Objedinjen konkurs za upis dece u vrtiće od 1. juna

InfoKG pre 16 sati
Konkurs za upis dece u 16 vrtića predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan”, čiji je osnivač grad Kragujevac, od sada je objedinjen. To znači da će od ove godine roditelji prijave za upis mališana u obdaništa podnositi na jednom mestu, odnosno u zgradi Predškolske ustanove “Nada Naumović“... »

Vučić pozvao gradjane Srbije da kupuju ``srpske automobile``

Beta video pre 17 sati
KRAGUJEVAC- -Premijer Srbije Aleksandar Vučić je pozvao gradjane Srbije da kupuju ``srpske automobile`` po ugledu na Japance koji uglavnom kupuju samo automobile proizvedene u njihovoj zemlji. ``Nadam se da će tri nove verzije automobila proizvedenih u Kragujevcu pronaći put do kupaca``, rekao je... »

Grad preuzima RTK na rok od šest meseci

Danas pre 1 dan
Gradsko veće usvojilo je zaključak kojim se nadležnima u lokalnoj upravi omogućava da Vladi Srbije napokon podnesu zahtev da grad preuzme osnivačka prava nad Radio-televizijom Kragujevac. Ukoliko se Vlada Srbije saglasi s tim, konačnu odluku o preuzimanju RTK doneće Skupština grada Kragujevca,... »

Telenor pustio u upotrebu naprednu 4G+ mrežu

N1 Info pre 1 dan
Kompanija Telenor pustila je u upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji. Do dva i po puta brži internet dostupan je građanima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.
"Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna... »

Festival narodne muzike u Kragujevcu

RTS pre 1 dan
Povodom stogodišnjice rođenja Dragiše Nedovića, narodnog pevača, pesnika i kompozitora u Knjaževsko-srpskom tetatru u Kragujevcu održan je sedmi Festival narodne muzike.
Na Festivalu narodne muzike u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu učestvovalo je devetnaest vokalnih solista i dva orkestra sa tridesetak izvođača. Organizator Festivala je Udruženje estradnih umetnika i izvođača Šumadije... »

Samo za zaljubljene: Romantična mesta u Kragujevcu (video, foto)

iKragujevac pre 1 dan
Među impozantnom prirodom, bogatim istorijskim nasleđem i zanimljivim kulturnim atrakcijama Kragujevca, kriju se romantična mesta za zaljubljene duše. Otkrivamo vam par mesta na kojima možete uživati sa vašom voljenom osobom!
Jezero Bubanj je udaljeno samo jedan kilometar od centra grada, a nalazi se na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine. Idealno je mesto za odmor ili šetnju pored vode, ali i odlično mesto za sve ljubitelje ribolova. Oko jezera su... »

Trening bezbedne vožnje za motocikliste

Ritam grada Kg pre 1 dan
Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista u utorak 30. maja 2017. godine realizovaće u Kragujevcu celodnevni Projekat “Trening bezbedne vožnje za vozače motocikla i mopeda“. Cilj projekta je smanjenje broja stradalih vozača motocikala i mopeda na... »

U Kragujevcu pomama za krađom tegova sa kanti za đubre (foto)

iKragujevac pre 1 dan
U Kragujevcu trenutno vlada pomama za krađom metalnih tegova na poklopcima narandžastih kanti za otpatke! Na to je upozorilo udruženje skupština stanara “Kragujevački kućni savet”.
U centru grada svaka druga narandžasta plastična kanta, zakačena na stubovima, visi otvorena. Grad Kragujevac je iz ekološkog fonda pre godinu dana izdvojio više od milion dinara za kupovinu 500 novih kanti za smeće, koje su... »

Kragujevac
petak

Slaba kiša
12 ˚C
subota
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
9˚ / 20˚
nedelja
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
9˚ / 22˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.