Novi Sad - vesti

Važno je da se mališani raduju sitnicama

RTV pre 12 minuta
RTV: Važno je da se mališani raduju sitnicama
NOVI SAD - Roditeljska dužnost je da decu nauče da se zahvale onome ko im ih je poklonio i da cene poklone, bez obzira na vrednost.
U moru igračaka koje današnja deca imaju, teško je videti mališana koji se iskreno obraduje poklonu. Ukoliko se to i desi, brzo ga prođe oduševljenje, jer klinci danas imaju toliko stvarčica da u njima ne znaju da uživaju. I... »

Ns: Pacijent hemofiličar hoda sa protezom

Večernje novosti pre 30 minuta
U Novom Sadu urađena prva operacija kolena kod hemofiličara. Ekipu stručnjaka, koji su 17. maja operisali pacijenta s gotovo potpuno ukočenim kolenom, predvodio je primarijus dr Veselin Bojat
NOVI SAD - Multidisciplinarni tim Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu uspešno je izveo vrlo složenu operaciju kolena kod pacijenta (31) sa hemofilijom, što je bio prvi hirurški zahvat te vrste u pokrajini a četvrti u Srbiji,... »

Novi Yaris je bliži nego ikada

Vrele gume pre 42 minuta
Dan otvorenih vrata u TaGo Car: Novi Yaris je bliži nego ikada U subotu 27.05.2017. od 09 do 15 sati Toyota TaGo Car u Novom Sadu organizuje dan otvorenih vrata na kojem će svi ljubitelji ove marke imati mogućnost da testiraju novi Yaris. Osim ovog modela, svi posetioci će na raspolaganju za test... »

Novi Sad treba da dobije novi Tržni centar od oko 8.000 kvadrata

Nova ekonomija pre 1 sat
Novi Sad bi trebao uskoro da dobije još jedan tržni centar površine oko 8.000 kvadratnih metara. Kako navode, objekat bi trebalo da se zida na uglu Bulevara Jaše Tomića i Jove Hranilovića u Novom Sadu. Ko će investirati u trgovinski centar biće poznato nakon okončanja postupka prodaje građevinskog... »

Vremeplov: Osnovano Udruženje književnika Srbije

RTV pre 6 sati
RTV: Vremeplov: Osnovano Udruženje književnika Srbije
NOVI SAD - Na današnji dan 1905. godine osnovano je "Udruženje književnika Srbije". Prvobitni naziv bio je "Srpsko književničko društvo". U prostorijama "Srpske književne zadruge" u prisustvu dvadesetjednog pisca, pod predsedništvom Milana Milićevića donesena je odluka o osnivanju Društva. Prvu upravu Srpskog književničkog društva sačinjavali su: Simo Matavulj, Jovan Skerlić, Dobrosav Ružić, Živojin Dačić i Rista Odavić, a među osnivačima su bili i Aleksandar Belić, Jovan Skerlić, Lujo Vojnović, Milovan
Danas je petak, 26. maj. Do kraja godine ima 219 dana. 735 - Umro je Sveti Bid, monah, crkveni istoričar, literata, autor prve istorije Britanije (u srpskoj istoriografiji poznat kao Beda Venerabilis). Njegova "Crkvena istorija... »

U: Novom Sadu obeležen Međunarodni dan nestale dece

Blic pre 8 sati
Na Trgu slobode u Novom Sadu danas je obeležen Međunarodni dan nestale dece, a akciju su organizovali Fondacija "Tijana Jurić" i Festival Food planet, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Grada Novog Sada.
Tom prilikom prisutnima se obratio predsednik Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, rekao je da su volonteri te fondacije obišli su do sada više od sto škola u Srbiji, kako bi edukovali najmlađe o rizičnom ponašanju i mogućim... »

"Tijanin zakon" prva pobeda

Večernje novosti pre 10 sati
Povodom Međunarodnog dana nestale dece, koji se svake godine obeležava 25. maja, na Trgu slobode u Novom Sadu danas je Fondacija "Tijana Jurić" skrenula javnosti pažnju na problematiku nestalih
POVODOM Međunarodnog dana nestale dece, koji se svake godine obeležava 25. maja, na Trgu slobode u Novom Sadu danas je Fondacija "Tijana Jurić" skrenula javnosti pažnju na problematiku nestalih. Okupljenima se obratio osnivač... »

Novi Sad očekuje gradnju novog tržnog centra

Večernje novosti pre 8 sati
Novi Sad bi trebao uskoro da dobije još jedan tržni centar površine oko 8.000 kvadratnih metara
BEOGRAD - Novi Sad bi trebao uskoro da dobije još jedan tržni centar površine oko 8.000 kvadratnih metara, piše portal eKapija. Kako navode, objekat bi trebalo da se zida na uglu Bulevara Jaše Tomića i Jove Hranilovića u Novom... »

Obuka za profesionalne upravnike Kućepazitelji seli u klupe

Večernje novosti pre 10 sati
U Privrednoj komori Srbije u Beogradu počela obuka za prvu grupu profesionalnih upravnika. Uskoro počinju predavanja i u Novom Sadu, Nišu...
TEK svaka peta zgrada u Srbiji trenutno ima oformljen kućni savet, ali u Ministarstvu građevinarstva očekuju da će već sledeće godine statistika biti drugačija. Tome bi trebalo da doprinesu i profesionalni upravnici, koji se od... »

Na saborovanju smotra dečjeg folklora

Blic pre 10 sati
Petodnevni program 46. Đačkog Vukovog sabora nastavljen je danas organizovanjem etnomuzikološke, kaligrafske i radionice tkanja u Tršiću, u kojima su učestvovali đaci Vukove spomen škole i Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada.
U lozničkoj gimnaziji uručene su nagrade najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima iz Srbije, učesnicima literarnog konkursa "Vukovo zvono", kojeg tradicionalno raspisuje Ogranak Vukove zadužbine Gimnazije "Vuk Karadžić", dok je... »

Dačić trvdi da oficir BIA nije prekršio protokol

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Džikić: "Najzad utakmica koja nije stresna"

Sportske.net  pre 6 sati  još 8 povezanih

Vremeplov: Osnovano Udruženje književnika Srbije

RTV  pre 6 sati  još 1 povezana

Obuka za profesionalne upravnike Kućepazitelji seli u klupe

Večernje novosti  pre 10 sati  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.