Novi Sad - vesti

Slavni matematičar Sedrik Vilani naredne nedelje u Novom Sadu

Radio 021 pre 48 minuta
Matematičar i dobitnik Fildsove medalje Sedrik Vilani boraviće naredne nedelje u Novom Sadu, Beogradu i Nišu u kampanji promocije nauke, saopštio je danas Francuski institut.
Vilani koji je i direktor Instituta Anri-Poenkare Univerziteta Pjer i Marija Kiri u Parizu, kao i autor više dela namenjenih popularizaciji nauke, pored gradova u Srbiji, obići će i Tiranu, Prištinu, Ljubljanu, Zagreb, Sarajevo i... »

Novi Sad: Pritvor zbog krađe metadona

Večernje novosti pre 1 sat
Novosađaninu Bogdanu T. (37), osumnjičenom za krađu metadona u Metadonskom centru u Novom Sadu, danas je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana
NOVOSAĐANINU Bogdanu T. (37), osumnjičenom za krađu metadona u Metadonskom centru u Novom Sadu, danas je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Ova mera određena mu je... »

Predsednički izbori Radulović: Glavni problem Srbije je partokratija

Večernje novosti pre 3 sata
Predsednički kandidat Saša Radulović večeras je na predizbornom skupu u Novom Sadu rekao da je centralni problem Srbije partokratija i da će je on zaustaviti ukoliko pobedi na izborima
Predsednički kandidat Saša Radulović večeras je na predizbornom skupu u Novom Sadu rekao da je centralni problem Srbije partokratija i da će je on zaustaviti ukoliko pobedi na izborima. Radulović je, obraćajući se prisutnima u... »

Rožika svakog dana čisti Novi Sad, rešili su da joj se oduže

N1 Info pre 3 sata
Da li dovoljno pažnje obraćamo na male ljude oko nas? Jednoj radnici "Gradske čistoće" iz Novog Sada, zaposleni u jednom frizerskom salonu odlučili su da se oduže onako kako najbolje znaju.
Izvor: N1 Rožika Đemberi već 13 godina svakog dana čisti smeće u najužem centru Novog Sada. Nadimak Šiškica dobila je u frizerskom salonu pored kojeg svakog dana prolazi, zastane i javi se ljudima unutra. Jednog dana, vlasnik... »

SRS poziva na miting i šetnju u Novom Sadu

Pravda pre 4 sata
Srpska radikalna stranka je najavila da će sutra ( u sredu, 29. marta) sa početkom u 17 časova, na Trgu slobode u Novom Sadu održati veliki narodni miting Srpske radikalne stranke u kampanji za predsedničke izbore. Nakon mitinga srpski radikali i okupljeni građani na čelu saVojislavom Šešeljem će krenuti u šetnju centralnim ulicama Novog Sada.
- Srpska radikalna stranka poziva sve slobodoljubive građane Novog Sada, srpske patriote, one kojima je sloboda, obraz i čast na prvom mestu da dođu na naš mitnig i pozdrave budućeg predsednika Srbije dr Vojislava Šešelja. Mi... »

Prvi zbornik stručnih radova o tamburici predstavljen u Novom Sadu

Blic pre 7 sati
„Zbornik stručnih radova“ o tamburaškoj muzici prvi takve vrste predstavljen je danas u Novom Sadu, a povodom deset godina od osnivanja „Tamburica festa“.
„Zbornik stručnih radova“ je nastao na Međunarodnom naučnom skupu koji je održan u okviru Kongresa Svetske tamburaške asocijacije u Novom Sadu. U okviru zbornika ljubiteljima tamburaške muzike predstavljeno je 12 stručnih radova... »

Akcija zaštite od krpelja u Novom Sadu

RTV pre 11 sati
RTV: Akcija zaštite od krpelja u Novom Sadu
NOVI SAD - Prethodnih nedelja ekipe "Ciklonizacije" su u saradnji sa novosadskom gradskom upravom počele sa monitoringom terena i akcijom suzbijanja krpelja. Ove godine u skladu sa vremenskim uslovima počelo se pre zvaničnog početka proleća sa tretmanima subijanja krpelja, kako bi se preventivno zaštitilo zdravlje građana od njihovog ujeda.
U prvom delu akcije, akcenat je stavljen na prostore na kojima se okupljaju deca i prostore određene za istrčavanje kućnih ljubimaca. Krpelji su prisutni na zelenim površinama tokom 365 dana u godini, jedina razlika je u tome što... »

Grad analizira saobraćaj u Novom Sadu, brojaće se putnici i vozila

Radio 021 pre 12 sati
Grad Novi Sad od proleća će angažovati firmu izabranu na tenderu za izradu Smart plana o saobraćaju u gradu, sa podacima koji bi trebalo da daju širu sliku o stanju saobraćajnica, korišćenju svih vidova saobraćaja, usaglašenosti sa EU standardima i inovacijama koje bi trebalo uvesti u saobraćajni sistem.
Kako se poručuje u javnom pozivu Gradske uprave za saobraćaj, težnja je da se u paket mera saobraćajne politike uključe "inovativne mere" kao što su informaciono-komunikacione tehnologije i "čista" vozila, podstakne manja... »

Novi Sad: Potraga za opijatima i saučesnicima

Večernje novosti pre 14 sati
Policija nastavila istragu neobične pljačke u Metadonskom centru u Novom Sadu. Odneto oko 50 boca, a posle hapšenja osumnjičenog Bogdana T. pronađeno svega 36
OPERATIVCI novosadske policije nastavili su potragu za preostalim flašama metadona, ukradenim prošle nedelje u Metadonskom centru u Novom Sadu. Od ukradenih oko 50 boca ovog "narkotika", pronađeno je 36, a zbog sumnje da je izveo... »

Novi Sad ostaje bez protivgradne zaštite

Radio 021 pre 15 sati
Novi Sad ostaje bez protivgradne zaštite, jer strelci koji ispaljuju rakete nisu dobili novac od Grada.
Kako piše "Blic", prošle godine u Novom Sadu nije radila polovina protivgradnih stanica. Od ove godine, kako je odlučeno na sastanku strelaca, neće raditi nijedna. Strelci navode da Grad Novi Sad nije uplaćivao honorare... »

Budućnost pobedila Zvezdu i izborila majstoricu

Beta  pre 1 sat  još 28 povezanih

Počeo generalni štrajk u Goši

Beta  pre 10 sati  još 17 povezanih

Hodžaj: Vučiću dozvoljena poseta Kosovu, uz uslove

Beta  pre 9 sati  još 15 povezanih

Penzioneri Vladi RS dali ultimatum

Večernje novosti  pre 7 sati  još 15 povezanih

Radulović: Glavni problem Srbije je partokratija

Mondo  pre 3 sata  još 12 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.