Pirot - vesti

Hor Doma kulture održao tradicionalni koncert

Pirotske vesti pre 1 sat
0Podeli Podeli Tvituj Hor Doma kulture sinoć je održao tradicionalni godišnji koncert na kraju još jedne sezone. Dirigent hora Anita Nikolić kazala je da minula sezona bila izuzetno uspešna, a kruna sezone bila je osvajanje trećeg mesta na takmičenju horova u Ohridu, zahvaljujući čemu je Hor Doma... »

Počele pripreme za izgradnju Intermodalnog terminala u Pirotu –

Pirotske vesti pre 1 sat
0Podeli Podeli Tvituj U Slobodnoj zoni Pirot intenzivirane su pripreme za izgradnju logističkog centra koji će od Pirota napraviti izuzetno važno čvorište na logističkoj mapi Balkana, ali i ovog dela Evrope. Slobodna zona Pirot- foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs Kako piše portal E-kapija,... »

Bogdana Kolić druga na republičkom takmičenju iz hemije

Pirotske vesti pre 2 sata
0Podeli Podeli Tvituj Učenica OŠ “Vuk Karadžić” Bogdana Kolić na Republičkom takmičenju iz hemije osvojila je izvanredno drugo mesto. Bogdana ima želju da upiše Matematičku gimnaziju i kaže za TV Pirot da joj svaki uspeh na takmičenjima znači prilikom upisa, naročito iz matematike ali i hemije i... »

Za podsticanje rađanja opštinama u Srbiji 130 miliona dinara

RTS pre 3 sata
RTS: Za podsticanje rađanja opštinama u Srbiji 130 miliona dinara
Posle demografski crne 2016. godine, prvi podaci iz ove, bar kada je reč o natalitetu u 19 gradova, ohrabruju. Pored određenih pronatalnih mera koje već preduzimaju lokalne samouprave, u narednom periodu uslediće i podrška države. Raspisan je javni poziv za učešće u pilot-projektu za razvoj populacione politike. Za podršku izabranim opštinama obezbeđeno je 130 miliona dinara.
Plač beba u Srbiji čuje se češće nego prošle godine. Naime, za prva dva meseca rođena je 1.101 beba više nego lane. Samo neka od novorođenčadi došla su na svet i zahvaljujući podsticajnim merama. "Naša lokalna samouprava... »

Filmom ukazuju na opasnosti koje vrebaju sa interneta

Jugmedia pre 7 sati
Grupa učenika OŠ “Sveti Sava” u Pirotu napravila je trominutni dokumentarni film pod nazivim “Filmom ću ti reći“ kako bi svoje vršnjake na slikovit način upoznala sa svim opasnostima koje vrebaju decu sa interneta, društvenih mreža i drugih savremenih komunikacija. Učenici su članovi Volonterskog... »

Pijani vozač pokosio pešake kod Dimitrovgrada

Pirotske vesti pre 8 sati
1Podeli Podeli Tvituj Dva mladića, uzrasta 21 i 24 godine zadobila teške telesne povrede u udesu, koji se tokom jučeranjeg dana dogodio na državnom putu Pirot-Dimitrovgrad kod naselja Beleš. Do nezgode je došlo kada je vozač automobila, usled vožnje pod dejstvom alkohola, izgubio kontrolu nad... »

Kreće eksproprijacija zemljišta za izgradnju logističkog centra u Pirotu

Ekapija pre 8 sati
U Slobodnoj zoni Pirot intenzivirane su pripreme za izgradnju logističkog centra. Vlada Srbije donela je početkom maja rešenje o javnom interesu za eksproprijacilju zemljišta, zbog izgradnje logističkog centra, na osnovu čega je Javno pravobranilaštvo Pirot dalo predlog za eksproprijaciju. -... »

Rukometašice u petak slave titulu i plasman u viši rang

Pirotske vesti pre 12 sati
0Podeli Podeli Tvituj Rukometašice Pirota u petak u hali “Kej” od 19 sati igraju poslednji meč ovogodišnjeg prvenstva sa ekipom Naise. Bez obzira na ishod meča, rukometašice će u petak slaviti šampionsku titulu i plasman u Super B ligu Srbije u rukometu. Pozivamo sve ljubitelje rukometa da u petak... »

Treće mesto na državnom takmičenju iz programiranja za Ignjatović Lazara

Pirotske vesti pre 12 sati
0Podeli Podeli Tvituj U organizaciji Ministarstva prosvete i Zajednice elektrotehničkih škola Srbije u nedelju 21. maja 2017. godine održano je Republičko takmičenje učenika elektrotehničkih škola iz programiranja. Domaćin takmičenja bila je Visoka škola strukovnih studija za elektrotehniku i... »

Iz klupa Tehničke škole do austrijskog Doplmejera – najvećeg svetskog proizvođača gondola

Pirotske vesti pre 23 sata
0Podeli Podeli Tvituj Doskorašnji učenik Tehničke škole u Pirotu, smera tehničar za kompjutersko upravljanje, Nenad Mitov, zahvaljujući praktičnom znanju koje je stekao u pirotskoj školi brzo je našao posao u austrijskoj kompaniji “Doplmejer”, najvećem svetskom proizvođaču ski liftova, gondola i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.