Pirot - vesti

Ambasadorka Indije: Stara planina neotkriveni biser Evrope, pirotski ćilimi krase ambasadu Indije

Pirotske vesti pre 7 sati
330Podeli Podeli Tvituj Ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čaučan, koja je posetila Pirot i Staru planinu povodom održavanja Tkačke kolonije u Dojkincima kazala je da je oduševljena Pirotom, kulturnom baštinom našeg kraja ali i Starom planinom, koja je, kako je kazala, neotkriveni biser ovog dela... »

Planinarski dom u Dojkincima “oživljava” Gornji Visok

Pirotske vesti pre 7 sati
110Podeli Podeli Tvituj Od prošlog oktobra, kada je Planinarski dom u Dojkincima, po mnogima najbolji u Srbiji, počeo sa radom, ceo ovaj deo Stare planine je “zaživeo” pa se u njemu organizuju terenske nastave fakulteta, u toku je nacionalna tkačka kolonija, a broj noćenja je višestruko povećan pa... »

Mlade nade pirotske košarke boravile u poseti minhenskom Bajernu

Pirotske vesti pre 8 sati
62Podeli Podeli Tvituj Juniorske i kadetske selekcije KK Pirota boravile su do danas u poseti mihnenskom Bajernu, gde su odigrali šest utakmica i upoznali se sa načinom rada u jednom od najjačih evropskih klubova. Poseta je realizovana na poziv naših trenera Svetislava Pešića i Olivera Kostića, kao... »

Momčilov grad postaje pravi biser Pirota

Pirotske vesti pre 8 sati
405Podeli Podeli Tvituj Dugogodišnje članice Folklornog ansambla Doma kulture Jovana Stojanović i Ivana Petrović, obučene u tradicionalne narodne nošnje, na kratko su svojim prisustvom “oživele” prostor Momčilovog grada, koji će u narednom periodu doživeti najveću rekonstrukciju u poslednjih... »

Poražavajući tretman pacijenata u Srbiji

Vesti online pre 8 sati
Već 20 dana ne radi skener u Opštoj bolnici u Pirotu. Dok se aparat ne popravi, hitni pacijenti šalju se u Klinički centar u Nišu. U poslednjih deset godina, Piroćanci su se sa različitim kvarovima skenera susretali više od 20 puta. Prema rečima direktora Opšte bolnice, Gorana Petrovića, reč je o kvaru na izmenjivaču toplote za rendgen cev skenera, za čiju je popravku potrebno oko 22.000 evra.
- Obavestili smo nadležnu filijalu zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravlja. Sredstva za popravku skenera trebalo bi da obezbedi Ministarstvo - rekao je Petrović. On je istakao da u Opštoj bolnici liste čekanja za skener... »

Na Staroj planini tkaju motive sa najlepših srpskih ćilima

RTV pre 19 sati
RTV: Na Staroj planini tkaju motive sa najlepših srpskih ćilima
PIROT - Tradicionalno ćilimarstvo o kojem glas iz Srbije najčešće pronose strane diplomate i mediji, tema je tkačke kolonije koja je na Staroj planini okupila strane diplomate i gradonačelnike koji pružaju podršku nezaposlenim ženama iz ruralnih krajeva da kroz domaću radinost obezbede sebi trajno zaposlenje i stabilan izvor prihoda.
Koloniju su organizovali gradovi Pirot i Sombor u okviru Sporazuma o saradnji na očuvanju staparskog i pirotskog ćilima, zajedno sa Etno mrežom i zadrugom za izradu ćilima i suvenira Damsko srce iz Pirota, uz podršku NALED-a i... »

Oživele šare pirotskog ćilima

Jugmedia pre 1 dan
Grupa od 24 žene iz cele Srbije na Drugoj tkačkoj koloniji u selu Dojkinci na Staroj planini, uz pomoć članica Zadruge “Damsko srce“ iz Pirota učila je tajne izrade pirotskog ćilima. Uručene su i nagrade deci koja su uradila najbolji likovni rad o temi pirotski ćilim Koloniju organizuje Zadruga za... »

"Vesti" istražuju: Zdravlje je poslednja briga

Vesti online pre 1 dan
Naša novinarka Antonija Vučićević istraživala je kakva je situacija u srpskom zdravstvu i došla je do poražavajućih podataka. U Vranju ne rade skeneri, novi Klinički centar u Nišu prokišnjava, a Poliklinika u Beogradu stoji nezavršena pune tri decenije.
Već 20 dana ne radi ni skener u Opštoj bolnici u Pirotu. Dok se aparat ne popravi, hitni pacijenti šalju se u Klinički centar u Nišu. U poslednjih deset godina, Piroćanci su se sa različitim kvarovima skenera susretali više od 20... »

Vojislav skriven na Staroj planini

Večernje novosti pre 1 dan
Penzioner "Tigra" iz Pirota već decenijama živi u skladu sa prirodom
VOJISLAV Marković (78), "Tigrov" penzioner, svake godine od marta do kraja oktobra živi u prirodi i od prirode: u vikendici na obali Zavojskog jezera na Staroj planini, u mestu Skrivena. U grad silazi samo po penziju i zbog... »

Majka poginulog mladića kod Niša tvrdi da je predosetio smrt: Kroz jecaje ispričala jedne od poslednjih reči svog sina

Telegraf pre 2 dana
Prema rečima Snežane Miljković, njen sin je u petak došao kući iz Pirota, gde je radio i ubrzo otišao po prijateljice s kojima se odvezao ka Gadžinom Hanu
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 21 sat na ulazu u selo Prva Kutina kod Niša poginuo je Milan Miljković (27). Prema rečima njegove majke Snežane Miljković, Milan je predosećao da će mu se nešto... »

Vlada Ane Brnabić – ko su novi ministri a ko menja resor?

RTS  pre 59 minuta  još 4 povezane

Petsto zadruga – prvi korak u obnovi srpskih sela

Politika  pre 47 minuta  još 3 povezane

Evro i dalje klizi, može li dinar na kotu 121?

Mondo  pre 8 sati  još 4 povezane

Počinje suđenje za "Kolubaru"

RTV  pre 5 sati  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.