Pirot - vesti

Ispitan i Kragujevac: Evo šta žene i muškarci najviše vole da jedu u Srbiji!

iKragujevac pre 10 sati
Meso je dominantno u ishrani prosečnog građanina Srbije, roštilj je ubedljivo najpopularniji, naročito kod muškaraca, dok žene preferiraju piletinu.
Ovo je zaključak našeg istraživanja koje smo protekle nedelje sproveli na uzorku od 220 građana Srbije iz Niša, Užica, Novog Sada, Valjeva, Beograda, Ivanjice, Leskovca, Kragujevca, Subotice, Pirota, Kikinde, Kruševca, Smedereva,... »

Ti si ono što jedeš: Srbi vole rošitlj, Srpkinje piletinu, a jednu namirnicu podjednako mrze

Blic pre 13 sati
Meso je dominantno u ishrani prosečnog građanina Srbije, roštilj je ubedljivo najpopularniji, naročito kod muškaraca, dok žene preferiraju piletinu.
Ovo je zaključak našeg istraživanja koje smo protekle nedelje sproveli na uzorku od 220 građana Srbije iz Niša, Užica, Novog Sada, Valjeva, Beograda, Ivanjice, Leskovca, Kragujevca, Subotice, Pirota, Kikinde, Kruševca, Smedereva,... »

Nesvakidašnji podvig: Gimnazijalac iz Pirota preplivao Zavojsko jezero za četiri sata

Kurir pre 18 sati
Uroš Ivanković (17) iz Pirota preplivao je Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometara za 4 sata i 10 minuta, što je nesvakidašnji podvig. Ivanković, učenik trećeg razreda Gimnazije, član je Ronilačko plivačkog kluba Pirot a preplivao je jezero na deonici od sela Pakleštica do brane... »

Mural na poklon školi, setio se učeničkih dana

Jugmedia pre 17 sati
Slikar zaposlen u kompaniji “Tigar tajers” Ljubiša Pejčić u dvorištu svoje bivše Osnovne škole “Sveti Sava” u Pirotu odslikava veliki mural, želeći da se na svoj način oduži školi u kojoj je stekao prva znanja. Boje i material je obezbedila njegova firma. Na muralu čitavog zida su likovi Svetog... »

Gimnazijalac preplivao Zavojsko jezero za četiri sata

N1 Info pre 19 sati
Uroš Ivanković (17) iz Pirota preplivao je Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometara za 4 sata i 10 minuta, što je nesvakidašnji podvig.
Ivanković, učenik trećeg razreda Gimnazije, član je Ronilačko plivačkog kluba Pirot a preplivao je jezero na deonici od sela Pakleštica do brane jezera. Uspeo je da stigne do cilja uz veliku podršku prijatelja i članova kluba,... »

Umetnik iz Pirota se odužio svojoj nekadašnjoj školi

B92 pre 21 sat
B92: Umetnik iz Pirota se odužio svojoj nekadašnjoj školi
Slikar Ljubiša Pejčić počeo je da radi na oslikavanju velikog murala u dvorištu Osnovne škole "Sveti Sava" u Pirotu, kako bi se kao bivši učenik odužio školi u kojoj je stekao prva znanja.
Na muralu su likovi Svetog Save, Nikole Tesle, Ive Andrića, ali i srednjevekovnog Momčilovog grada. Murali su međusobno povezani nitima sa šara pirotskog ćilima. "Motivi su sasvim jasni. Osnove likovne umetnosti naučio sam od... »

Za početak školske godine – murali bivšeg đaka / VIDEO

B92 pre 1 dan
B92: Za početak školske godine – murali bivšeg đaka / VIDEO
Pirotski umetnik Ljubiša Pejčić, takođe i radnik Tigar tajersa, rešio je da se oduži svojoj osnovnoj školi u Pirotu, pišu pirotskevesti.rs.
Uz pomoć svoje firme “Tigar tajersa”, koja je obezbedila boje i materijal, i rukovodstva škole, on će do početka školske godine unutrašnjost školskog dvorišta oplemeniti muralima sa likovima Svetog Save, Ive Andrića, Nikole... »

Velika kuga 1837-1838.

Niške vesti pre 1 dan
Veliku nevolju doživelo je stanovništvo Niša i okoline u 1837. i 1838. godini od epidemiji kuge. Ova opaka zaraza, koju je turska vojska donela iz Anadolije u trakiju i Makedoniju, bila je preneta u severne krajeve Carstva preko inficiranih trgovaca i robe. U krajevima današnje jugoistočne Srbije... »

Prva liga Srbije startovala sa nikad više kandidata za ulazak u fudbalsku elitu: U Pazaru samo žene i deca

Večernje novosti pre 1 dan
Novi Pazar i Metalac su ispali iz elite, ekspresno bi da se vrate a sastaju se već na startu. Jagodina, Sloboda i Radnički iz Pirota će vrebati svoju priliku
KRENULA je bubamara i u Prvoj ligi Srbije koja bi trebalo da bude interesantna, neizvesna, jer bar polovina klubova ima ambicije da zauzme jedno od prva dva mesta i pređe u viši rang. Novi Pazar i Metalac su ispali iz elite,... »

Kreće pls! Stvari su se bitno promenile

Mozzart sport pre 2 dana
Radnički Pirot i Sloboda više nisu glavni favoriti za promociju. A ko jeste?
Prošle jeseni trku su trčali Mačva, Sloboda i Radnički iz Pirota. Negde na proleće krenuo je sprint Zemunaca, Piroćanci su se pomirili sa sudbinom, pa su ih pretekli i Inđija i Bežanija, Sloboda je odolevala koliko je mogla, ali... »

Ponovo sudar američkog vojnog broda u Aziji

Mondo  pre 1 sat  još 10 povezanih

MUP Makedonije: Povećano obezbeđenje zgrade Ambasade Srbije

Vesti online  pre 32 minuta  još 7 povezanih

Posle štrajka i odmora - 450 "fića" sa traka

B92  pre 1 sat  još 5 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.