Požarevac - vesti

Predsednik OKS Božidar Maljković posetio Požarevac

Blic sport pre 11 sati
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković boravio je u poseti Požarevcu, gde ga je u gradskom zdanju primio gradonačelnik Bane Spasović.
Foto: OKS / Promo Božidar Maljković, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i članica gradskog veća zadužena za sport i omladinu Ana Miljanić U društvu predsednika opštine i članice gradskog veća zadužene za sport i omladinu Ane... »

Obećao pomoć: Predsednik OKS Božidar Maljković posetio Požarevac

Kurir pre 12 sati
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković (OKS) boravio je danas u poseti Požarevcu gde ga je u gradskom zdanju primio gradonačelnik Bane Spasović.
U društvu predsednika opštine i članice gradskog veća zadužene za sport i omladinu Ane Miljanić predsednik OKS je obišao sportske objekte Požarevca (hipodrom, sportski centar) i upoznao se sa sportskom infrastrukturom grada.... »

NIS otvorio postrojenje prirodnog gasa u Ostrovu

RTV pre 17 sati
RTV: NIS otvorio postrojenje prirodnog gasa u Ostrovu
POŽAREVAC - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i generalni direktor Nisa Kiril Tjurdenjev pustili su danas u rad Nisovo postrojenje za proizvodnju i veleprodaju prirodnog komprimovanog gasa na gasnom polju Ostrovo koji će godišnje proizvoditi devet hiljada tona tog energenta.
Antić je tom prilikom rekao da je ovaj projekat izuzetno značajan i dodao da je Naftna industrija Srbije značajna kompanija za Srbiju. "Mi posebnu pažnju posvećujemo njenom daljem razvoju i očekujemo da nastavi da bude lider u... »

Postavljene silikonske kape za ptičija gnezda

RTS pre 16 sati
RTS: Postavljene silikonske kape za ptičija gnezda
Na dalekovodu Petrovac na Mlavi - Požarevac postavljene su silikonske kape, kako bi ptice mogle da se gnezde na njima. Sa druge strane, ove kape sprečavaju ispadanje dalekovoda usled štete koje ptice mogu da nanesu. Dalekovodi su postali dom kormoranima, ali i stepskom sokolu, koji je na Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode.
Da će metalni stubovi dalekovoda jednom spasiti ugrožene vrste ptica, teško da je nekome na početku industrijalizacije moglo da padne na pamet. Preduzeće Elektromreža Srbije baš to i radi postavljanjem silikonskih kapa na svoje... »

Sugrađani brži od (ne)nadležnih, pomažu samohranoj majci

Večernje novosti pre 19 sati
Fejsbuk-grupa pod nazivom "Požarevac na FB" pomaže Nataši Glišić. Anonimni donator za sanaciju krova dao 50.000
KADA je samohranoj majci dvoje dece iz Požarevca Nataši Glišić bila potrebna pomoć da sanira krov koji je popustio pod naletom kiše i da spase oskudno domaćinstvo od poplave, nadležni su joj poručili da su nemoćni zato što ne... »

Požarevac: Vozio sa 2,8 promila alkohola u krvi

Blic pre 1 dan
Saobraćajna policija u Požarevcu zadržala je šest vozača na trežnjenju, od kojih je jedan imao 2,8 promila alkohola u krvi, saopšteno je danas.
Policijska uprava u Požarevcu podnela je 65 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdala 243 prekršajna naloga, uglavnom zbog neprilagođene brzine. Identitet vozača koji je imao 2,8 promila alkohola u krvi nije... »

Pijan kao letva seo za volan, a onda su ga zaustavili saobraćajci: Naduvao 2,8 promila

Kurir pre 1 dan
POŽAREVAC - Saobraćajna policija u Požarevcu zadržala je šest vozača na trežnjenju, od kojih je jedan imao 2,8 promila alkohola u krvi.
Policijska uprava u Požarevcu podnela je 65 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdala 243 prekršajna naloga, uglavnom zbog neprilagodjene brzine. Identitet vozača koji je imao 2,8 promila alkohola u krvi nije poznat.... »

Trešten vozio kroz Požarevac!

Alo pre 1 dan
Alo: Trešten vozio kroz Požarevac!
Saobraćajna policija u Požarevcu zadržala je šest vozača na trežnjenju, od kojih je jedan imao 2,8 promila alkohola u krvi, saopšteno je danas.
Policijska uprava u Požarevcu podnela je 65 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdala 243 prekršajna naloga, uglavnom zbog neprilagođene brzine. Identitet vozača koji je imao 2,8 promila alkohola u krvi nije... »

Za veću bezbednost biciklista

RTS pre 1 dan
RTS: Za veću bezbednost biciklista
U Požarevcu je održana Akcija "Bezbedan biciklista", u kojoj su deljeni kompleti svetla i svetloodbojni prsluci. Biciklističke staze su podjednako važne za njihovu bezbednost, ali ih u ovom gradu ima malo.
Kada sedne na bicikl, pored prednjeg i zadnjeg svetla, svaki biciklista na sebi treba da ima svetloodbojni prsluk, zaštitnu kacigu, pa i rukavice. Na to ih zakon još uvek ne obavezuje, ali ova dodatna oprema može da im spase... »

"Mačevanje rečima" u Požarevcu

RTS pre 1 dan
RTS: "Mačevanje rečima" u Požarevcu
U Narodnoj biblioteci Ilija M. Petrović u Požarevcu održano je Mačevanje rečima. Cilj ovog takmičenja je podsticaj čitanja kod dece. Pobednici, Lena Kuzmanović i Sava Stefanović, učenici prvog i drugog razreda osnovne škole iz Požarevca proglašeni su Gospom i Vitezom od reči.
Spisak pročitanih knjiga koje je Jana Jusić, učesnica takmičenja Mačevanje rečima, pročitala u poslednjih nekoliko meseci broji više od 70 naslova. Kaže da nema omiljenu. "Ne, jer su mi se sve svidele, koje sam pročitala, pa ne... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.