Priština - vesti

Kurti nudi neprihvatljivo: Ovo je 9 tačaka za novi dijalog Beograda i Prištine

Telegraf pre 34 minuta
Kosovo i Albanija moraju iskoristiti Berlinski proces ne samo kao šansu da se prijave za razvojne projekte, već i kao priliku da spreče članstvo Srbije u EU pre Kosova, piše Kurti
Kandidat za premijera Kosova i Metohije ultradesnog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, objavio je novu platformu u devet tačaka o dijalogu Beograda i Prištine, kojima predviđa promene u tom procesu, ukoliko on bude novi... »

Kurtijev plan kako sa Srbima: Ovo je 9 tačaka novog dijaloga Beograda i Prištine

Blic pre 2 sata
Kandidat za premijera Kosova i Metohije ultradesnog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, objavio je novu platformu u devet tačaka o dijalogu Beograda i Prištine, kojima predviđa promene u tom procesu, ukoliko on bude novi kosovski premijer, među kojima je i stvaranje uslova da se on vodi na, kako kaže, dobrosusedskim principima.
Prema platformi objavljenoj na Fejsbuk profilu, prva tačka predviđa započinjanje novog dijaloga sa svim nacionalnim manjinama na Kosovu, uključujući, kako kaže, i Srbe. Kurti smatra da briselski dijalog Beograda i Prištine ne... »

Tači: Neće biti zastoja, skupština do 11. jula

B92 pre 3 sata
B92: Tači: Neće biti zastoja, skupština do 11. jula
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će nova skupština biti konstituisana u prvih deset dana jula, nakon što budu verifikovani rezultati izbora na KiM.
"Građani Kosova su slobodnim izborom odlučili ko ima mandat da formira novu vladu... Nadam se da će nove institucije biti kredibilne, stabilne, multietničke i sigurno sa jasnom evroatlantskom orijentacijom ", rekao je Tač za RTK.... »

Dačić: Logičnije je da se ovako nastavi dijalog Beograda i Prištine!

BK TV pre 18 sati
Vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić istakao je danas da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen kada budu izabrane vlade u Beogradu i Prištini i napomenuo da je logično očekivati da se nastavi na nivou predsednika. Ukazao je da se pitanje formata uglavnom određivalo prema tome šta je Hašim Tači... »

Dačić: Logičnije da dijalog bude na nivou predsednika

Dnevnik pre 18 sati
B92: Dačić: Format se određivao prema Tačijevoj funkciji
BEOGRAD : Vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić istakao je danas da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen kada budu izabrane vlade u Beogardu i Prištini i napomenuo da je logično očekivati da se nastavi na nivou predsednika.
Ukazao je da se pitanje formata uglavnom određivalo prema tome šta je Hašim Tači trenutno u Prištini. "Ja sam učestvovao kao prvi potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova jer je Tači obavljao tu funkciju. Logičnije je... »

Reč plus Aleksandra Đurović: Priština na sednicama bez prava glasa

Večernje novosti pre 20 sati
Aleksandra Đurović, šef delegacije Srbije u parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope
PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA PARLAMENTARNA skupština Saveta Evrope (PSSE) zasedaće ove nedelje u Strazburu bez učešća naše delegacije, jer će poslanici prisustvovati sednici Skupštine Srbije povodom izbora nove vlade. - Rad PSSE... »

Dačić: Nastavak dijaloga s Prištinom na nivou predsednika

N1 Info pre 20 sati
Ministar spoljnih poslova i vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen na predsedničkom nivou, pošto budu formirane nove vlade Srbije i Kosova.
"Ne verujem da ću ja učestvovati (u pregovorima), to je pitanje formata, koji se, da budem iskren, uglavnom određivao prema funkciji koju obavlja (predsednik Kosova Hašim) Tači", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, posle... »

Dačić:Logično je dijalog s Prištinom nastavi Vučić

Mondo pre 21 sat
Ministar spoljnih poslova i vd premijera tehničke vlade, Ivica Dačić, očekuje da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen na predsedničkom nivou, pošto budu formirane nove vlade Srbije i Kosova.
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanovic/DS) "Ne verujem da ću ja učestvovati (u pregovorima), to je pitanje formata, koji se, da budem iskren, uglavnom određivao prema funkciji koju obavlja (predsednik Kosova... »

Kurti: ZSO bi Kosovo podelilo na dva entiteta

RTV pre 1 dan
RTV: Kurti: ZSO bi Kosovo podelilo na dva entiteta
PRIŠTINA - Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, kaže da bi sprovođenjem plana o Zajednici srpskih opština, Kosovo bilo podeljeno na kosovski i srpski entitet i ocenjuje da dosadašnji dijalog u Briselu "nije postavio nikakve uslove Beogradu".
Po njemu, dijalog stvara utisak normalizacije odnosa, ali u suštini samo produbljuje etničke podele. "Mi nismo protiv dijaloga, nego protiv dijaloga koji Kosovo pretvara u temu, a Srbiju u onog koji određuje agendu," rekao je... »

Na licu mesta Albanci se hvale Pećkom patrijaršijom (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
"Novosti" u našim svetinjama u Rugovskoj klisuri, pored Peći, koje Priština svojata. Srednjovekovne isposnice monaha gostima predstavljaju kao austrijske bunkere
BODLjIKAVIH žica i zaklona od vreća s peskom nema više oko Pećke patrijaršije. Ispred manastirske kapije stoji samo kućica kosovske policije gde se evidentiraju posetioci srpske svetinje, koja je od prošle godine uvrštena na... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.