Priština - vesti

Vučić završio hitan sastanak s Federikom Mogerini

Beta pre 8 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU Federika Mogerini završili su hitan sastanak u Davosu na kojem su razgovarali o stanju na Balkanu i o odnosima Beograda i Prištine. Vučić je novinarima u Davosu rekao da je Federika Mogerini apelovala na smirivanje tenzija i nastavak... »

RTK: Na poternici Interpola po zahtevu SRB 22 osobe sa KiM

B92 pre 3 sata
Priština -- Na potrenici Interpola, po zahtevu Srbije, osim Ramuša Haradinaja, nedavno uhapšenog u Francuskoj, nalazi se još 21 osoba sa KiM, objavio je večeras RTK.
Prvobitno je na poternici Interpola po zahtevu Srbije bilo 157 osoba, ali je ta lista svedena na 22 lica, prenosi prištinska televizija na albanskom jeziku. Posle hapšenja Haradinaja, kosovska policija je na zahtev vlade u... »

Tahiri: Prevazići tenzije pa nastaviti dijalog sa Beogradom

Blic pre 6 sati
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je danas da Priština ostaje posvećena Briselskom dijalogu sa Beogradom, ali da najpre treba prevazići najnovije tenzije.
- Posle najnovijih tenzija koje je stvorila Srbija ne želim da pričam o dijalogu. Hajde da prvo prevaziđemo aktuelne tenzije, a onda da pričamo o tome - rekla je ona za portal Lajmi.net. Pročitajte još Izvori u NATO: Priština... »

Nakon tenzija s Prištinom, stranke za to da se sedne za sto

N1 Info pre 8 sati
Diplomatski, za pregovaračkim stolom - takvo rešenje za novonastalu situaciju u vezi sa Kosovom predlažu i političke partije u Srbiji. Pitali smo ih koliko je to realno, posle zatezanja odnosa Beograd - Priština?
Izvor: N1 Voz sa freskama i parolama, pokazalo se, može biti provikacija dovoljna da Beograd i Prištinu zazveckaju oružjem. A stranke u Srbiji povedu debatu ko je zveckao prvi. "Kada pošaljete sada voz zbog predizborne kampanje,... »

Vučić: Većina dogovora s Prištinom samo usmeni

Insajder pre 8 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mnogo toga u dijalogu Beograd-Priština nije postignuto u pisanoj formi, već samo u usmenoj.
Vučić je novinarima u Davosu rekao da je za Srbiju "problem samo jedna stvar" - upotreba i korišćenje oružja. "Oklopna vozila ničemu ne vode, duge cevi ničemu ne vode, prosto to nije rešenje", dodao je on. "I sad to što kažu da... »

Vučić: Samo jedan uslov

Danas pre 9 sati
Srbija ima samo jedan uslov, a to je da niko više ne pokuša da rešava probleme dugim cevima i oklopnim vozilima, izjavio je danas u Davosu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. Razgovarali... »

NATO: Priština nije morala da traži odobrenje Kfora

RTV pre 13 sati
PRIŠTINA, BRISEL - Izvori u sedištu NATO u Briselu saopštili su danas da "Briselski sporazum iz 2013. godine, na koji se poziva Srbija, ne obuhvata policijske snage" Kosova i naveli da "kosovske vlasti ne moraju od Kfora da traže odobrenje za upućivanje svojih policijskih snaga širom Kosova".
To su agenciji Beta u Briselu preneli zvaničnici NATO, na pitanje da li su vlasti u Prištini morale prethodno da traže saglasnost Kfora za slanje specijalnih snaga kosovske policije ROSU s ciljem da zaustave voz koji išao iz... »

Studenti protestovali ispred hrama Hrista Spasa u Prištini

Blic pre 13 sati
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini danas je održan protest oko dvadesetak studenata iz Uroševca, koji su pokušali da na hram postave fotografije zločina koje su, navodno, tokom sukoba na Kosovu počinile srpske snage.
Studenti su, kako je javio RTK 2, pokušali da fotografije naslone na zidove crkve, ali im policija to nije dozvolila, pa su ih ostavili na snegu u porti hrama, koji se nalazi u centru Prištine. Organizator protesta bila je... »

Ambasada SAD u Prištini: Nastaviti dijalog, izbeći opasnu retoriku

RTS pre 16 sati
RTS: Ambasada SAD u Prištini: Nastaviti dijalog, izbeći opasnu retoriku
Američka ambasada na Kosovu pozvala je Beograd i Prištinu da izbegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa navodeći da SAD snažžno podržžavaju dijalog kojim posreduje EU kao najbolji način da se unapređuju odnosi.
"Pozivamo sve strane da izbegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa i na pobošljšanju žživota građana obe zemlje. Danas slavimo rođendan dr Martina Lutera Kinga, koji je rekao, "uvek je pravo vreme da se... »

Irinej: Zaoštravanje odnosa sa Prištinom prevazići diplomatijom

Novi magazin pre 16 sati
Patrijarh Srpske pravoslave crkve Irinej izjavio je da Srbija ima dužnost da brani Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i da bi najbolje bilo da se aktuelna kriza u odnosima sa Prištinom prevaziđe pomoću diplomatije i ljudskog razuma.
Komentarišući zaoštravanje odnosa Beograda i Prištine posle incidenta sa vozom na liniji ka Kosovskoj Mitrovici, Irinej je za današnji Kurir kazao da je svima "dosta krvoprolića". "Ne daj Bože ako se bude moralo vojskom. Verujem... »

Jeremić: Statistika krije da ljudi teško žive

Blic  pre 6 sati  još 1 povezana

Dikiću produžen pritvor za još tri meseca

Večernje novosti  pre 4 sata  još 2 povezane

Oblačno i hladno, ponegde sa snegom

B92  pre 2 sata  još 1 povezana

Naci Dizni: Evo kako je Hitler pravio male naciste

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

RTK: Na listi Interpola 22 osobe sa KiM

Politika  pre 3 sata  još 1 povezana
©2016 Netmark d.o.o.