Priština - vesti

Zapadni Balkan istureno odeljenje EU

RTV pre 7 minuta
RTV: Zapadni Balkan istureno odeljenje EU
BRISEL - Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini je na radnoj večeri sa premijerima zapadnobalkanske šestorke iznela ponudu da region u narednom periodu postane neka vrsta "isturenog odeljenja" Evropske unije, pišu "Večernje novosti".
Mogerinijeva je na sastanku u Briselu u sredu uveče, prenela liderima iz Beograda, Prištine, Skoplja, Podgorice, Sarajeva i Tirane da je EU spremna da politički ne koči dalji proces pristupanja, sve dok se ne dođe do krajnje... »

Haradinaj: Kad ja budem premijer, Srbije neće biti na KiM

B92 pre 14 sati
Priština -- Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Peći da "Srbija neće postojati na Kosovu" kada on bude premijer.
"Mi nemamo projekat (pravljenja) problema sa Srbijom, ali Srbija neće postojati na Kosovu. Znači, država Srbija neće imati nikakvu ulogu na Kosovu", kazao je Haradinaj povodom izjave premijera i izabranog predsednika Srbije... »

Četvorica Albanaca uhapšena zbog terorizma

Večernje novosti pre 14 sati
U saopštenju policije se navodi da su kod muškarca pronađeni revolver, puška, kompjuter, mobilni telefoni i beležnice
Policija na KiM uhapsila je danas četvoricu Albanaca, osumnjičenih da su pripremali terorističke napade. U saopštenju se navodi da je kosovska policija izvela veliku operaciju provere pet lokacija u Prištini, Gnjilanu i Uroševcu,... »

Albanski političari hoće da falsifikuju srpsku istoriju: Otimaju nam Dečane!

Kurir pre 14 sati
Vlasti u Prištini pokrenule promotivnu kampanju širom sveta, a da bi privukle turiste da dođu na Kosovo i Metohiju, prisvojile pravoslavnu svetinju
Samoproglašena država Kosovo ponovo pokušava da prisvoji i otme jednu od najznačajnijih srpskih svetinja! Naime, vlasti u Prištini su širom sveta pokrenule agresivnu promotivnu kampanju promocije Kosova, a kako bi privukli strane... »

Đurić: KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu

Blic pre 17 sati
B92: Đurić: Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je danas značaj dijaloga za očuvanje mira i stabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini i naglasio iskrenu i doslednu opredeljenost Beograda za rešavanje nesuglasica mirnim putem, ali i upozorio da KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu.
Đurić, koji je danas primio grupu studenata i postdiplomaca Siti univerziteta iz Hongkonga, upozorio je da KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu zbog teške socio-ekonomske situacije, nesposobnosti političke elite u... »

Miščevićeva: Nema naznaka da ćemo dobiti minus od EU

B92 pre 15 sati
B92: Miščevićeva: Nema naznaka da ćemo dobiti minus od EU
Beograd -- Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević kaže da nema naznaka da bi države članice EU mogle Srbiji da "stave minus" zbog dijaloga s Prištinom.
"Nadam se da ne može ništa u ovom momentu da nas koči kada je reč o proceni i oceni našeg napretka u poglavlju 35 zato što Srbija nije ta koja je dijalog zaustavila", rekla je Miščevićeva novinarima u Beogradu. Kaže i da podseća... »

Miščević: Bez minusa za Srbiju zbog izostanka dijaloga

RTS pre 16 sati
RTS: Miščević: Bez minusa za Srbiju zbog izostanka dijaloga
Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević rekla je da nema naznaka da bi države članice EU mogle Srbiji da “stave minus” kada je reč o dijalogu između Beograda i Prištine.
"Nadam se da ne može ništa u ovom momentu da nas koči kada je reč o proceni i oceni našeg napretka u poglavlju 35 zato što Srbija nije ta koja je dijalog zaustavila", rekla je Miščevićeva novinarima u Beogradu. Kaže i da podseća... »

Đurić: Kosovo latentan izvor nestabilnosti u regionu

N1 Info pre 17 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da zbog teške socijalno-ekonomske situacije i "nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana", što za posledicu ima snaženje političkog ekstremizma i verske radikalizacije, Kosovo i Metohija ostaju "latetni izvor nestabilnosti u regionu".
On je na sastanku sa studentima međunarodnog prava Siti univerziteta u Hongkongu, rekao da je dijalog Beograda i Prištine značajan za očuvanje mira i stabilnosti u južnoj pokrajini i dodao da je Beograd iskreno opredeljen da... »

Muškarac iz Kosovske Mitrovice ubijen u Siriji?

Dnevnik pre 17 sati
PRIŠTINA: Kosovski mediji pišu da se veruje da je u sukobima u Siriji ubijen 30-ogodišnji muškarac iz Kosovske Mitrovice.
Kosovska policija saopštila je da je primila informaciju o smrti jedne osobe, ali da nije dobila zvaničnu potvrdu. “Gazeta Metro“ navodi da je ta osoba u prošlosti boravila u dva navrata u Siriji i da je na jednom od svojih... »

Apostolova odgovorila Tačiju: Odgovornost je na političarima iz Prištine!

Kurir pre 18 sati
PRIŠTINA - Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova izjavila je da su kosovski političari odgovorni za nedostatak napretka u procesu vizne liberalizacije pošto u više navrata nisu uspeli da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi prištinski dnevnik Koha ditore.
"Političari u Prištini su, nažalost, odgovorni za nedostatak napretka u viznoj liberalizaciji pošto u više navrata nisu uspeli da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. Kriterijumi za viznu liberalizaciju su jasni i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.