Priština - vesti

Dačić: Ne može se izvršiti secesija i reći da ne treba više govoriti o tome

Beta pre 1 sat
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas ambasadorima UN u Njujorku da nije dovoljno izvršiti secesiju Kosova i reći da ne treba više govoriti o tome, i dodao da srpske žrtve traže pravdu kao i sve druge žrtve. "Ako neko misli da je situacija rešena mislim da živite u dubokoj zabludi. Ako... »

Tanin: Što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Blic pre 35 minuta
Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef misije UNMIK na Kosovu Zahir Tanin ocenio je danas da je briselski dijalog usporen političkim procesima u Beogradu i Prištini i da ga treba što pre nastaviti, a Kosovo je pozvao da bude "ozbiljno i odgovorno".
Tanin je na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se razmatra izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o Kosovu rekao da je sprovođenje postignutih sporazuma bilo nepotpuno i da treba izgraditi međusobno poverenje. Tanin... »

Ambasadori UN: Normalizovati odnose i uspostaviti ZSO

N1 Info pre 1 sat
Ambasadori članica Saveta bezbednosti UN su na sednici posvećenoj Kosovu ocenili da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine ključna za stabilnost regiona i pozvali lidere obe strane da nastave dijalog.
Učesnici rasprave pozdravili su uspešno održavanje izbora na Kosovu i pozvali političke lidere da što pre formiraju vladu i nastave rad. Na sednici na kojoj je predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN... »

Iz Beograda sto signala, Priština sa jasnim stavom

Sputnik pre 1 sat
Srbi imaju nasušnu potrebu da imaju svoje mišljenje i da se ne povinuju tuđem, dok su Albanci još kao društvo ustrojeni u rodovsko-plemenskom sistemu, i tu se mišljenje jednog poštuje.
Otkad je najavljeno da će Srbija imati unutrašnji dijalog o Kosovu, pojavile su se i podele — za i protiv. U isto vreme, počeli su u srpskoj javnosti da naviru i predlozi kakav bi epilog taj dijalog trebalo da ima: podela,... »

Savet bezbednosti UN o Kosovu: Beograd i Priština se međusobno optužuju za opstrukciju

Insajder pre 3 sata
Briselski dijalog je usporen i neophodno ga je ubrzati, poručio je danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija šef Unmika Zahir Tanin. Predstavnici Beograda i Prištine – Ivica Dačić i Vijora Čitaku za stanje u dijalogu i izostanak primene Briselskog sporazuma i normalizacije odnosa optuživali drugu stranu.
Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj je razmatran izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o Kosovu rekao da su u prethodnom... »

Tanin pozvao Prištinu na ozbiljnost: Dijalog s Beogradom nastaviti što pre

BK TV pre 4 sata
Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef Misije UN na Kosovu Zahir Tanin pozdravio je danas inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za unutrašnji dijalog o Kosovu. On je istakao da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da se nastavi što pre, pozvavši Prištinu na ozbiljnost i... »

„Istorijski sporazum“ Prištine i Skoplja: Povezano makedonsko i kosovsko Pomoravlje

Sputnik pre 5 sati
Predstavnici privremenih vlasti u Prištini i zvaničnici Skoplja potpisali su protokol o uspostavljanju „graničnog prelaza“ Stančić.
Taj prelaz će, kako navode albanski mediji, povezivati makedonsko Pomoravlje i kosovsko Pomoravlje. Prema pisanju portala „Lajmi“, kosovski v. d. ministra spoljnih poslova Emanuel Demaj, rekao je novinarima da je ovaj sporazum... »

Sporazum Prištine i Skoplja o "graničnom prelazu"

RTS pre 7 sati
RTS: Sporazum Prištine i Skoplja o "graničnom prelazu"
Predstavnici privremenih vlasti u Prištini i zvaničnici Skoplja potpisali su protokol o uspostavljanju "graničnog prelaza" Stančić, koji će, kako navode albanski mediji, povezivati Makedonsko pomoravlje i Kosovsko pomoravlje.
Kosovski v. d. ministar spoljnih poslova Emanuel Demaj rekao je novinarima da je ovaj sporazum "veoma važan", jer omogućava slobodno kretanje građana, piše portal Lajmi. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Makedonije Agim Nebi... »

Nova konstitutivna sednica Skupštine Kosova 24. avgusta

Blic pre 7 sati
RTV: KiM: Nastavak konstitutivne sednice 24. avgusta
Predsedavajući konstitutivne sednice kosovskog parlamenta Adem Mikulovci potvrdio je da će nastavak sednice, započete 3. avgusta, tri dana pre isteka ustavnog roka, biti održano 24. avgusta.
Da nastavak konstituisanja kosovske skupštine, nakon vanrednih parlamentarnih izbora na KiM 11. juna, bude održan 24. avgusta, zatražio je ranije danas predstavnik velike, tzv. ratne PAN koalicije, Enver Hodžaj. Mikulovci je,... »

Napadnut direktor zatvorske službe na Kosovu

Večernje novosti pre 10 sati
RTS: Napadnut direktor zatvorske službe na Kosovu
Rano jutros u Prištini je napadnut generalni direktor Kosovske korektivne (zatvorske) službe Sokolj Zogaj, saopštilo je ministarstvo pravosuđa tzv. države Kosovo
Rano jutros u Prištini je napadnut generalni direktor Kosovske korektivne (zatvorske) službe Sokolj Zogaj, saopštilo je ministarstvo pravosuđa tzv. države Kosovo. Osim da je Zogaj napadnut u trenutku dok je izlazio iz stana, oko... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.