Prosveta - vesti

Deci u školi tražili novac da plate sveštenika za Svetog Savu

Nova ekonomija pre 5 sati
Od učenika Osnovne škole "Vojvoda Mišić" u Beogradu traženo je da donesu po 100 dinara kako bi bio plaćen sveštenik za obeležavanje školske slave Svetog Save, a Ministarstvo je tim povodom tražilo izveštaj direktorke. Ministarstvo prosvete je saopštilo da je, povodom informacije da učenici treba da... »

Davos: Srbija bi mogla biti nova „superzvezda“ obrazovanja

Studio B pre 13 sati
Srbija se na zvaničnom sajtu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu našla među zemljama koje bi mogle postati „superzvezde“ svetskog obrazovanja.
U tekstu na sajtu Foruma, ista proignoza data je za Argentinu, Tajland, Čile, Tursku, Iran i Kolumbiju, saopštilo je Ministarstvo prosvete. S tačke gledišta visokog obrazovanja, ove zemlje čine grupu TACTICS i, procenjuje se,... »

Ministar Mladen Šarčević za Kurir: Đacima će se uzimati mobilni pre časova!

Kurir pre 7 sati
Ministar prosvete kaže da smo sve bliži nemačkom modelu, po kojem nema telefona u učionici tokom nastave
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević za Kurir kaže da bi učenicima trebalo da se uzimaju mobilni telefoni na početku nastave i da im se vraćaju tek na kraju kako bi bolje pratili na času. Naime, u... »

Direktorka na raport: Ministarstvo ispituje slučaj zašto đaci plaćaju popa za školsku slavu

Blic pre 8 sati
Ministarstvo prosvete, nauke tehnološkog razvoja reagovalo je na informacije u medijima da učenici škole „Vojvoda Mišić" treba da izdvoje po 100 dinara za sveštenika povodom obeležavanja školske slave Svetog Save i zatražilo detaljan izveštaj direktorke škole, napominjući da se odluke o finansijskom učešću roditelja moraju donositi uz njihovu saglasnost.
Ministarstvo prosvete je u saopšenju podsetilo da je 27. januar radni nenastavni dan - kada se proslavlja školska slava Sveti Sava precizirajući da Ministarstvo ne propisuje kako će škola proslaviti taj dan, da li uz prisustvo... »

Ništa od zabrane mobilnih telefona u školama

Moj Novi Sad pre 8 sati
Ministarstvo prosvete ne namerava zakonom da zabrani upotrebu mobilnih uređaja u školskim objektima. - Učenicima niko neće oduzimati mobilne telefone, niti će zakoni određivati kako će deca da koriste telefone - kaže za "Novosti" ministar prosvete Mladen Šarčević. On objašnjava da će od naredne... »

Šarčević: Inžinjeri da vuku razvoj

RTV pre 14 sati
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da se sada u Srbiji forsira inženjerska struka za dualno obrazovanje, kao i razvoj IT sektora.
"U ovom trenutku, bez ikakve ljutnje, inženjeri treba da vuku razvoj privrede", rekao je Šarčević na prezentaciji tec2Screen platforme za tehničku edukaciju nemačke komapnije Festo koja je održana u konferencijskoj sali... »

Ministarstvo prosvete upoznato sa situacijom u “Pčelici”

Južne vesti pre 10 sati
Predstavnici Sindikata “Nezavisnost” ukazali su na sve probleme i propuste u radu menadžmenta i direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića, predstavnicima Ministarstva prosvete. Kako kažu sindikalisti, čeka se provera dokumentacije i izjašnjavanje Ministarstva. Sastanak je, kažu,... »

Telefoni ostaju u učionicama

Večernje novosti pre 12 sati
Ministarstvo prosvete ne namerava zakonom da zabrani upotrebu mobilnih uređaja u školskim objektima. Šarčević: Poenta je u sprečavanju zloupotreba
UČENICIMA niko neće oduzimati mobilne telefone, niti će zakoni određivati kako će deca da koriste telefone - kaže, za "Novosti", ministar prosvete Mladen Šarčević. On objašnjava da će od naredne školske godine biti strože kazne... »

Ministar prosvete zatrpan zahtevima sindikata obrazovanja

Danas pre 15 sati
Sva četiri sindikata obrazovanja zatražila su da se administrativnim radnicima i drugim zaposlenim u školama sa četvrtim stepenom stručne spreme povećaju zarade, jer su zbog uvećanja minimalne cene rada, izjednačene sa platama radnika sa prvim stepenom. Prema tvrdnjama sindikata, administrativni... »

Podgorica: Socijalu davali i bogatašima!

Večernje novosti pre 15 sati
Ministarstvo prosvete Crne Gore i dobrostojećima dodelilo znatna finansijska sredstva. Od 300 do 1.000 evra tokom 2014. dobili i funkcioneri iz vrha vlasti
PODGORICA - Podela materijalne pomoći i dobrostojećim pojedincima iz državnog aparata Crne Gore i dalje je - enigma. Ministarstvo prosvete se ne oglašava, iako je Nova srpska demokratija prošle nedelje prezentovala dokumentaciju... »

Jeremić: Statistika krije da ljudi teško žive

Blic  pre 6 sati  još 1 povezana

Produžen pritvor Dikiću još tri meseca

Danas  pre 5 sati  još 2 povezane

U: četvrtak oblačno i hladno

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana

Naci Dizni: Evo kako je Hitler pravio male naciste

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana
©2016 Netmark d.o.o.