Prosveta - vesti

Šarčević: Novi zakoni o obrazovanju za mesec dana

Beta pre 16 sati
RTV: Šarčević: Novi zakoni o obrazovanju za mesec dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će za mesec dana biti objavljen paket zakona koji treba da reformišu obrazovanje. Šarčević je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada" rekao da paket obuhvata zakone o osnovama sistema obrazovanja i... »

Fizičko postaje obavezno: Prvo vežbaju deca, a onda i roditelji

iKragujevac pre 15 sati
Od marta će svi osnovci nižih razreda svakog dana obavezno vežbati 15 minuta, najavio ministar prosvete.
Ministarstvo prosvete započelo je akciju uvođenja svakodnevnog petnaestominutnog obaveznog časa fizičkog vaspitanja u nižim razredima svih 1.206 osnovnih škola u Srbiji. Cilj je prevencija lošeg fizičkog stanja, deformacija... »

"Za mesec dana novi paket zakona o obrazovanju"

BK TV pre 16 sati
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će za mesec dana biti objavljen paket zakona koji treba da reformišu obrazovanje. Šarčević je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada" rekao da paket obuhvata zakone o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja,... »

FEFA o dualnom obrazovanju

Biznis i finansije pre 17 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će Srbija biti jedna od retkih zemalja koja će u proces uvođenja dualnog obrazovanja ući uz definisani zakonski okvir, kako bi ceo taj proces bio sinhronizovan. O ovome je bilo reči na okruglom stolu pod nazivom “Obrazovanje i tržište rada” u... »

Traže izvinjenje ministra prosvete: Protest roditelja i đaka Tehničke škole za dizajn kože

Blic pre 20 sati
Roditelji i đaci Tehničke škole za dizajn kože protestovali su pre par dana, nezadovoljni zbog najavljenog spajanja sa Školom za dizajn tekstila.
"Dualno obrazovanje mi smo izmislili a vi nam ga ukinuli", "Što ste nas lagali i školu uzeli" - samo su neki od natpisa na brojnim transparentima koje su držali u rukama. Oni su prethodno Ministarstvu prosvete uputili peticiju... »

Divna vest za učenike: Danas isplata kredita i stipendija

Telegraf pre 22 sata
Mesečni iznos učeničke stipendije i kredita je 5.400 dinara, a učenici će stipendije i kredite dobiti za mesece januar i februar u ukupnom iznosu od 10.800 dinara po korisniku
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da isplata učeničkih kredita i stipendija za 12.225 učenika, koji su izabrani na konkursu počinje danas za školsku 2016/2017 godinu. Svečana dodela stipendija... »

Ima li osnova za povećanje školarina na nekim fakultetima

RTS pre 23 sata
RTS: Ima li osnova za povećanje školarina na nekim fakultetima
Ukoliko Vlada Srbije usvoji predlog Senata, Univerzitet u Beogradu u novoj akademskoj 2017/18 godini upisaće 14.850 brucoša. Tri fakulteta zatražila su povećanje školarina od pet do deset odsto. Oni koji školuju IT stručnjake, odazvavši se akcionom planu Vlade, podneli su zahtev Ministarstvu prosvete za proširenje upisnih kvota na tim smerovima.
Veći broj brucoša zatražili su Elektrotehnički, Matematički i Fakultet organizacionih nauka. Trebalo bi da oni po ubrzanom postupku akredituju stručne programe za povećan broj studentskih mesta, a za to će im biti potreban i veći... »

Isplata učeničkih kredita i stipendija

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će isplata učeničkih kredita i stipendija za 12.225 učenika, koji su izabrani na konkursu počinje danas za školsku 2016/2017 godinu.
Mesečni iznos učeničke stipendije i kredita je 5.400 dinara, a učenici će stipendije i kredite dobiti za mesece januar i februar u ukupnom iznosu od 10.800,00 dinara po korisniku. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i... »

Još jedna potpuna novina u srpskim školama: Obavezna svakodnevna aktivnost za osnovce

iKragujevac pre 1 dan
Program je pokrenut kako bi se sprečilo loše držanje, deformiteti kičme, gojaznost i neaktivnost kod mlađih učenika.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je zajednički cilj da se uvodjenjem redovne fizičke aktivnosti iskorene loše navike učenika "iz školskih klupa". "Poboljšavanjem zdravlja najmlađih... »

Ako spadate u ovu grupu ljudi, možete da podignete i do 10.800 dinara!

Srbija danas pre 1 dan
Lepe vesti
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će isplata učeničkih kredita i stipendija za 12.225 učenika, koji su izabrani na konkursu počinje danas za školsku 2016/2017 godinu. Mesečni iznos učeničke stipendije i kredita je 5.400 dinara, a... »

Radonjić: Ako bude neki poraz, nadam se da se nećete naljutiti

Blic sport  pre 8 sati  još 6 povezanih

Kurs dinara 123,9458

Kamatica  pre 42 minuta  još 4 povezane

Protiv Šulca bi mogla da bude pokrenuta istraga

B92  pre 8 sati  još 3 povezane

Jeremić:Pobediću ako ljudi u Priboju budu glasali srcem i stomakom

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.