Prosveta - vesti

Đaci od septembra u školi uče o bezbednosti

Blic pre 14 sati
Učenici četvrtog i šestog razreda od 1. septembra imaće jednom mesečno fakultativni predmet na kojem će ih policajci učiti kako da se zaštite ne samo u saobraćaju već i od droge, alkohola, različitih vidova nasilja, trgovine ljudima, ali i elementarnih nepogoda.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potpisao je danas u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Beogradu Protokol o saradnji na programu „Osnovi bezbednost dece“ sa ministrom prosvete... »

Od septembra policajci u školama, dodatni čas za osnovce

OK radio pre 13 sati
Učenici četvrtog i šestog razreda osnovne škole od naredne školske godine imaće jednom mesečno fakultativni čas o bezbednosti, a predavači će im biti policajci.
Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece" potpisali su ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u osnovnoj školi Vuk Karadžić. Reč je o fakultativnom času iz bezbednosti,... »

Učenici osnovnih škola dobijaju još jedan predmet, a nastavnici će biti - policajci!

BK TV pre 14 sati
Učenici koji u predstojećoj školskoj godini upišu četvrti i šesti razred imaće jednom mesečno čas o bezbednosti. na kom će predavati policajci. Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece" potpisali su ministar prosvete Mladen Ssarčević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović... »

Učesnici RTS kampa Futog u Gradskoj kući

Telegraf pre 14 sati
U protekloj deceniji, svake godine Radio Televizija Srbije sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskim savezom Srbije organizuje kamp za decu iz dijaspore
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je učesnike “RTS kampa Futog 2017″. U protekloj deceniji, svake godine Radio Televizija Srbije sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskim savezom... »

Đaci od septembra u školi uče o bezbednosti

Alo pre 15 sati
Alo: Đaci od septembra u školi uče o bezbednosti
Na predlog Ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića učenici četvrtog i šestog razreda od 1. septembra imaće jednom mesečno fakultativni predmet na kojem će ih policajci učiti kako da se zaštite.
Ministar prosvete Mladen Šarčević je izrazio zadovoljstvo što se saradnja policije i ministarstva prosvete nakon uvođenja kamera nastavlja novim korakom dragocenim i za učenike i njihove roditelje. - Đaci će učiti da prepoznaju... »

Kakva je budućnost Nacionalnog prosvetnog saveta?

Danas pre 16 sati
* Lipkovski: Ministarstvo prosvete želi da NPS-u kao kontrolnom stručnom telu Narodne skupštine oduzme sve poluge odlučivanja * Radunović: Bez angažovanja stručne zajednice nemoguće donositi odluke koje će doprineti povećanju kvaliteta obrazovnog sistema
Odnosi Ministarstva prosvete i Nacionalnog prosvetnog saveta nisu bili idilični čak ni kada je predsednik tog tela biran uz podršku prosvetne vlasti, ali se prvi put dogodilo da ministar prosvete pokrene inicijativu za smenu... »

Đaci će od septembra u školi učiti o bezbednosti

Ekapija pre 17 sati
(Foto: bibiphoto/shutterstock.com) Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su danas u Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Beogradu Protokol o saradnji u vezi sa programom "Osnovi bezbednosti dece", navodi se na sajtu Vlade... »

Prijem za učesnike "RTS kampa Futog 2017"

RTV pre 19 sati
RTV: Prijem za učesnike "RTS kampa Futog 2017"
NOVI SAD - Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je učesnike "RTS kampa Futog 2017". U protekloj deceniji, svake godine Radio Televizija Srbije sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskim savezom Srbije organizuje kamp za decu iz dijaspore. Ove godine domaćin učesnicima je Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu, a kamp će trajati do 1. jula i imaće bogat sadržaj za stotinak dece iz dijaspore uzrasta od 7 do 17 godina. Taj Kamp se organizuje tako da kroz
"Novom Sadu je učinjena izuzetna čast od strane organizatora da bude grad-domaćin ovakve jedne višednevne manifestacije u kojoj deca iz dijaspore upoznaju svoju domovinu. Naravno, zahvaljujemo se i Poljoprivrednoj školi koja je... »

Policajci u ulozi nastavnika: Od septembra u školama časovi o bezbednosti

BK TV pre 19 sati
Učenici četvrtog i šestog razreda osnovne škole od naredne školske godine imaće jednom mesečno fakultativni čas o bezbednosti. Predavači će biti policajci. Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece" potpisali su danas ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar unutrašnjih poslova... »

LSV: Zašto kasni štampanje udžbenika na jezicima nacionalnih manjina

Blic pre 1 dan
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da činjenica da su devet meseci posle potpisivanja memoranduma između Ministarstva prosvete i Saveta nacionalnih manjina odštampana samo 34 od planiranih 100 udžbenika na manjinskim jezicima veoma loša poruka nadležnih vlasti Srbije.
- Naša država deklarativno zagovara visok stepen poštovanja prava nacionalnih manjina, ali praksa ukazuje na brojne probleme. Nažalost, i primer malog broja odštampanjih udžbenika ide u prilog tvrdnji da su mnoga propisana prava... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.