Prosveta - vesti

Najmlađi banjalučki odbornik za „EuroBlic“: “Moram iskakati iz paštete kada ostalih nema nigde”

Blic pre 1 sat
Od rođenja odrastam u porodici koja radi i imućna je, ne krijem da živim lepo. Nisam ušao u politiku zbog novca, već zato što želim da se posveti svom gradu i dok god budem mogao odricaću se zarade kao što to radim sada.
Odbornik PDP, Draško Stanivuković (23), od prvog dana političke karijere okarakterisan je kao neko ko „ima sve i igra se politike“, a ovih dana aktuelan je zbog učešća u protestima „Zatvori škole, kupi audi“ koje neki čak i... »

Mihailo autističan, a sa crtežom živi

Večernje novosti pre 5 sati
Srđan Veselinović iz Niša čeka da ministarstvo prosvete odobri prijemni ispit za njegovog sina. Napravili previd pri upisu u Umetničku školu, misleći da se upisuje po automatizmu
NIŠ - Osnovnu školu "Kole Rašić" u Nišu Mihailo Veselinović (16), autistični dečak, završio je sa ukupno 88 poena i planirao je da upiše Srednju umetničku školu. Roditelji, međutim, nisu znali da će njihov sin, ipak, morati da... »

Ministar Šarčević: "Neću da vam odgovorim, eto!"

Noizz pre 15 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević je jedan jako "hrabar" čovek - pred kamerama se bučno suprotstavio ženi koja mu daje platu i fotelju, jasno joj stavio do znanja da mu se ne sviđa pitanje koje mu je postavila, okrenuo joj leđa i odšetao, a da ni na trenutak nije pomislio kakve bi to posledice moglo da nosi sa sobom.
Čitav incident je počeo krajnje naivno. Šarčević je odgovarao na pitanja novinara okupljenih u Novom Sadu i u tom trenutku se javila jedna građanka sa pitanjem. Ministar je uljudno klimnuo glavom i rekao da je više nego voljan da... »

Deficit radne snage u građevinarstvu, pojedine struke izumiru

RTS pre 16 sati
RTS: Deficit radne snage u građevinarstvu, pojedine struke izumiru
U građevinarstvu nedostaje majstora svih struka. Najteža situacija je sa tesarima, zidarima, armiračima i majstorima za završne radove. Dok se Ministarstvo prosvete nada da će dualno obrazovanje zanate učiniti atraktivnim, privrednici pozivaju državu da popravi uslove rada, spreči rad na crno i nelojalnu konkurenciju kako Srbija ne bi ostala bez radne snage u građevinarstvu.
U penziji je već četiri godine, ali još radi. Tesar Dragiša Jovanović i dalje je na gradilištu jer, kaže, nema ko da ga zameni. Mlađi ne bi njegovim stopama. "Dođe mesec-dva dana, radi i jednostavno napusti i ode, ne sviđa mu se... »

Šarčević: S premijerkom uskoro o dugu prosvetarima iz 2014.

Dnevnik pre 1 dan
BEOGRAD: Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će ovih dana zakazati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić na temu pogrešno obračunatih naknada za godišnji odmor prosvetara za 2014. i o standardu i statusu prosvetnih radnika.
Na pitanje novinara da li će vratiti novac zaposlenima u prosveti zbog pogrešno obračunate naknade za godišnji odmor za 2014. godinu, Šarčević je podsetio da je taj problem bio i prošle godine, te da je tada intervenisao, jer je... »

Mali i Šarčević obišli školu u Obrenovcu

Alo pre 1 dan
Alo: Mali i Šarčević obišli školu u Obrenovcu
Gradonačelnik Siniša Mali i minsitar prosvete Mladen Šarčević obišli su danas školu u Obrenovcu.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su danas Sporazum o saradnji na rekonstrukciji i proširenju izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u naselju Zvečka kod... »

Šarčević: O dugu prosvetarima iz 2014. uskoro s premijerkom

Radio 021 pre 1 dan
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će ovih dana zakazati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić na temu pogrešno obračunatih naknada za godišnji odmor prosvetara za 2014. godinu i o standardu i statusu prosvetnih radnika.
Na pitanje novinara da li će vratiti novac zaposlenima u prosveti zbog pogrešno obračunate naknade, Šarčević je podsetio da je taj problem bio i prošle godine, te da je tada intervenisao, jer je bilo očigledno da je došlo do... »

Obnova škole u zvečkoj: Uskoro bolji uslovi za obrenovačke đake

Blic pre 1 dan
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su danas Sporazum o saradnji na rekonstrukciji i proširenju izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u naselju Zvečka kod Obrenovca, a koji predviđa i izgradnju fiskulturne sale, koju će taj objekat prvi put dobiti posle više od 30 godina postojanja.
Događaju su prisustvovali i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavko Gak i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, kao i v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o Vesna... »

Za obnovu i proširenje škole u Zvečki 1,3 miliona evra

RTS pre 1 dan
RTS: Za obnovu i proširenje škole u Zvečki 1,3 miliona evra
Radovi na rekonstrukciji i proširenju izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Zvečki kod Obrenovca, trebalo bi da počnu do kraja godine, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.
Šarčević sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i direktorkom Jedinice za upravljanje projektima Vesnom Vandić potpisao Sporazum o saradnji na realizaciji Programa modernizacije škola, koji pored rekonstrukcije škole u Zvečki... »

Malešević: Nisu zatvorene škole, već područna odeljenja

Blic pre 2 dana
Ministar prosvete i kulture Republike Srpske, Dane Malešević, ističe da će u školskoj 2017/2018. godini u Srpskoj, kao i prethodne školske godine, raditi 187 centralnih osnovnih škola, ali će umesto 498 područnih odeljenja u njihovom sastavu biti 15 manje.
- Nije došlo do zatvaranja škola, već područnih odeljenja koja rade u okviru centralnih škola. Pet područnih petorazrednih odeljenja prestalo je sa radom, jer nemaju nijednog učenika već dve školske godine, dok je 10 područnih... »

Mlađi brat "lica sa slike" je vozio kombi smrti?

B92  pre 30 minuta  još 30 povezanih

Među povređenima nema Srba

Mondo  pre 2 sata  još 22 povezane

Skupština 24. avgusta o poljoprivrednom zemljištu

RTV  pre 1 sat  još 9 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.