Prosveta - vesti

Predškolci teret državi

Danas pre 1 sat
Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja traži hitan sastanak sa predstavnicima ministarstava prosvete, finansija i lokalne samouprave, kako bi se rešili gorući problemi na koje mesecima ukazuju. Zbog toga je ovaj sindikat pokrenuo je peticiju u kojoj traži poboljšanje materijalnog... »

Završen 23. Festival lutkarstva OŠ

RTV pre 2 sata
RTV: Završen 23. Festival lutkarstva OŠ
NOVI SAD - U Novom Sadu je u organizaciji Udruženja vojvođanskih učitelja, u okviru Kalendara takmičenja i smotri Ministarstva prosvete Republike Srbije, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i mnogobrojnih saradnika i sponzora, proteklog vikenda uspešno završen 23. Festival lutkarstva osnovnih škola (FLUOŠ).
Sa ciljem organizovanog razvoja školskog lutkarstva i lutkarske kulture, školske lutkarske grupe od oktobra meseca pripremaju svoje predstave. Od dvadeset šest učesnika, nakon selekcionih smotri održanih krajem februara i... »

Vojvodić: Zahtevi demonstranata i prosvetara se poklapaju

N1 Info pre 3 sata
Protestima u Beogradu i Novom Sadu juče su se priključili i prosvetni radnici, a učesnici protesta praktično od početka imaju podršku više sindikata prosvete. Vesna Vojvodić iz sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" kaže da se njihovi zahtevi poklapaju u socijalnom i ekonomskom smislu.
Vojvodić kaže da taj sindikat podržava svaki oblik mirnih i nenasilnih protesta koji bi mogli doprineti rešavanju nekih problema. "U socijalnom i ekonomskom smislu njihovi zahtevi se poklapaju s našim zahtevima, koje iznosimo... »

Učenici, i studenti - trk u pošte i banke! Od sutra ćete moći da podignete novac ako ste na listi

Telegraf pre 8 sati
Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara
Isplata učeničkih stipendija i kredita za april počinje sutra, u utorak, 25. aprila, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Grad Beograd podržao stipendiranje 50 studenata za program učenja ruskog jezika! Mesečni iznos učeničkih stipendija... »

Ono naše što nekad bejaše: Od pronalazača do ministra

Vesti online pre 8 sati
Kada je 1880. godine mehanika i nauka o mašinama na Velikoj školi podeljena u dva zasebna školska predmeta, profesor Ljubomir Klerić je dobio da predaje teorijsku mehaniku. Naime, zbog izgradnje pruge Beograd-Ristovac, Kneževina Srbija morala je da misli na proširenje ove naučne oblasti, pa su morale da se odvoje mehanička primena na mašinama i primena mehanike na građevinske konstrukcije.
Uporedo sa radom na Katedri za mehaniku, Klerić je nastavio da se bavi inženjerskim poslovima, ali i veštačenjem u raznim nesrećama. Tako je jednom prilikom u srpsku vladu stigao sledeći dopis: "Ministar vojni moli ministra... »

Isplata učeničkih stipendija i kredita sutra

Blic pre 8 sati
Isplata učeničkih stipendija i kredita za april mesec počinje sutra 25. aprila, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara, i za njihovu isplatu isplatu iz budžeta Ministarstva prosvete izdvojeno je ukupno 65.993.400,00... »

U utorak isplata učeničkih stipendija i kredita

BK TV pre 8 sati
Isplata učeničkih stipendija i kredita za april mesec počinje u utorak 25. aprila. Ovu vest saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara. Za njihovu isplatu isplatu iz budžeta Ministarstva prosvete izdvojeno je... »

Prosvetari se pridružili Nišlijama na protestu, večeras nova šetnja

Južne vesti pre 9 sati
Na jučerašnjem protestu “protiv diktature” i socijalno-političke situacije u zemlji, nezadovoljnim Nišlijama pridružili su se i prosvetni radnici iz Unije sindikata prosvetnih radnika Niša koji su poručili da je “stanje u prosveti najbolji pokzatelj stanja u društvu”. Nova šetnja zakazana je za... »

Protest protiv diktature podržao Ne da(vi)mo Beograd

Danas pre 9 sati
Nakon povezivanja i zajedničkih protesta sa sindikatima vojske i policije, prosvetarima i naučnom zajednicom, protest "Protiv diktature" podržaće i protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, piše u saopštenju neformalnog vođstva. Zbog upornosti Inicijative Ne da(vi)mo Beograd da, bez politikantstva,... »

Uz omladinu i prosvetari na protestima

Jug press pre 12 sati
NIŠ Sinoć su se studentima i omladini na protestu „protiv diktature“ u Nišu pridružili i prosvetni radnici iz Unije sindikata prosvetnih radnika Niša. Oni su istakli da se njihovi zahtevi, godinama ponavljaju na mirnim protestima u mnogim gradovima i da se nisu ostvarili do danas i da su prosvetari... »

Evro ojačao posle pobede Makrona

Beta  pre 13 sati  još 68 povezanih

Radonjić: Ovde se živi za derbi i od derbija

Beta  pre 10 sati  još 34 povezane

Tači rekao da Srbija podstiče izjave komesara Hana

Beta  pre 3 sata  još 29 povezanih

Konačni rezultati: Makron dobio 24,01, a Marin Le Pen, 21,30 odsto

Novi magazin  pre 1 sat  još 27 povezanih

Detalji krvavog pira u Bariču: Pobio celu familiju zbog imanja

Vesti online  pre 2 sata  još 22 povezane
©2017 Netmark d.o.o.