Prosveta - vesti

Za dualno obrazovanje zainteresovano 2.000 kompanija

Politika pre 4 dana
Za sistem dualnog obrazovanja zainteresovano je oko 2.000 kompanija, a oko 3.500 đaka planirano je da učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sremskoj Mitrovici
Ministar Šarčević je na otvaranju Karavana „Duh mladosti” istakao značaj uvođenja novog modela dualnog obrazovanja, a prisustvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, saopštilo je... »

Šarčević: Set reformskih zakona krajem septembra

Studio B pre 4 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević očekuje da će set reformskih zakona Skupština Srbije usvojiti do kraja septembra i da će se efekti primene tih zakona osetiti i u ovoj, ali da će posebno biti vidljivi u narednoj školskoj godini.
Ministar je pojasnio da je pripremljeno pet novih zakona i tri izmene i dopune zakona, koji su prošli javnu raspravu i čekaju da uđu u skupštinsku proceduru. „Zakon o visokom obrazovanju mora u septembru da uđe u parlament, kako... »

U sistemu dualnog obrazovanja 3.500 đaka

Alo pre 4 dana
Alo: U sistemu dualnog obrazovanja 3.500 đaka
U sistem dualnog obrazovanja do sada je ušlo više od 3.000 kompanija i više od 3.500 đaka učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sremskoj Mitrovici.
Ministar Šarčević je na otvaranju Karavana "Duh mladosti" istakao značaj uvođenja novog modela dualnog obrazovanja, a prisustvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, saopštilo je... »

Šarčević: Više od 3.500 đaka u dualnom obrazovanju

N1 Info pre 4 dana
RTV: Karavan "Duh mladosti" u Sremskoj Mitrovici
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je Karavan "Duh mladosti" u Sremskoj Mitrovici istakavši da više od 3.500 đaka učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja.
Šarčević je, kako je saopštilo ministarstvo, rekao i da je više od 3.000 kompanija ušlo u sistemu dualnog obrazovanja. "Ovo je već šesti grad ove sezone u kome Karavan 'Duh mladosti' nastavlja svoj put kroz celu Srbiju sa jasnim... »

Novine za đake od 1.septembra

RTV Novi Pazar pre 5 dana
Tri “redizajnirana” predmeta za učenike petog razreda, elektronski dnevnik u 200 škola, više sporta, uniforme u 55 odsto škola, novine su koje od 1. septembra očekuju đake u školama, rekao je za Tanjug ministar prosvete Mladen Šarčević. Tri redizajnirana predmeta su fizičko i zdravstveno... »

Manja ovlašćenja za savetodavna tela u školama

N1 Info pre 5 dana
Reforme u školstvu pogađaju najviše prosvetare ali i roditelji i đaci očekuju da vide koje sve promene donosi novi set zakona. Ministar prosvete Mladen Šarčević očekuje da će set reformskih zakona Skupština usvojiti do kraja septembra i da će se efekti primene tih zakona osetiti i u ovoj, ali da će posebno biti vidljivi u narednoj školskoj godini.
Izvor: Tanjug Ministar je pojasnio da je pripremljeno pet novih zakona i tri izmene i dopune zakona, koji su prošli javnu raspravu i čekaju da uđu u skupštinsku proceduru. Jedna od promena koje donosi su još manja ovlašćenja za... »

Set reformskih zakona u prosveti stiže krajem septembra?

Ekapija pre 5 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević očekuje da će Skupština Srbije do kraja septembra usvojiti set reformskih zakona i da će se efekti njihove primene videti i u ovoj, a posebno u narednoj školskoj godini, objavljeno je na sajtu Vlade. Šarčević je... »

Brojne novine očekaju đake od 1. septembra

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Tri "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, elektronski dnevnik u 200 škola, više sporta, uniforme u 55 odsto škola, novine su koje od 1. septembra očekuju đake u školama, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Tri, takozvana, redizajnirana predmeta su fizičko i zdravstveno vaspitanje,... »

Matematičari Srbije 18. među 111 država, uzeli 6 medalja

Studio B pre 5 dana
Na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu, Srbija je ekipno, u konkurenciji 111 zemlja, zauzela 18. mesto, a pojedinačno su osvojene četiri srebrne i dve bronzane medalje, saopštio je danas predsednik Društva matematičara Srbije dr Vojislav Andrić.
Sva odličja na takmičenju u Rio de Žaneiru osvojili su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda. Srebrne medalje osvojili su Igor Medvedev, Ognjen Tošić, Aleksa Milojević i Pavle Martinović, a bronzane Jelena Ivančić i Marko... »

Trebinje: Otvoren 60. Jubilarni Festival festivala

Blic pre 5 dana
Predstavom "O ćutanju i drugim imitacijama sreće" Amaterskog pozorišta iz Danilovgrada večeras je u Trebinju počeo 60. jubilarni Festival festivala.
Smotra dramskih amatera okupiće u narednih 7 noći najbolja amaterska ostvarenja iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. Otvarajuci Festival gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je ova ova manifestacija kičma... »

Kapitenska traka: Donald ispisao Zvezdinu istoriju

Blic sport  pre 44 minuta  još 20 povezanih

Direktor Goše: Radnici dobili deo zarada, ako nastave ovako - stečaj

Vesti online  pre 2 sata  još 16 povezanih

Putin: Rusija će morati da odgovori na sankcije SAD-a

Al Jazeera  pre 1 sat  još 14 povezanih

Majka Luke i Nikole Bojovića spremala osvetu?

RTV  pre 4 sata  još 14 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.