Prosveta - vesti

Ministar rešava krizu u "Miletiću"

Večernje novosti pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević odlučuje o rukovodstvu zemunske škole u kojoj deca ne idu na nastavu. Roditelji traže da Miroljub Mosurović ostane direktor
KRIZA u zemunskoj OŠ "Svetozar Miletić" treba da bude rešena danas, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Učenici od 2. do 8. razreda još od 1. septembra ne pohađaju nastavu, a problem je nastao posle smene direktora... »

Šarčević: Reforma obrazovanja među prioritetima Vlade Srbije

Novi magazin pre 2 dana
RTS: Brnabić: Veća saradnja sa Kinom u oblasti obrazovanja
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas u Novom Sadu da je reforma obrazovanja na svim nivoima, od predškolskih ustanova do visokog obrazovanja, među prioritetima Vlade Srbije.
"Ministarstvo je pokrenulo više strateških, reformskih pravaca koji u osnovi imaju potpuno novu zakonsku regulativu. Ovih dana usvajamo novih sedam zakona", rekao je Šarčević na otvaranju petog Dijaloga o obrazovnim politikama... »

Usaglašena Novosadska deklaracija - deo projekta "Pojas i put"

RTV pre 1 dan
RTV: Usaglašena Novosadska deklaracija - deo projekta "Pojas i put"
NOVI SAD - Peti dijalog politike obrazovanja Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, završen je usaglašavanjem Novosadske Deklaracije, koja će biti poslata svim državama na finalno potvrđivanje. Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar prosvete Mladen Šarčević večeras su u Galeriji Matice srpske priredili prijem za učesnike skupa u Novom Sadu.
Galerija Matice srpske koja obeležava 170 godine postojanja, bila je domaćin učesnicima skupa, koji su imali prilike da se upoznaju sa 500 umetničkih dela iz perioda od 16. do 20 veka. Ministar Antić, koji je i nacionalni... »

"Čuvamo i ne damo": "Živi zid" oko škole u Zemunu FOTO

B92 pre 1 dan
B92: "Čuvamo i ne damo": "Živi zid" oko škole u Zemunu FOTO
Beograd -- Građani i roditelji Osnovne škole “Svetozar Miletić“ u Zemunu napravili su živi zid oko cele škole kako bi, kako navode, sačuvali školu.
Deca iz “Miletića“ od 1. septembra ne idu u školu u protestu građana i roditelja zbog smene direktora škole Miroljuba Mosurovića. Fotografije ljudskog lanca oko škole objavljene su na društvenim mrežama. Inače, inspekcija... »

Roditelji živim lancem brane zemunsku školu, Ministarstvo najavljuje nove inspekcije

Insajder pre 1 dan
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je večeras da će i narednih dana predstavnici tog ministarstva posećivati Osnovnu školu "Svetozar Miletić" u Zemunu, kako bi se uverili da se nastava organizuje za učenike čiji roditelji žele da im dece pohađaju nastavu. Sa druge strane, u znak protesta, roditelji, đaci i nastavnici ove škole večeras su simbolično napravili “živi lanac” oko škole držeći se za ruke sa porukom “ne damo školu”.
Tu školu, u kojoj nema nastave u znak protesta zbog smene direktora Miroljuba Mosurovića koga podržava Savet roditelja, danas su posetili predstavnici resornog ministarstva kako bi se omogućila "normalizacija rada škole", navelo... »

Završena načelna skupštinska rasprava o zakonima o obrazovanju

Blic pre 2 dana
B92: Skupština nastavlja o prosvetnim zakonima
U Skupštini Srbije večeras je završena načelna rasprava o dva zakonska predloga iz oblasti prosvete, zakonima o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju, a rasprava o amandmanima zakazana je za ponedeljak.
Na predlog dva prosvetna zakona stiglo je 1.234 amandmana, 904 na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i 330 na Predlog zakona o visokom obrazovanju. Opozicioni poslanici imali su danas tokom načelne... »

Prosvetna inspekcija u zemunskoj školi

Alo pre 2 dana
Alo: Prosvetna inspekcija u zemunskoj školi
Cilj - normalno uspostavljanje nastave.
Inspekcija ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na čelu sa državnim sekretarom Markom Milenković posetila je Osnovnu školu "Svetozar Miletić" u Zemunu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave koja je u ovoj školi prekinuta pre 14... »

Predstavnici Ministarstva izviždani u dvorištu škole u Zemunu (VIDEO)

Insajder pre 2 dana
U školi Svetozar Miletić u Zemunu došlo je do rasprave između predstavnika roditelja koji već 20 dana bojkotuju nastavu tražeći da se odustane od smene direktora I zaspolenih sa predstavnicima ministarstva prosvete. Kako se može videti na snimku, nakon kraće rasprave, predstavnici ministarstva među kojima su bili i pomoćnik ministra Bogoljub Lazarević i državni sekretar Marko Milenković krenuli su prema izlazu nakon čega su izviždani.
Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već tri nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole. Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević juče je najavio da će danas biti preduzete mere... »

Kovanice za najbolje đake Srema

RTV pre 2 dana
RTV: Kovanice za najbolje đake Srema
SREMSKA MITROVICA - Za najbolje učenike, đake generacije 2016/2017. u Sremu, danas je upriličena dodela kovanica u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Školska uprava Novi Sad je organizovala događaj, a domaćin je Grad Sremska Mitrovica.
Dodela kovanica za najbolje đake Srema upriličena je u sali Skupštine Grada Sremska Mitrovica. Njih oko 70 ima ukupno, nisu bili svi u prilici da prisustvuju, ali u njihovo ime govorila je jedna Mitrovčanka. Dodela se do ove... »

Šarčević: Reforma obrazovanja među prioritetima Vlade Srbije

N1 Info pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je u Novom Sadu da je reforma obrazovanja na svim nivoima, od predškolskih ustanova do visokog obrazovanja, među prioritetima Vlade Srbije.
"Ministarstvo je pokrenulo više strateških, reformskih pravaca koji u osnovi imaju potpuno novu zakonsku regulativu. Ovih dana usvajamo novih sedam zakona", rekao je Šarčević na otvaranju petog Dijaloga o obrazovnim politikama... »

©2017 Netmark d.o.o.