Prosveta - vesti

Veliki zaokret oko vrtića u Srbiji: Najavljene važne promene, koje će pomoći roditeljima!

Telegraf pre 1 dan
U vrtićima najmanje dece ima iz najsiromašnijih domaćinstava, svega 8,6 odsto, kao i dece iz romskih naselja, 6,2 odsto, dok je obuhvat dece iz najbogatijih domaćinstava 81,6 odst
Samo polovina mališana u Srbiji uzrasta tri do pet i po godina idu u vrtić, a predškolsko obrazovanje i vaspitanje mora da bude kvalitetno i dostupno deci iz svih miljea iz svih delova zemlje, zaključeno je danas na međunarodnoj... »

Srednjoškolci će raditi puno radno vreme za pola minimalca?

Radio 021 pre 1 dan
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je nacrt Zakona o dualnom obrazovanju kojim se definiše da će đaci srednjih stručnih škola, umesto nastave u školi, raditi za poslodavce do osam sati dnevno i biti plaćeni minimum 65 dinara po satu za produktivan rad.
Zakon o dualnom obrazovanju donosi se, kako piše u obrazloženju ovog nacrta, da bi đaci stekli praktično znanje u kompanijama u "realnom radnom okruženju" jer školski program ne može da prati promene koje se dešavaju na tržištu.... »

Predstavljen projekat Mreža finansijskih menadžera EU projekata

iKragujevac pre 1 dan
U organizaciji Centra za promociju nauke uz podršku grada Kragujevca predstavljena je Mreža finansijskih menadžera EU projekata.
Reč je o projektu koji Centar realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavlja neformalnu mrežu profesionalaca iz različitih institucija koji se primarno bave planiranjem, praćenjem i... »

Učenje u ranom detinjstvu - investicija u budućnost

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Ulaganje u predškolsko vaspitanje i obrazovanje ima višestruke koristi, kako za razvoj deteta, tako i za celokupno društvo, rečeno je danas u Beogradu na međunarodnoj konferenciji "Ključne dimenzije razvoja u predškolskom vaspitanju i obrazovanju - Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja".
"Na polju unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji ima još mnogo toga da se uradi, ali čini se da je, kao nikada do sada, predškolsko vaspitanje u fokusu ministarstva i Vlade Republike Srbije", rekao... »

Samo polovina dece u Srbiji ide u vrtić

Radio 021 pre 2 dana
Polovina mališana u Srbiji uzrasta tri do pet i po godina ide u vrtić, rečeno je na međunarodnoj konferenciji "Ključne dimenzije razvoja kvaliteta u predškolskom vaspitanju i obrazovanju".
U vrtićima najmanje dece ima iz najsiromašnijih domaćinstava, svega 8,6 odsto, kao i dece iz romskih naselja, 6,2 odsto, dok je obuhvat dece iz najbogatijih domaćinstava 81,6 odsto. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da... »

Samo polovina dece u Srbiji ide u vrtić

Studio B pre 2 dana
Samo polovina mališana u Srbiji uzrasta tri do pet i po godina idu u vrtić, a predškolsko obrazovanje i vaspitanje mora da bude kvalitetno i dostupno deci iz svih miljea iz svih delova zemlje, zaključeno je danas na međunarodnoj konferenciji „Ključne dimenzije razvoja kvaliteta u predškolskom vaspitanju i obrazovanju“.
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je namera ministarstva da se otvaraju novi vrtići, renoviraju postojeći i obavi prenamena postojećih slobodnih objekata u lokalnoj zajednici. U vrtićima najmanje dece ima iz... »

Šarčević otkriva gde će prvo biti smanjen broj zaposlenih

BizLife pre 2 dana
Foto: Beta Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovanje po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama koje su pod okriljem ministarstva. Šarčević... »

Vredni prosvetari postali i glumci

Večernje novosti pre 2 dana
Kako je kolektiv OŠ "Branko Krsmanović" iz sela Sikirica obeležio svoj dan
PARAĆIN - Razmišljajući o tome kako da na originalan način obeleže Dan škole, učitelji, nastavnici i profesori iz OŠ "Branko Krsmanović" u Sikirici su odlučili da pripreme i izvedu komad pod naslovom "Običan čovek", po tekstu... »

Počela demontaža bespravnog objekta na Novom Beogradu (foto)

Večernje novosti pre 2 dana
Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu počeo je da se demontira, a na terenu je desetak radnika koji u ovim trenucima skidaju krov i prozore
Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu počeo je da se demontira, na terenu je desetak radnika koji u ovim trenucima skidaju krov i prozore, a prostor ispred Studentskog grada je obezbeđen trakom,... »

Mali migranti dele klupu sa našim đacima

Večernje novosti pre 2 dana
Ministarstvo prosvete školama poslalo uputstvo za upis tražilaca azila. Ukupno 94 mališana, od njih 1.900, pohađa nastavu s vršnjacima iz Srbije
OD kada su, 22. decembra, prva deca migranti sela u klupe škola u Srbiji, njihov broj se stalno povećava. Od oko 7.000 migranata koji trenutno borave u našoj zemlji, 1.900 ih je školskog uzrasta, a prema podacima Unicefa, 94 dece... »

Mogerini: Premijeri sa Zapadnog Balkana za saradnju i uvažavanje

EurActiv  pre 7 sati  još 18 povezanih

Neto dobit aerodroma Nikola Tesla povećana za 21 odsto

Beta  pre 6 sati  još 18 povezanih

Mej: Obaveštajni podaci moraju da ostanu tajni

B92  pre 1 sat  još 14 povezanih

Mihajlović: Sledeće godine autoput Kragujevac - Batočina

Danas  pre 3 sata  još 15 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.