Republika Srpska - vesti

BiH: Vozači za kazne duguju 148 miliona maraka, rekord drži Sarajlija sa 43.000 KM

Večernje novosti pre 10 sati
Iz godine u godinu u Bosni i Hercegovini gomila se dug za neplaćene saobraćajne prekršaje. Po novom Zakonu neplaćene kazne mogu da se zamene kaznom zatvora od 90 dana
ZBOG neplaćanja kazni za razne saobraćajne prekršaje vozači u Bosni i Hercegovini duguju državi 148.435.648 maraka! Prema podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmenu podataka BiH (IDDEEA) dug vozača u... »

Pola veka novosadskog Lorista

Politika pre 11 sati
Posetiocima će se predstaviti više od 400 izlagača iz Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije
Novi Sad – Jubilarni 50. Lorist, koji pod ovim prepoznatljivim imenom objedinjuje međunarodne sajmove lova, ribolova, hortikulture, ekologije, turizma i sporta biće održan od 3. do 8. oktobra na Novosadskom sajmu. Posetiocima će... »

Direktor Elektroprivrede Srpske kralj nekretnina: Željko Kovačević širi carstvo sa platom od 2.700 km

Blic pre 11 sati
Posao u energetskom sektoru oduvek je bio unosan, a najesktremniji primer koji potvrđuje to pravilo jeste v.d. direktora Elektroprivrede RS, Željko Kovačević. On se u „strujnom kolu“ Republike Srpske nalazi već 11 godina, a za to vreme je od činovnika postao jedan od kraljeva nekretnina.
Javnosti u RS nije nepoznato da je Kovačević bogat čovek, ali ipak svaki put bude šokirana fotografijama njegovih kuća, vila i stanova. Kovačević upravo privodi kraju renoviranje luksuznog objekta u strogom centru Banjaluke u... »

Linta: Sporazum Vojvodine i RS od interesa za obe strane

RTS pre 14 sati
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je potpisivanje Protokola o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske jer će doprineti jačanju stabilnosti u regionu i saradnje u nizu oblasti što je od interesa za građanje obe strane potpisnice.
"Potpisivanje Protokola o saradnji je u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije koji omogućava čuvanje i nadograđivanje veza kroz realizaciju konkretnih... »

Smanjenje računa za komunalije na "dugačkom štapu": Skupa struja tera preduzetnike u rad na crno

Blic pre 13 sati
Jedan frizer u Republici Srpskoj za upotrebu običnog fena i mašinice za šišanje plaća istu cenu struju kao da koristi velike industrijske mašine.
Preduzetnici u RS, za razliku od preduzetnika u većini zemlja regiona, plaćaju industrijsku cenu struje koja je u proseku za 40 odsto viša nego za domaćinstva. U Zanatsko preduzetničkoj komori RS kažu da zbog visokih cena struje... »

I: dalje najbolji na tabeli Prve lige Srpske: Zvijezda 09 odmiče Rudar Prijedoru

Blic pre 13 sati
Fudbaleri Zvijezde 09 su pobedom protiv Napretka u Donjem Šepku zadržali prvo mesto na tabeli Prve lige Republike Srpske i povećali prednost nad Rudar Prijedorom na 3 boda.
Trijumf timu iz Etno sela Stanišići doneli su Dragiša Stanić sa bele tačke u 42. i dvostruki srelac Selmir Mahmutović, koji je zatresao mrežu u 47. i 65. minutu, dok su za domaće pogodili Zoran Matić u 14. i Željko Mijailović u... »

Govedarica: Zahtevi Kluba SDS nisu osporeni, ali ni ispoštovani

Blic pre 14 sati
Predsednik SDS, Vukota Govedarica, rekao je danas u Tesliću da zahtevi Kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu osporeni, ali ni ispoštovani i da očekuje da će vladajuće stranke shvatiti da moraju poštovati i primenjivati Ustav i zakone Republike Srpske.
Govedarica je na konferenciji za novinare rekao da su članovi Predsedništva SDS danas dali punu podršku zahtevima Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i podršku načelniku opštine Teslić, Milanu... »

Sektaško ponašanje prema Bošnjačkoj djeci u javnim školama u Republici Srpskoj (VIDEO)

Sandžak press pre 16 sati
Početak školske godine u Republici Srpskoj svjedočio je sektaškom i vjerskom politikantstvu srpske politike u javnim školama. Bosanski Srbi su poslali svećenika u učionicu i pokušali Bošnjačku djecu da prekrste. Emina Džino zajedno sa porodicom živi u Republici Srpskoj zajedno sa ostalom Bošnjačkom... »

Dodik: Ima puno zluradosti u izjavi američke ambasadorke, u čije ime ona uopšte govori?

Pravda pre 23 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak odavno ne drži pravila diplomatskog delovanja, pa je već postalo zamorno komentarisati njeno ponašanje.
Reagujući na izjavu Kormakove da odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH ne treba samo suspendovati ili odlagati, već da je treba anulirati, te da je za ukidanje sankcija predsedniku Republike Srpske potrebno trajno... »

Potpisan Protokol o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske

Blic pre 1 dan
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, potpisali su danas u Novom Sadu Protokol o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske.
- Potpisivanje Protokola o saradnji, značiće konkretizovanje saradnje u čitavom nizu oblasti, jer smatramo da za to ima prostora i potrebe, kao i da veze naroda Republike Srpske i Vojvodine to i zahtevaju - poručio je tom... »

©2017 Netmark d.o.o.