RHMZ - vesti

Ukinuta vanredna situacija u Vranju, Vladičinom Hanu i Trgovištu

RTS pre 3 sata
RTS: Ukinuta vanredna situacija u Vranju, Vladičinom Hanu i Trgovištu
U opštinama Vladičin Han, Trgovište i Vranje ukinuta je vanredna situacija uvedena zbog snega i niskih temperatura.
Štab za vanredne situacije grada Vranja ukinuo je vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada Vranja. S obzirom na to da je stiglo upozorenje iz RHMZ-a o novom hladnom talasu, Štab je zaključio da sve nadležne službe i dalje... »

Zaleđeni dunav, pa šta! Plivaćemo za Bogojavljenski krst po svaku cenu

Srbija danas pre 3 sata
Organizatori plivanja za Bogojavljenski krst kažu da led na Dunavu neće otkazati tradicionalno takmičenje
Dunav je okovan ledom, a prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) stanje će ostati isto i u četvrtak kada treba da se održi tradicionalno 20. plivanje za Bogojavljenski krst. Temperatura Dunava danima je... »

Od petka i minus 15, sneg, kijamet...

Mondo pre 4 sata
U Srbiji će do četvrtka povremeno padati sneg, od petka temperatura i do -15, navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ-a.
U Srbiji će do četvrtka povremeno padati sneg. Na severu se očekuje manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ostalim krajevima oko 10 cm, dok će u brdovito-planinskim predelima biti i oko 30 cm snega. Zbog jakog istočnog i... »

"Zimski uslovi, novi sneg i temperature ispod nule"

B92 pre 9 sati
Predstoji period koji će prema najavama RHMZ obeležiti zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem i temperaturama koje će biti ispod nultog podeljka.
To će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje, saopštio je AMSS. Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa. Zimska služba JP... »

Vozači oprez: Novi snežni pokrivač, bez teretnog saobraćaja preko Iriškog venca

BK TV pre 10 sati
Predstoji još jedan period koji će prema najavama RHMZ obeležiti pravi zimski uslovi vožnje. Najavljuju se novi snežni pokrivač ali i temperature koje će uglavnom biti ispod nultog podeljka što će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje, saopštio je AMS S. Pored snega posebnu... »

Sneg ne popušta, vetar će ponegde duvati i olujnom jačinom!

Telegraf pre 11 sati
I u Beogradu pretežno oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača
Danas nas očekuje pretežno oblačno, hladno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom, prognozira RHMZ. ZIMA NIJE GOTOVA, TEK JE POČELA! Ovo je novi UDAR debelog minusa i padavina, Sibir se vraća! (FOTO) Više padavina u... »

Neverovatan prizor na ušću: Zašto Sava tiho teče dok je Dunav okovan ledom (video)

Blic pre 1 dan
Prizori belih santi leda na nepomičnom Dunavu ne prestaju da fasciniraju i plaše posmatrače, no nedaleko od Dunava njegova pritoka Sava protiče mirno, kao da je ova zima nije ni dotakla.
- Dunav je zaledio izuzetno brzo zbog jakog ledenog talasa i veoma niskih vodostaja za ovo doba godine, koji su pojedinačno uobičajeni, ali je njihova kombinacija retka. Priobalni i ploveći led se u gornjim tokovima reke pojavio... »

Ledena nedelja u Srbiji, očekuje se i novi sneg

Press pre 1 dan
RHMZ upozorio je da će od ponedeljka pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.
Foto:B92.net Tokom ove sedmice u većini mesta na području Srbije ocekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do minus četiri (-4), lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri (-4) do nula stepeni. Od danas do cetvrtka,... »

Pomoravlje u pripravnosti zbog najave snežnih nanosa i ledenih dana

Blic pre 1 dan
Zbog najave opasnog vremena od 16. do 22. januara pomoravskim Štabovim za vanredne situacije naložena je pripravnost službi koje učestvuju u zaštiti i spasavanju ljudu i materijalnih dobara od snežnih nanosa.
Pored toga, naloženo je izvršenje neophodnih priprema u obezbeđenju uslova za reagovanje i za potrebe snabdevanja građana u gorivu, mazutu, životnim namirnicama, mehanizaciji. Zatim preduzimanje i predviđanje svih mera za... »

RHMZ UPOZORAVA: Stiže novi ledeni talas, temperatura i do -10°C

Moj Novi Sad pre 1 dan
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana. Tokom ove sedmice u većini mesta na području Srbije očekuju se ledeni dani, s najnižom temperaturom od -10 do minus četiri (-4), lokalno i... »

©2016 Netmark d.o.o.