Sombor - vesti

Kragujevac ponovo šampion u igrama na vodi

Ritam grada Kg pre 7 sati
Ekipa Kragujevca odbranila je titulu prvaka Srbije, u nacionalnom finalu igara na vodi, pod nazivom City Games, održanom na Zlatiboru. Takmičenje je održano u šest disciplina – letećem vaterpolu, spašavanju turistkinje, vošarci, vodenoj alki, pršutu i veslu. Drugo mesto pripalo je ekipi Čačka, a... »

SO: Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

RTV pre 4 sata
RTV: SO: Zapošljavanje osoba sa invaliditetom
SOMBOR - Tokom proleća i leta najaktuelniji su javni radovi. Program javnih radova namenjen je angažovanju prvenstveno teže zapošljivih lica, kao što su osobe sa invaliditetom, radi unapređenja radnih sposobnosti i ostvarenja njihovog društvenog interesa.
Vrednost javnih radova u somborskoj filijali Nacionalne službe zapošljhavanja je 8.000.000 dinara i namenjeni su za osobe sa invaliditetom, a finasira ih država preko Nacionalne službe zapošljavanja. Putem javnih radova osobe sa... »

Majstor origamija iz Sombora

RTV pre 7 sati
RTV: Majstor origamija iz Sombora
SOMBOR - Majstor japanskog origamija Emil Vajgand iz Sombora svaki slobodan trenutak provodi savijajući figurice od papira.
Od ždrala, cveta, anđela pa sve do likova iz bajke...moguće je saviti od samo jednog lista hartije. Hiljade origami figurica krase vitrine, police ili su postale originalni pokloni prijateljima Emila Vajganda iz Sombora. Preko 40... »

Drugu godinu za redom: Kragujevčani prvi u igrama na vodi

iKragujevac pre 8 sati
Ekipa Kragujevca, drugu godinu za redom pobedila je u nacionalnom finalu takmičenja igara na vodi pod nazivom "City games".
Oni će predstavljati Srbiju na međunarodnom polufinalu, koje će biti održano krajem avgusta u Beogradu. Drugo mesto pripalo je ekipi Čačka, a treće iz Kikinde. Pored njih takmičile su se još ekipe iz Novog Sada, Sombora i... »

Somborski atletski dragulj koji treba brusiti

RTV pre 9 sati
RTV: Somborski atletski dragulj koji treba brusiti
SOMBOR - Sedamnaestogodišnji atletičar Tihomir Đorđević, vratio se u rodni Sombor sa Svetskog prvenstva za mlađe juniore. Mladi Somborac zauzeo je 11. mesto, ali je trčao daleko ispod ličnog rekorda.
Svetsko prvenstvo za mlađe juniore bilo je novo iskustvo za perspektivnog srpskog preponaša. Tihomir Đorđević, prvak Srbije u konkurenciji starijih juniora u disciplini 400 m prepone sa rezultatom 53, 75, vicešampion Srbije u... »

Vremeplov (21. jul 2017)

RTS pre 10 sati
RTS: Vremeplov (21. jul 2017)
Nacionalni praznik Belgije.
1620. - Rođen Žan Pikar, francuski astronom (La Fleš, 21. 07. 1620 - Pariz, 12. 07. 1682) 1718. - Sklopljen Požarevački mir između Turske i Austrije 1788. - Rođen Platon (Pavle) Atanacković, episkop budimski, predsednik Matice srpske, mecena (Sombor, 21. 07. 1788 -... »

Biciklom od Sombora do Metkovića

RTV pre 19 sati
RTV: Biciklom od Sombora do Metkovića
SOMBOR - Za Gašpara Matarića ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi trebao je biti rutinska veslačka trka, je iza sebe već ima šest izveslanih maratona, kao kapiten veslačke ekipe Salašari somborskog Hrvatskog kulturno umetničkog društva "Vladimir Nazor" iz Sombora.
I bio bi rutina da Gašpar nije odlučio da 550 kilometara, između Sombora i Metkovića, pređe biciklom. "Izazov pre svega, kao što je i veslački maraton sam izazov. Drugo želja mi je da taj odlazak biciklom postane tradicija, ne... »

Smanjenje broja zaposlenih u somborskom javnom sektoru

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: U prvom krugu racionalizacije u javnom sektoru Sombora, bez posla je ostalo 54 radnika, a po novoj odluci o maksimalnom broju zaposlenih, očekuje se smanjenje za još 62 radnika.
Po Odluci Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za sve organizacione oblike u sistemu javnog sektora Sombor može biti zaposleno ukupno 1.071 lica, a po ranijoj odluci bilo je 1.133. Radna grupa za... »

Gase se državne apoteke: Somborci po lekove ubuduće samo kod privatnika

Blic pre 1 dan
Somborske apoteke u sastavu ustanove "Narodna apoteka" ubuduće će se izdavati u zakup zbog nagomilanih dugova, odlučili su odbornici Skupštine ovog grada.
To znači da će Somborci narednih dana lekove uzimati samo u privatnim apotekama (na recept), što je, očekivano, mnoge od njih uznemirilo i ostavilo u neverici. Pomenuta apotekarska ustanova ima pet apoteka u Somboru i 15 u... »

Inspekcija rada proverava poslodavce

RTV pre 1 dan
RTV: Inspekcija rada proverava poslodavce
SOMBOR - Somborska inspekcija rada kontinuirano sporovdi kontrolu poslodavaca u Zapadnobačkom okrugu da li drže radnike neprijavljene i da li se poštuju zakonske procedure za rad na otovrenom, naročito gradilištima. Od početka godine, protiv poslodavaca koji nisu ispunili zakonske norme podneto je samo šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dok krivičnih prijava u ovoj godini nije bilo.
Od početka godine u vanrednim kontrolama inspekcija rada Zapadnobačkog upravnog okruga zatekla je 223 radnika "na crno". Nakon inspekcijskog nadzora 203 lica zasnovalo radni odnos. Na gradilištu somborske Gimnazije "Veljko... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.