Sombor - vesti

Rodne kvote i podsticaji za privrednice

Alo pre 7 minuta
Alo: Rodne kvote i podsticaji za privrednice
Rodne kvote i podsticaji za privrednice najbolje su mere za osnaživanje žena, ocenjeno je danas na skupu koji su organizovali ambasada Izraela i NALED u okviru obeležavanja 69. godišnjice nezavisnosti te zemlje i 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.
Kako je saopšteno iz NALED-a, na okruglom stolu u Somboru "Uloga žena u privredi i društvu" istaknuto je da rodne kvote koje propisuju obavezan broj žena na rukovodećim pozicijama u javnoj upravi i privredi mogu obezbediti rodnu... »

Jokiću i njegovom treneru priređen prijem u Skupštini grada Sombora

Blic sport pre 31 minut
Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović i njen zamenik Antonio Ratković sa saradnicima, u Skupštini grada organizovali su prijem za našeg košarkaškog asa Nikolu Jokića, njegovu braću Nemanju i Strahinju, kao i trenera Denvera Majka Melouna.
Foto: S.P.Š. / RAS Srbija "Uvek rado boravim u svom rodnom gradu, a tu su mi sad glavni i pomoćni trener. Jednostavno, ovih nekoliko dana uživaćemo u lepotama grada. Slobodno vreme provodim na omiljenom kupalištu Štrand, Velikom... »

SO: Slika Dunava duga ceo kilometar

RTV pre 32 minuta
RTV: SO: Slika Dunava duga ceo kilometar
SOMBOR - Tok Dunava od izvora do ušća, sa biljnim i životinjskim svetom i gradovima kraj kojih teče, sve je to na jednoj slici. Na slici koja je duga čak jedan kilometar. A tu jedinstvenu sliku Dunava naslikala je Ana Tudor, sa Hvara, inače rođena Sonćanka.
Uložila je Ana u stvaranje ovog dela tri godine. Provela ih je u Sonti, odvojena od porodice. "Želja mi je bila promocija našeg Dunava i tako sam smislila da to bude jedna kilometarska slika. Ništa mi nije žao, jer preko ove... »

Drugi Terminal Music & Arts Festival u Somboru

N1 Info pre 1 sat
U Somboru je počeo Terminal Music & Arts Festival, međunarodni festival muzičke, likovne i filmske umetnosti koji će trajati do 1. jula.
Ove godine, Terminal i grad Sombor nude posetiocima nešto drugačiji koncept, više različitih lokacija, muzički, likovni i filmski program, dnevne “jamm-session” svirke, kao i različite umetničke radionice. Glavni program... »

Sombor: Podsticaji ženskom preduzetništvu

RTV pre 1 sat
RTV: Sombor: Podsticaji ženskom preduzetništvu
SOMBOR - Rodne kvote i podsticaji ženskom preduzetništvu najbolje su mere za osnaživanje žena, čulo se na Okruglom stolu o ulozi žene u privredi i društvu koji je održan u Somboru.
Predsednik Vrhovnog suda Izraela je žena, skoro 90 odsto svih pozicija u Odbrambenim snagama države Izrael otvorene su za žene kandidate, dok one čine 70 odsto svih pozicija u vojsci. Srbija je daleko od ovakvih procenata, ali je... »

Staparci piju vodu sa arsenom

RTV pre 2 sata
RTV: Staparci piju vodu sa arsenom
SOMBOR - U selima na području grada Sombora voda već godinama nije za piće pa je preduzeće Vodokanal cisternom snabdevalo stanovnike pijaćom vodom. U Staparu je situacija nešto drugačija dok čekaju priljučak na Somborsku fabriku vode.
Stanovnici Stapara kažu da je nekada cisterna dolazila, ali da je već dugo ne vide, a kako stvari stoje, oni misle da im nije ni potrebna. Zbog prisustva arsena voda je zabranjena za piće, ali oni piju radije nego ovu iz cisterne... »

Drvo ubilo ženu u Novom Sadu

Alo pre 3 sata
Alo: Drvo ubilo ženu u Novom Sadu
Jak pljusak i nevreme pogodili su danas Novi Sad, a u automobilu na koje je palo drvo poginula je žena srednjih godina. Nevreme zahvatilo Suboticu, Sombor i Novi Kneževac.
Kako saznajemo, na ulazu u grad iz pravca Zrenjanina kod Šangajske rasksrnice drvo je palo na automobil, a vatrogasci su izvukli povređene iz automobila. Prema rečima očevidaca oni su isekli automobil u kome je jedna žena... »

Večernja filmska projekcija u Dunavskom eko parku u Somboru

BizLife pre 5 sati
Večernjom filmskom projekcijom u Dunavskom eko parku na Trgu Republike obeležen je Međunarodni Dan Dunava u Somboru. Povodom ovog značajnog datuma, Coca-Cola sistem je još jednom u parku okupio veliki broj građana koji su imali priliku da uživaju u ambijentu, ali i da se dodatno edukuju o zaštiti... »

Obuka za upravnike zgrada u Somboru

Dnevnik pre 6 sati
SOMBOR: Tokom jula biće održana predavanja i obuka za profesionalne upravnike zgrada u prostorijama Regionalne privredne komore Sombor. Obuka će trajati ukupno 50 časova i biće organizovana od 4. do 6. jula, zatim 11. i 12., i 18. i 19. jula.
Kandidati za profesionalnog upravnika, moraju da ispunjavaju tražene uslove - najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i položen ispit za profesionalnog upravnika, čime stiču pravo na licencu, odnosno da se upišu... »

Sudbina imovine Fabrike akumulatora Sombor u stečaju

Dnevnik pre 7 sati
Na osnovu rešenja Privrednog suda u Somboru iz 2015. godine o otvaranju postupka stečaja i rešenja stečajnog sudije o proglašenju bankrota Fabrike akumulatora Sombor, stečajni upravnik oglasio je prodaju imovine stečajnog dužnika metodom neposredne pogobe.
Imovina Fabrike akumulatora Sombor AD, koja je bila u vlasništvu Koncerna “Farmakom MB “ u Šapcu, podeljena je u osam celina, a prvo javno otvaranje pismenih ponuda zakazano je za 20.jul u 12 časova; u Fabrici akumulatora Sombor... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.