Sombor - vesti

Jokić se ponovio: Sa jednog na 355 konja

Kurir pre 7 sati
NBA senzacija Nikola Jokić nekada vozio konjske dvokolice, a sad uleteo u moćnu mašinu
Srpski košarkaš i zvezda NBA Nikola Jokić od sada će se po Denveru voziti u novom džipu „GMC jukon“! Dečko koji je pre nekoliko godina učestvovao u kasačkim trkama dvokolica u rodnom Somboru sada, umesto jednog živog konja, u... »

Hilandar koji volimo

Dnevnik pre 11 sati
SOMBOR: U somborskoj Gimnaziji „Veljko Petrović“, priređena je izložba fotografija pod nazivom „Hilandar koji volim“, autora Rajka R Karišića. Samu izložbu je otvorila
gradonačelnica Dušanka Golubović, a fotografije koje su izložene u učionici broj 53 će, pored samih učenika Gimnazije moći da pogledaju i građani, do 10. marta svakog popodneva od 17 do 19 sati. Izloženo je 20 fotografija autora,... »

Sombor domaćin Otvorenog prvenstva Vojvodine

RTV pre 13 sati
RTV: Sombor domaćin Otvorenog prvenstva Vojvodine
SOMBOR - Plivački vaterpolo klub "Polet" iz Sombora bio je domaćin Otvorenog prvenstva Vojvodine. Tokom dva takmičarska dana, mladi plivači su pokazali vrhunsku formu, a postavljeni su i novi klupski rekordi.
Oko 600 plivača iz 28 plivačkih klubova, među kojima su plivači iz Mađarske, Hrvatske i Srbije, takmičilo se u svim kategorijama i uzrastima na bazenima Gradske hale Mostonga u Somboru u okviru Otvorenog prvenstvo Vojvodine i... »

Gakovo: Sade bagrem u tri reda

RTV pre 14 sati
RTV: Gakovo: Sade bagrem u tri reda
SOMBOR - Somborski atar nekada je imao vetrozaštitne pojaseve na površini od oko 350 hektara, odnosno, u dužini 230 kilometara. Poslednjih 20 godina većina vetrozaštitnih pojaseva je devastirana - posečena stabla, a umesto četvororednog pojasa koji štiti njive ostao je samo jedan drvored.
Slika bi uskoro mogla biti drugačija, jer je na teritoriji Grada Sombora u toku revitalizacija vetrozaštitnih pojaseva. Posao je poveren Javnom komunalnom preduzeću "Zelenilo", čiji radnici ovih dana rade u ataru sela Gakovo.... »

Umetnošću do posla za slepe

Večernje novosti pre 20 sati
Od rada sa slepim učenikom do projekta koji okuplja 40 učesnika iz sedam zemalja
Projekat „Use sound to watch around“ u organizaciji udruženja „Kulturni centar mladih Vojvodine“ je dugoročni internacionalni projekat u okviru programa „Erasmus+“ koji finansira Evropska komisija. Tema projekta je rešavanje... »

Ogromne razlike u cenama nekretnina po Srbiji: Za jedan stan u Beogradu, možete da kupite 14 u unutrašnjosti

Telegraf pre 23 sata
U Somboru kvadrat košta 455, u Zaječaru 472, u Vranju 491, Nišu 788, Novom Sadu 924 evra. Jedino je Čajetina skupa, zbog blizine sa Zlatiborom, jer tamo kvadratni metar u proseku iznosi oko 1.300 evra
Beograd važi za najskuplji kada su cene stanova u pitanju, pa tako za stan u centru od 50 kvadrata treba izdvojiti čak 84.500 evra. Ralika u cenama kvadrata po Srbiji se toliko razlikuje da je stan iste veličine u Bačkom Petrovcu... »

Lepa lica sa Zahrinog puta

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Da je kojim slučajem letela, a ne mukotrpno se probijala od Irana, preko Turske, Grčke, Makedonije, do Srbije, Zahra Sajed Hosini imala bi ozbiljan let od 4.300 kilometara
od rodne doline u kojoj je smešten njen Maidan Šar, podno brutalno vrletnih planina avganistanske provincije Vardak, do Sombora u čijem joj je Kulturnom centru „Laza Kostić“ protekle subote otvorena njena prva samostalna izložba.... »

Šest zlatnih medalja kikboksera Spartaka na Prvenstvu Srbije u Somboru

Subotica.com pre 1 dan
U subotu u Somboru održano je Prvenstvo Srbije u kineskom boksu (Sanda), a na kojem su takmičari Kik boks kluba "Spartak" postigli fantastičan uspeh, osvojivši šest zlatnih i dve srebrne medalje.
Na takmičenju održanom u hali "Mostonga" u Somboru subotički Spartak nastupio je sa devet kikboksera, a koji su osvojili ukupno 8 medalja. - Vrlo sam zadovoljan uĉinkom ove nove generacije kik boksera Spartaka i ovim je ostvarena... »

Portreti nastali od Avganistana do Sombora

RTV pre 2 dana
RTV: Portreti nastali od Avganistana do Sombora
SOMBOR - U Kulturnom centru „Laza Kostić" u Somboru otvorena je izložba crteža šesnaestogodišnje Avganistanke, Zahre Huseini koja boravi u Prihvatnom centru u Somboru.
Na tridesetak portreta nastalih na putu od Avganistana do prihvatnog centra u Somboru, šesnaestogodišnja Zahra Huseini donela je, uprkos nedaćama, lepotu i snagu svog bića i svojih sunarodnika. Šest meseci pre polaska na... »

Turnir mladih karatista u Somboru

RTV pre 2 dana
RTV: Turnir mladih karatista u Somboru
SOMBOR - Memorijalni karate turnir "Igor Anđelković", 20. po redu, održan je u Somboru. Na turniru su učestvovali karatisti iz Hrvatske, Mađarske i Makedonije, a najviše je bilo domaćih klubova.
Disciplina, koncentracija i samopouzdanje su osnovni principi ove japanske veštine koju su mališani na turniru i pokazali. David trenira pored karatea i plivanje, a ni medalje ne izostaju na takmičenjima. "Došao sam sa svojom... »

©2017 Netmark d.o.o.