Sombor - vesti

Ne mogu da mu oproste: Jokić otkrio sa čim se suočavao posle Evrobasketa

Blic sport pre 2 sata
Nikola Jokić nije igrao ovog leta za reprezentaciju Srbije na Evrobasketu u Istanbulu, jer je želeo da što spremniji dočeka narednu sezonu u NBA ligi... To, izgleda, mnogi navijači ne mogu da mu oproste, pa je centar Denvera otkrio šta mu se događalo posle EP.
Foto: Tanjug/AP Nikola Jokić Srbija je bez mladog košarkaša iz Sombora uspela da dođe do srebrne medalje, ali je Jokićevo neigranje mnogima bilo trn u oku. - Posle poraza od Slovenije dobio sam na stotine poruka mržnje. Bilo mi... »

Gajenje japanskih prepelica dopuna kućnog budžeta

RTV pre 4 sata
RTV: Gajenje japanskih prepelica dopuna kućnog budžeta
SOMBOR - Hobi, koji može biti isplativa dopuna kućnog budžeta je gajenje japanskih prepelica, ali se o njima na ovdašnjim prostorima nedovoljno zna za razliku od Japana odakle i potiču ili Italije, Britanije i Francuske, gde se gaje po industrijskim principima i mnogo više konzumiraju u svakodnevnoj ishrani. U Zapadnobačkom okrugu nije zaživela farmerska proizvodnja jaja od prepelice, jer potencijalni kupci nisu dovoljno informisani o njenim lekovitim svojstvima, pa potražnja nije velika za razliku kakva
Stefan Milošev, registrovani proizvođač prepelica, bavi se prodajom jaja od 2013. godine. Potražnja zavisi od sezone, ali još uvek je mala, a razlog je što kupci neretko imaju odbojnost da ih konzumiraju sirova, nisu upoznati sa... »

Počast Lazi Kostiću u Somboru

RTV pre 9 sati
RTV: Počast Lazi Kostiću u Somboru
SOMBOR - Pravoslavna Crkvena opština Sombor i Fondacija "Laza Kostić" iz Londona sa sedištem u Novom Sadu, trodnevnom manifestacijom "Počast Kostić Lazi na zvezdanoj stazi - Julijani za nezaborav" odaju počast Lazi Kostiću, vrsnom pesniku, filozofu, pravniku, pozorišnom kritičaru i utemeljivaču Šekspira u Somboru, u mesecu septembru kada je Laza postao Somborcem. Danas se završava manifestacija koja je u znaku inicijative da "Julijana dr. Laze Kostića, rođ. Palanački", kako se uvek na svojim zadužbinama
Programom "Omladina Sombora - članu Ujedinjene omladine srpske Lazi Kostiću" učenici Gimnazije "Veljko Petrović" predstavili su se doktoratom prava Laze Kostića na latinskom jeziku, a slavna pesma "Santa Maria della Salute" čula... »

SO: Uređuje se kanalska mreža u industrijskoj zoni

Dnevnik pre 11 sati
SOMBOR: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ove godine je izdvojio bespovratna sredstva za radove na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.
Na konkursu Sekretarijata za dodelu podsticajnih sredstava, somborskoj lokalnoj samoupravi odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od oko 15,6 miliona, a iz gradskog budžeta u iste namene izdvojeno je 13,3 miliona dinara,... »

Mila Gvardiol: Raskršća

Arte pre 13 sati
U utorak 26. septembra u 19h u Galeriji Kulturnog centra Laza Kostić u Somboru otvora se samostalna izlozba slika umetnice i profesora Mile Gvardiol pod nazivom “Raskrsca”. Postavka će trajati do 14. oktobra, 2017.
"Apstrakcija raskršća" Novi ciklus "Raskršća", iako se dosta razlikuje od prethodnih, jer je jasnijih jednostavnijih oblika kao i ukupne formalne strukture, i sa ublaženim i svedenijim koloritom, ipak je veran postupku naglašene... »

Batagon podigao cenu za Fabriku akumulatora Sombor

SEEbiz pre 15 sati
SOMBOR - Švajcarska kompanija Batagon dala je novu, četvrtu ponudu za preuzimanje vlasništva nad Fabrikom akumulatora Sombor (FAS), prenosi SOinfo.org portal.
"I nova ponuda za mene je vrlo povoljna. Batagon nudi 6 miliona EUR za kupovinu FAS-a", preneo je Predrag Ljubović, stečajni upravnik u nekadašnjem somborskom proizvodnom gigantu. On je izjavio da je zainteresovana kompanija sa... »

Mače na suncu

Danas pre 1 dan
Tereza Kočiš najpoznatija je gimnastičarka Jugoslavije u 20. veku. Njoj je posvećena monografija "Gracija u parteru" ("Gradski muzej" u Somboru, uz finansijsku podršku grada Sombora). Autor je poznati somborski novinar i publicista Dušan Kolundžija, kome je ovo 18 knjiga o sportistima i sportu.... »

Komesarijat: Oko 400 dece migranata u srpskim školama

Slobodna Evropa pre 1 dan
Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je u nedelju da je oko 400 dece migranata počelo da pohađa nastavu u školama širom Srbije. Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Cucić je kazao da su ta deca "uglavnom" svuda dobro primljena a da problem postoji u Somboru zbog kako je naveo... »

Rami Aboudan došao iz Sirije da niže petice u Subotici

Subotica.com pre 1 dan
Uključivanje dece migranata u obrazovni sistem na teritoriji Školske uprave Sombor organizovano je po drugačijem modelu u odnosu na druge delove zemlje, jer se nastava za decu migrante i izbeglice održava u prihvatnim centrima, a ne u školama.
Nastavnici iz četiri osnovne škole „Jovan Mikić“, „10. oktobar“, „Matko Vuković“ i „Sonja Marinković“ predavaće deci migrantima u Prihvatnom centru u Subotici, a predavanja će biti radioničarskog tipa. Međutim, u Subotici je, još... »

Cena podignuta na 6.000.000 €

B92 pre 2 dana
Švajcarska kompanija "Batagon internešnal" AG ne odustaje od kupovine FAS, pa je tako dala novu četvrtu ponudu za preuzimanje Fabrike akumulatora "Sombor".
Prema rečima Predraga Ljubovića, stečajnog upravnika u FAS, nova poboljšana ponuda za njega je vrlo povoljna."Batagon" nudi šest miliona evra za kupovinu ove čuvene firme, sa poznatim brendom "Blek hors". On dodaje da je... »

©2017 Netmark d.o.o.