Sombor - vesti

Šmeker uvek ‘deli asistencije’: Sjajna reakcija Nikole Jokića pri bliskom susretu sa lepom devojkom (video)

Hot sport pre 6 sati
Šmeker iz Sombora još jednom je u spontanoj reakciji pokazao Amerikancima kakva je ličnost.
U poslednjem meču NBA lige Nikola Jokić je protiv Denver Nagetsa ubacio 29 poena i imao 15 skokova, što mu je donelo novu dozu popularnosti među Amerikancima, ali i prema Amerikankama. Posle meča je davao intervju američkim... »

Sekretar škole U Somboru: Neću da se ovo više krije, đaci pola veka imaju fizičko u sali od azbesta

Kurir pre 15 sati
BEOGRAD - Učenici Srednje tehničke škole u Somboru skoro pola veka fizičko vaspitanje imaju u sali koja je opasna po zdravlje, jer je obložena i pokrivena azbestnim pločama.
Decenijama đaci udišu azbestnu prašinu koja je kancerogena i izaziva plućne bolesti. Što je najgore, posledice udisanja ove štetne materije se javljaju posle 15-20 godina. Ovaj problem već godinama pokušava da reši sekretar škole... »

Trovali decu 50 godina!

Alo pre 17 sati
Alo: Trovali decu 50 godina!
Učenici Srednje tehničke škole u Somboru skoro pola veka fizičko vaspitanje imaju u sali koja je opasna po zdravlje, jer je obložena i pokrivena azbestnim pločama.
Decenijama đaci udišu azbestnu prašinu koja je kancerogena i izaziva plućne bolesti. Što je najgore, posledice udisanja ove štetne materije se javljaju posle 15 – 20 godina. Ovaj problem već godinama pokušava da reši sekretar... »

Ledolomci načeli čep u Daljskoj krivini, Mađari šalju još dva broda

RTV pre 1 dan
RTV: Ledolomci načeli čep u Daljskoj krivini, Mađari šalju još dva broda
SOMBOR, NOVI SAD, BAČKA PALANKA - Mađarski ledolomci koji su i tokom noći razbijali ledenu barijeru u Daljskoj krivini na Dunavu, probili su se kroz četiri kilometara leda i napreduju prema kraju barijere, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine. Mađarska je poslala je još dva ledolomca u Srbiji koji će pomoći u razbijanju leda na Dunavu, saopštile su mađarske nadležne vlasti. Četiri mađarska ledolomca među kojima je i najveće takvo mađarsko plovilo Sečenj, pomoći će da se uklone
Pošto su na pojedinim mestima naslage leda debele i oko dva metra, i dalje je teško proceniti koliko će im trebati vremena da savladaju kompletnu deonicu od 15 kilometara, navodi se u saopštenju Voda Vojvodina. Dodaje se da će... »

Partnerstvo za novu rasvetu

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Prva ovogodišnja sesija lokalnog parlamenta suočila je odbornike vladajuće većine i opozicije povodom namere varoške vlasti da uđe u projekat javno-privatnog partnerstva
u obnovi javne rasvete na teritoriji grada. Preduzeće „GGE Esco” d.o.o. Beograd podnelo je Gradu Somboru predlog za pokretanje ovog projekta, pri čemu bi vrednost investicije iznosila oko 2,36 miliona evra, tokom 12 godina.... »

FAS: Uključite nam struju, inače havarija

B92 pre 1 dan
B92: FAS: Uključite nam struju, inače havarija
Grčka kompanija Dem Helas, zakupac prostora Fabrike akumulatora u Somboru kojoj je zbog duga isključena struja, upozorila je da postoji opasnost od havarije.
Reč je o fabrici u kojoj se nalazi velika količina hemikalija. "Upozorenje je poslato Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine koje je naš apel hitno prosledilo sektoru za vanredne situacije", navodi se u saopštenju... »

FAS-u Sombor isečena struja zbog duga od 81,5 dinara

Blic pre 1 dan
Elektrodistribucija Sombor posle niza dolaganja isekla je struju Fabrici akumulatora Sombor (FAS) u stečaju koju je zakupila fime "Dem Hellas".
EPS je naveo i da je uvidom u dokumentaciju novo rukovodstvo kompanije Dem Hellas koji ima u zakupu FAS ustanovilo da je dug Fabrike akumulatora 81,5 milion dinara. Ne postoji nijedan zakonski uslov da se nastavi isporuka... »

SO: Prodžeti proširuje proizvodne pogone

RTV pre 1 dan
RTV: SO: Prodžeti proširuje proizvodne pogone
SOMBOR - Italijanska fabrika za proizvodnju obuće "Prodžeti" planira da do kraja godine otvori u Somboru novi proizvodni pogno i otvori novih 150 radnih mesta. Kupovina zemljišta je prvi korak i gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović i direktor Prodžetija, Romano Rosi, potpisali su ugovor o prodaji parcele od 98 ari u industrijskoj zoni grada Sombora.
"Ovo će biti jedna najmodernija fabrika za proizvodnju obuće ali će isto tako biti jedna od najmodernijih u Evropi" istakao je Rosi. Kako je naglašeno, vlasnik firme ima i nameru da svoju celokupnu proizvodnju i centar, u skoroj... »

Somborci redovno uzimaju fiskalne račune

RTV pre 1 dan
RTV: Somborci redovno uzimaju fiskalne račune
SOMBOR - Fiskalni računi nekome bi mogli doneti i sreću u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, pod uslovom da ih trgovci kupcima i daju.
"Uvek dobijem račun, čak i kada samo kupim hleb u pekari ili litar mleka u samousluzi", kaže jedna Sombraka. Iako Somborci redovno uzimaju fiskalne račune uglavnom nisu zainteresovani za nagradnu igri Uzmi račun i pobedi. Neki... »

Otkazuju plivanje za Časni krst: Zbog leda i debelog minusa plivaju samo najiskusniji

Telegraf pre 1 dan
Zasad je sigurno da plivanje za Časni krst neće biti održano u Somboru kao i na Tisi
Zbog debelog minusa koji se najvljuje i reka koje su okovane ledom u velikom broju mesta širom Srbije otkazano je plivanje za Časni krst na Bogojavljenje, 19. januara, dok će u pojedinim mestima iz bezbednosnih razloga plivati... »

Video Zvezda nastavlja da ruši velikane: Makabi pao i u Tel Avivu!

Večernje novosti  pre 55 minuta  još 1 povezana

Nemački stručnjak: Tramp će Balkan da prepusti Putinu

Blic  pre 48 minuta  još 1 povezana

MUP: Netačni navodi Velimira Ilića o uklanjanju vozila

Blic  pre 3 sata  još 1 povezana
©2016 Netmark d.o.o.