Sombor - vesti

I u Somboru bilo "čupavo": Grad veličine klikera prekrio grad (foto)

Telegraf pre 7 sati
Na društvenim mrežama se pitaju da li se ponavlja scenario iz 2014. godine
Već nekoliko dana Srbiju i okolinu tresu vremenske nepogode. Novi Sad nestao pod vodom: Ako imate problema sa poplavama javite se na sledeće brojeve Poplave u Krupnju: Izlile se reke, više od 10 kuća pod vodom Poslednji u nizu... »

Sombor: Nema kancelarije, ali ima para za mlade

RTV pre 9 sati
RTV: Sombor: Nema kancelarije, ali ima para za mlade
SOMBOR - Sombor je jedan od gradova koji je među prvima imao kancelariju za mlade, ali danas ta kancelarija ne postoji. Ipak projekti za mlade se finansiraju.
Grad Sombor od 2005. godine finansira projekte za mlade. Lokalni akcioni plan za naredni četvorogodišnji period usvojen je na poslednjoj sednici Skupštine grada i kako nam je u telefonskom razgovoru rekla Antonija Nađ Kosanović,... »

Stotine hiljada kredita idu na sud zbog nelegalne naknade?

Dnevnik pre 21 sat
Somborski sud je nedavno presudio da banka ne sme da naplaćuje posebnu naknadu za obradu kredita jer su svi troškovi banke uključeni u kamatu, koja predstavlja jedinu cenu pozajmice.
Pravnosnažnom presudom Višeg suda u Somboru banka mora da vrati klijentu oko 450 franaka. Toliko mu je naplatila na ime obrade zahteva za dobijanje kredita od oko 30.000 švajcaraca. Ta presuda prava je bomba jer bi sada nekoliko... »

Sombor: Odbornici o migrantima, završnom računu...

Radio 021 pre 1 dan
Skupština grada Sombora održava se u utorak, 23. maja, sa početkom u 9 časova.
Na dnevnom redu se nalazi 17 tačaka. Odbornici, kako prenosi SOinfo.org, će raspravljati o predlogu završnog računa grada za prošlu godinu, o predlogu za istupanje grada iz Agencije za regionalni razvoj APV i o Lokalnom akcionom... »

Terapijsko jahanje u Somboru

RTV pre 1 dan
RTV: Terapijsko jahanje u Somboru
SOMBOR - Razvoj i unapređenje terapijskog, pedagoškog i rekreativnog jahanja, primenjeno u radu sa decom i mladima iz osetljivih grupa, jedan je od osnovnih ciljeva udruženja građana "Griva" u Somboru.
Do sada je u svim programima "Grive" učestvovalo više od 150 korisnika u oko 1.800 individualnih i grupnih... »

Održan Somborski književni festival

RTV pre 1 dan
RTV: Održan Somborski književni festival
SOMBOR - Posle uspešnog prvog izdanja, Somborski književni festival održan je prethodnog vikenda u organizaciji Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" i njenih saradnika Tamare B. Krstić i Dragana Babića. Ni ove godine nisu izostala etablirana književna imena i dobitnici najznačajnijih nagrada za poeziju i prozu koji su se predstavili sugrađanima.
Program je obogaćen još jednim danom koji je predstavljao sponu između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Festivala te je publika u četvrtak u sali Dečjeg odeljenja imala priliku da pogleda dokumentarni film Šajtinac i tri priče koji... »

Novo odeljenje za 20 talentovanih kompjuteraša

Dnevnik pre 2 dana
SOMBOR: Gimnazija „Veljko Petrović“ u predstojećoj školskoj godini pokreće novi smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, a na osnovu odobrenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za prijem 20 učenika na ovaj smer, pa se ovih dana i završio rok za prijavu kandidata za prijemni ispit.
Kada je početkom školske 2014-2015 uz dozvolu beogradske privatne Računarske gimnazije iz Beograda, njihov akreditovani nastavni plan i program namenjen učenicima nadarenim za nove računarske tehnologije i informatiku uveden u... »

"Valcengrad" ispred somborske županije

Dnevnik pre 2 dana
SOMBOR: Po osmi put za redom somborski „mali“ i „veliki“ maturanti će učestvovati u masovnom plesu, odnosno manifestaciji „Valcengrad“ u utorak 23. maja od 18 sati, već tradicionalno na platou Županije, najavili su organizatori ovog prelepog događaja iz Plesnog kluba „Ravangrad Dance„ člana ovdašnjeg Gradskog kulturno-umetničkog društva „Ravangrad“.
Kako kažu, u slučaju lošeg vremena manifestacija će biti pomerena na 24.maj, a satnica prilagođena vremenskim uslovima. Sve najave se mogu pratiti preko fejsbuk stranice „Projekat Valcengrad” gde će se i učesnici i javnost... »

Održan 38. somborski polumaraton

RTV pre 2 dana
RTV: Održan 38. somborski polumaraton
SOMBOR - Blizu 1.000 takmičara zbilo se na startu 38. somborskog polumaratona.
Prvi je kroz je cilj prošao, kod muškaraca, Velimir Bojović iz Niša. On je 21 km pretrčao za jedan čas 13 minuta i 40 sekundi. "Prezadovoljan sam, ovoliko trkača, ovakav ambijent, ja sam prezadovoljan. Jedino eto mogu da kažem da... »

U nesreći kod Apatina jedna osoba poginula

RTV pre 2 dana
RTV: U nesreći kod Apatina jedna osoba poginula
APATIN - U saobraćajnoj nesreći kod Apatina jedna osoba je poginula, a jedna je povređena i prebačena je u bolnicu.
Do nesreće je došlo u mestu Prigrevica, na lokalnom putu Prigrevica - Apatin, jutros oko 4.45 sati kada je putničko vozilo "hjundai aksent" sletelo sa puta i udarilo u betonski stub. Jedna osoba preminula je na licu mesta, a... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.