Sombor - vesti

SO: Pola veka Galerije "Milan Konjović"

RTV pre 42 minuta
RTV: SO: Pola veka Galerije "Milan Konjović"
SOMBOR - Povodom obeležavanja pola veka postojanja galerije "Milan Konjović" u Somboru je sinoć je otvorena izložba Kontinuitet modernosti u slikarstvu Milana Konjovića koju je priredio Sava Stepanov.
Galerija Milan Konjović nije samo legat već jedna živa galerija u kojoj je, zahvaljujući fondu od preko hiljadu radova, bilo moguće na razne načine sagledavati delo Milana Konjovića, kazao je priređivač izložbe Sava Stepanov.... »

Stounov „Snouden” u srpskim bioskopima

Politika pre 3 sata
Srpska premijera najnovijeg filma Olivera Stouna „Snouden” biće održana večeras u 19.40 sati u bioskopu „Sinepleks” u TC „Ušće” u Beogradu. Film će od sutra biti na redovnom repertoaru bioskopa u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu, Kraljevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu,... »

Zagrljaji umesto pogleda preko nišana

Dnevnik pre 13 sati
SOMBOR: Više od 150 mladih iz Tuzle, Gornjeg Vakufa - Uskoplja, Srebrenice, Vukovara i Sombora, članova „YU Peace mreže”, poslalo je poruke mira i ljubavi iz Sombora.
Naime, mladi iz regiona koji su se okupili u Somboru su u centru grada izveli performans sa hiljadu papirnih origami golubova - simbola mira, uz pesmu „Samo da rata ne bude”, koja je i svojevrsna himna „YU Peace mreže”. Nakon te... »

Kako je Sombor proterao reku

RTV pre 14 sati
RTV: Kako je Sombor proterao reku
SOMBOR - Sombor je kao i mnogi gradovi nastao na reci ali od reke Mostonge koja pre dva veka proticala centrom varoši, ostalo je ime koje nosi sportska hala – Mostonga.
Na nekadašnjoj obali reke Mostonge danas je omiljeno šetalište Somboraca. Za razliku od gradova koji nastanu na reci koju premoste i ukrote, Sombor je svoju reku prognao još pre dva veka. "Izvirala je 30-ak kilometara severno od... »

Skupština Vojvodine sutra o rebalansu budžeta

RTV pre 17 sati
RTV: Skupština Vojvodine sutra o rebalansu budžeta
NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine sutra će odlučivati o najavljenom rebalansu pokrajinskog budžeta. Prema predloženoj preraspodeli sredstava pokrajinska kasa biće za 1,59 milijardi dinara veća nego što je projektovano za ovu godinu.
Najavljenim rebalansom budžeta, biće omogućena isplata naknade za treće dete, regresiranog prevoza za učenike. S druge strane, biće opredeljena i sredstva za projekte koji su novi prioriteti Vlade. "Obezbeđena su sredstva za... »

Konjovićeva magija

Večernje novosti pre 20 sati
Pola veka galerije sa imenom somborskog velikana. Za jubilej 14. retrospektiva, čiji je autor Sava Stepanov
SLIKARSTVO je čudo. I uvek je zagonetka. Da nije tako, davno bih prestao da slikam. Beskrajno je i neuhvatljivo kao ravnica. Misliš - tamo negde je kraj, a horizont se uvek pomera. Ovo su reči velikana naše umetnosti Milana... »

Otvoren konkurs za nove poreske inspektore!

iKragujevac pre 22 sata
Prema tekstu konkursa u koji je Blic imao uvid, a koji će biti objavljen sredinom nedelje, raspon plata ovih državnih službenika je od 38.000 do 59.000.
Za sva radna mesta u Poreskoj upravi zahteva se "iskustvo u struci" - od godinu do sedam godina, a po obrazovanju kandidati bi trebalo da budu pravnici ili ekonomisti. Svi veći gradovi u Srbiji biće obuhvaćeni konkursom, a... »

Puštena u rad emisiona stanica u Kljajićevu: Severu jači signal

Večernje novosti pre 23 sata
Puštanje u rad emisione stanice od izuzetnog je značaja za pokrivanje Srbije radio i televizijskim signalima. Rasim Ljajić: Na ovaj događaj čekalo se više od pola veka
MINISTAR trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić, Danijel Berg, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj i Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, pustili su u rad digitalne predajnike novoizgrađene... »

SO: Svečano uručenje nagrade "Golub 2016"

RTV pre 1 dan
RTV: SO: Svečano uručenje nagrade "Golub 2016"
SOMBOR - U sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru danas u 12 časova biće održano svečano uručenje nagrade "Golub 2016" Đorđu Majstoroviću za rukopis zbirke pripovedaka "Ulica izgubljenih reči".
Žiri u sastavu Gojko Božović, Nada Dušanić i Vladimir Jerković jednoglasnom odlukom nagradu "Golub 2016", za neobjavljeni rukopis za autore koji nisu dosad objavili knjigu i koji nemaju više od 40 godina, dodelio je Đorđu... »

SO: Konkurs za dodelu Oktobarske nagrade

RTV pre 1 dan
RTV: SO: Konkurs za dodelu Oktobarske nagrade
SOMBOR - Grad Sombor otvorio je javni poziv za prikupljanje predloga za dodelu Oktobarske nagrade grada Sombora. Konkurs je otvoren do 7. oktobra.
Nagrada se dodeljuje pojedincu kao posebno priznanje za izuzetne rezultate u višegodišnjem radu, odnosno kao nagrada za trajno životno delo u oblastima: nauke, kulture i umetnosti, publicistike, novinarstva, planiranja i uređenja... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.