Subotica - vesti

Brana Crnčević dobio ulicu na Paliću, manjine protiv

B92 pre 6 sati
B92: Brana Crnčević dobio ulicu na Paliću, manjine protiv
Subotica -- Skupština Grada Subotice izglasala je da poznati književnik i aforističar Branislav Brana Crnčević dobije ulicu na Paliću.
Za odluku su glasalii odbornici vladajuće Srpske napredne stranke, njihov koalicioni partner Savez vojvođanskih Mađara bio je uzdržan, a Demokratska stranka i Pokret za građansku Suboticu glasali su - protiv. Usvajanje odluke... »

Ansambl pozorišta "Deže Kostolanji" u Bitef teatru

RTV pre 9 sati
RTV: Ansambl pozorišta "Deže Kostolanji" u Bitef teatru
BEOGRAD - Ansambl pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice gostovaće u petak, 3. marta u Bitef teatru, na rođendan tog beogradskog pozorišta.
Subotički ansambl izvešće predstavu "Ljubavnice" Elfriede Jelinek u režiji Anđelke Nikolić. U svojoj kritici Igor Burić podseća da je delo "Ljubavnice" Elfride Jelinek na počecima književnog opusa spisateljice koja je u prvoj... »

Palić: Brana Crnčević dobio ulicu

Radio 021 pre 11 sati
RTV: Brana Crnčević dobio ulicu na Paliću
Skupština Grada Subotice izglasala je danas da poznati književnik i aforističar Branislav Brana Crnčević dobije ulicu na Paliću.
Za odluku su glasali odbornici vladajuće Srpske napredne stranke, njihov koalicioni partner Savez vojvođanskih Mađara bio je uzdržan, a Demokratska stranka i Pokret za građansku Suboticu glasali su - protiv. Usvajanje odluke... »

SU: Opozicija kritikovala skupštinsku raspravu

RTV pre 11 sati
RTV: SU: Opozicija kritikovala skupštinsku raspravu
SUBOTICA - Objedinjena rasprava o programima poslovanja javnih i javno-komunalnih preduzeća na današnjoj sednici gradske skupštine u Subotici je neozbiljna i ponižavajuća, smatraju opozicioni odbornici.
Sa druge strane, predstavnici vlasti ističu da kritika nije opravdana, jer je, po njihovom mišljenju, na sednici bilo dovoljno vremena da se pomenuti programi suštinski... »

Subotica: Formirana mreža za podršku LGBT osobama

Blic pre 13 sati
Memorandum o saradnji kojim se organi lokalne vlasti obavezuju da će sistemski raditi na zaštiti prava LGBT populacije potpisan je danas u Subotici.
Memorandum su potpisale lokalne institucije i organizacije civilnog društva, saopštila je organizacija "Labris", ističući da je ovo prvi dokument kojim se lokalni organi zaduženi za zaštitu prava građana obavezuju na međusobno... »

Formirana mreža za podršku LGBT osobama u Subotici

RTS pre 13 sati
RTS: Formirana mreža za podršku LGBT osobama u Subotici
Memorandum o saradnji kojim se organi lokalne vlasti obavezuju da će sistemski raditi na zaštiti prava LGBT populacije potpisan je u Subotici.
Memorandum su potpisale lokalne institucije i organizacije civilnog društva, saopštila je organizacija "Labris", ističući da je ovo prvi dokument kojim se lokalni organi zaduženi za zaštitu prava građana obavezuju na međusobno... »

3. marta u Bitefu: Predstava Ljubavnice

Story pre 18 sati
Gostovanje pozorišta „Kosztolányi Dezső" iz Subotice u Bitef teatru 3. marta u 20h
Gostovanje Pozorišta „Kosztolányi Dezső" iz Subotice za rođendan Bitef teatra sa predstavom "Ljubavnice", u režiji Anđelke Nikolić Reditelj: Anđelka Nikolić Kompozitor: Draško Adžić Muzički saradnik: Milan Boca Kostimografija i... »

Traže da se poništi akt iz 1945.

Večernje novosti pre 19 sati
Bunjevci u Subotici svečano obeležili dan osnivanja Nacionalnog saveta i podsetili na nepravdu. Čelnica NSB: Nedopustivo da nam se osporava nacionalni identitet
SUBOTICA - Svečanom sednicom u Plavoj sali Gradske kuće u Subotici obeležen "Dan izbora prvog Nacionalnog saveta", jedan od četiri nacionalna praznika, koji se obeležava u spomen na dan kada je pre 14 godina osnovano krovno telo... »

Napeto u subotici zbog Brane Crnčevića: Rat zbog ulice sa imenom pokojnog pisca

Kurir pre 21 sat
SUBOTICA - Skupština Subotice danas će odlučivati o predlogu da Ulica Vikend naselje bb na Paliću dobije naziv Ulica Branislava Brane Crnčevića, a bivši pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski ocenio je da ta odluka nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.
On je pozvao nacionalne savete da, ako Skupština usvoji tu odluku, uđu u proces njenog obaranja. Bugarski je rekao da veruje da na Upravnom sudu ovakva odluka može da se obori, odnosno proglasi protivzakonitom, a da je ovo... »

Isključenja struje za 28. februar (utorak)

Subotica.com pre 23 sata
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će zbog radova na elektroenergetskim objektima 28. februara doći do prekida u isporuci električne energije na dole navedenim lokacijama i u terminima. Za više informacija... »

Subotica
četvrtak

Vedro
6 ˚C
utorak
Vedro
Vedro
4˚ / 17˚
sreda
Kiša povremeno
Kiša povremeno
0˚ / 9˚
©2017 Netmark d.o.o.