Subotica - vesti

Potpisivanje izjava za priključivanje na kanalizacionu mrežu na Paliću

Subotica.com pre 14 sati
U toku je prikupljanje izjava kojima se potvrđuje zainteresovanost građana Palića za priključenje na buduću kanalizacionu mrežu, čija se izgradnja planira za sredinu 2017. godine, u okviru Projekta zaštite biodiverziteta Palić/Ludaš, čiju implementaciju finansira nemačka KfW banka.
Iz Gradske uprave, MZ "Palić" i JKP "Vodovod i kanalizacija" posebno apeluju na vlasnike vikendica i drugih objekata koji nisu u upotrebi tokom zimskih meseci, kao i na vlasnike objekata koji nisu prijavljeni na adresi na kojoj... »

Rođeni, venčani i preminuli (09-14. januar)

Subotica.com pre 6 sati
Na osnovu podataka kojima raspolaže Matična služba grada Subotice predstavljamo vam nedeljni izveštaj venčanih, rođenih i preminulih.
Rođeni (09-13. januar) Dobili ćerku: Jelena, Ivana i Vuk Jovanović; Iva, Ines i Igor Rudić Vranić; Minja, Vanja i Marko Blagojević: Anđela, Tanja i Goran Vučićević; Ivona, Sanja i Kristian Vince; Ema, Marijana i Ferenc Šaling;... »

SU: Nasilje u porodici u porastu

RTV pre 6 sati
RTV: SU: Nasilje u porodici u porastu
SUBOTICA - U Subotici je u porastu nasilje u porodici. Prošle godine Centru za socijalni rad je prijavljeno139 slučajeva nasilja u porodici, što je za 37,6 odsto više u odnosu na 2015. godinu. Subotica je učestvovala u projektu u okviru koga se radilo sa osobama koje su okrivljene za nasilje u porodici.
U Subotici i dalje je najučestalije fizičko nasilje. Centar za socijalni rad evidentirao porodice koje su bile žrtve nasilja, u kojima je fizičko nasilje trpelo 30 dece, a 2015. godine evidentirano je 16 žrtava. "Centru za... »

Subotica: Nenad Sekulić novi načelnik policije

Radio 021 pre 7 sati
Novi načelnik Policijske uprave Subotica je Nenad Sekulić, piše portal Subotica.com.
On je na toj funkciji zamenio dosadašnjeg načelnika subotičke policije Milorada Šušnjića, koji će biti novi načelnik novosadske policije, o čemu je 021.rs izvestio. Šušnjić je pre dolaska u Suboticu radio u kriminalističkoj... »

Raste cena ogreva i u Subotici

RTS pre 8 sati
RTS: Raste cena ogreva i u Subotici
Stovarišta ogreva u Subotici uglavnom su ispražnjena. Potražnja za drvima je velika, ali je odgovor prodavaca uglavnom isti - robe nema.
Od novembra prošle godine cena ogrevnog drveta u Subotici porasla je za oko 15 procenata. Kubik sušene bukovine i hrastovine sada se prodaje za oko pet i po hiljada dinara. Najpopularniji vid prodaje drva sada je na vreće - jedna... »

Srbija neće proširiti smeštajne kapacitete za migrante

Radio sto plus pre 10 sati
Srbija neće proširiti smeštajne kapacitete za migrante, jer postojeći centri ispunjavaju sve uslove i potrebe migranata, izjavio je danas u Subotici državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević. Ivanišević je tokom posete Domu "Kolevka" u... »

SU: Počinje Svetosavska nedelja

RTV pre 12 sati
RTV: SU: Počinje Svetosavska nedelja
SUBOTICA - I ove godine, Srpski kulturni centar "Sveti Sava" iz Subotice od 21. januara organizuje "Svetosavsku nedelju" na kojoj će, između ostalog, biti predstavljena autobiografska knjiga akademika Vasilija Krestića, a biće obeleženo i 60 godina književnog rada Ljubivoja Ršumovića. Manifestacija se završava 27. Januara, tradicionalnim "Svetosavskim balom".
"Svetosavsku nedelju" u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici besedom otvara Njegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej , a iste večeri biće priređena i izložba tapiserija Zagorke Stojanović, jedne od naših retkih... »

SU: Za agrar 130 miliona dinara

RTV pre 12 sati
RTV: SU: Za agrar 130 miliona dinara
SUBOTICA - Ovogodišnji agrarni budžet Subotice iznosiće između 120 i 130 miliona dinara. Ova sredstva su na nivou iz prošle i pretprošle godine, a najveći deo biće uložen u uređenje atarskih puteva. Sredstva će biti obezbeđena kroz izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.
Za nastavak uređenja atarskih puteva u Subotici ove godine namenjeno je više od 50 miliona dinara. Preostalih 70 do 80 iz ovogodišnjeg agrarnog budžeta biće opredeljeno za finansiranje poljočuvarske službe, protivgradne zaštite,... »

(Video) On je vodio Sandru afriku na maturu: Dušan progovorio i otkrio pravu istinu o pevačici!

Kurir pre 15 sati
Dušan Vuković iz Novog Žednika bio je presrećan kada je prošlog leta folk pevačica Sandra Afrika pristala da mu bude pratilja na maturskoj večeri.
Više od pola godine prošlo od ovog događaja u Subotici o kojem je pričala cela Srbija, a Dušan je rešio da snimi opširan video i predstavi javnosti pozadinu druženja sa pevačicom. On je otkrio do sada nepoznate detalje, kako su... »

Ivanišević: Srbija neće proširiti smeštajne kapacitete za migrante

Blic pre 1 dan
Srbija neće proširiti smeštajne kapacitete za migrante, jer postojeći centri ispunjavaju sve uslove i potrebe migranata, izjavio je danas u Subotici državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević.
Ivanišević je tokom posete Domu "Kolevka" u Subotici, za decu ometenu u razvoju, rekao novinarima da ni u tom gradu neće biti građeni novi centri, jer postojeći prihvatni centar "potpuno ispunjava sve uslove". - U Srbiji neće... »

Subotica
četvrtak

Vedro
-5 ˚C
petak
Vedro
Vedro
-7˚ / 2˚
subota
Vedro
Vedro
-6˚ / 3˚
©2016 Netmark d.o.o.