Tutin - vesti

Krv dao 140 puta

Vesti online pre 4 sata
Kada se u Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu, Priboju, Prijepolju i drugim okolnim gradovima desi neka nesreća, kada su bolesni životno ugroženi i kada je tokom porođaja ili neke komplikovane operacije hitno potrebna krv, svi odmah traže i zovu Sjeničaka Hasiba Bogućanina (62), poznatijeg po nadimku Duda, decenijama dobrovoljnog davaoca krvi i velikog humanistu koji je svojom dragocenom tečnošću do sada spasao na desetine života u ovom kraju i širom Srbije....
Imam relativno retku i vrlo traženu krvnu grupu ("B"-pozitivnu) i uvek se odazovem, a vrlo često, čim čujem da se desila neka nesreća ili da je nekome potrebna krv, dolazim i bez poziva... Tako je to od moje dvadesete godine, od... »

Škola u Tutinu dobila novi inventar

Radio sto plus pre 6 sati
Fondacija „Ana i Vlade Divac“, u okviru projekta podrške lokalnim zajednicama povodom izbjegličke krize, donirala je Osnovnoj školi „Rifat Burdžević Tršo“ u Tutinu školski inventar u vrijednosti od 5.000 evra. Koordinator ove fondacije u Tutinu Mehdija Medović rekao je radiju Sto plus da je ovo... »

U Novom Pazaru uhapšeni dileri droge iz Tutina

Sandžak haber pre 11 sati
Kod trojice Tutinaca pronađena je danas oko 15 h droga u novopazarskom naselju Mur saznaje Glas Sandžaka. Prema našim saznjanima policija je zaustavila vozilo marke “Škoda oktavija ” tutinskih registarskih oznaka gde je pronašla ekstazi i marihuanu. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do... »

Hiljade vernika klanjalo se na gradskom trgu Novog Pazara (foto)

Blic pre 19 sati
Nekoliko hiljada muslimanskih vernika sinoć je na centralnom trgu u Novom Pazaru, ali i u Tutinu i Sjenici, klanjalo noćni namaz povodom 27. noći Ramazana za koju se veruje da je prorok Muhamed tada primio prve ajete (stihove) Kurana.
Noćni namaz organizovala je Islamska zajednica u Srbiji, a molitvu na centralnom trgu Gazi Isa-bega predvodio je Muhamed el Matrudi iz Saudijske Arabije. Okupljenim vernicima obratio se i glavni muftija IZ u Srbiji Mevlud Dudić... »

U 27. noći Ramazana Tutin na sedždi (Foto)

Sandžak press pre 1 dan
U organizaciji Mešihata Islamske Zajednice u Srbiji i Škole Kur'ana Časnog i ove godine je u Tutinu organizovan noćni namaz pod otvorenim nebom gradskog trga. Namaz su predvodili hafiz Adnan Dupljak i Dženis Pepić dok je veče svojim predavanjem upotupunio Enver ef. Omerović. Omerović u svom... »

NAJAVA: Noćni namaz u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Sandžak press pre 1 dan
MEŠIHAT: Noćni namaz na Trgu “Gazi Isa-bega” u Novom Pazaru, na Gradskom trgu u Tutinu i Omladinskom parku u Sjenici biće organizovan večeras u 00,30 h. Obavezno ponijeti... »

Proizvodnja kreča unosan ali težak posao

Sandžak press pre 2 dana
Odvajkada je selo Požega kod Novog Pazara bilo poznato po krečanama i vrsnim proizvođačima kreča, gotovo da nema kuće ili zgrade u Novom Pazaru, Sjenici, Raški i Tutinu u koju nije ugrađen kreč iz ovog pitomog sela pored puta Novi Pazar – Sjenica… Među proizvođačima kreča u Požegi, a i šire u... »

Predsjednik Mešihata na iftaru kod ambasadora Turske u Beogradu

Sandžak press pre 2 dana
U ponedjeljak 19.06.2017. godine u rezidenciji ambasadora R. Turske u Beogradu upriličen je iftar kojem su prisustvovali vjerski i politički predstavnici muslimana u Srbiji. Delegaciju Mešihata IZ-e u Srbiji predvođenu predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, činili su dr. Rešad ef. Plojović... »

Hleb magistra iz majdana

Vesti online pre 2 dana
Odvajkada je selo Požega kod Novog Pazara bilo poznato po krečanama i vrsnim proizvođačima kreča, gotovo da nema kuće ili zgrade u Novom Pazaru, Sjenici, Raški i Tutinu u koju nije ugrađen kreč iz ovog pitomog sela pored puta Novi Pazar - Sjenica...
Među proizvođačima kreča u Požegi, a i šire u celom regionu, decenijama je najpoznatiji i najcenjeniji starina Sulejman Curić (83), koji je skoro ceo svoj vek proveo pored vatre i krečane... Sulejman je danas u poznim godinama i... »

Novi Pazar čeka vozove

Sandžak press pre 3 dana
Izgradnja dvadesetak kilometara železničke pruge koja bi Novi Pazar povezala sa Raškom i postojećom prugom Kosovska Mitrovica – Kraljevo oživela bi novopazarski kraj – slažu se i političari i privrednici. Zato je, valjda, i predstavljanje projekta izgradnje ovog „gvozdenog puta” krajem maja u... »

Dačić dočekao Rogozina

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Nastavljeno suđenje Milanu Daboviću: Nikad nisam imao veze sa drogom

Večernje novosti  pre 6 sati  još 1 povezana

U Hrvatskoj gliser uleteo na plažu

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.