Užice - vesti

Moguć dogovor štrajkača i poslovodstva

Danas pre 22 minuta
Štrajk radnika preduzeć „Putevi“ Užice mogao bi da bude prekinut u ponedeljak, ukoliko štrajkači budu prihvatili sadržaj dogovora koji su danas postigli predstavnici štrajkačkog odbora i poslovodstva. Boban Ćaldović, poverenik Samostalnog sindikata putara Srbije u tom privatnom preduzeću, čiji su... »

Izložba slika Vladana Terzića

RTS pre 52 minuta
RTS: Izložba slika Vladana Terzića
U Užičkoj Gradskoj galeriji izložene su slike Vladana Terzića, akademskog slikara koji već četiri i po decenije stvara u Užicu. Posle desetina izložbi kod nas i u okolnim zemljama sugrađanima se predstavio ciklusom "Krošnje i predeli".
Krošnje drveća kao neodoljiv motiv na slikama Vladana Terzića našle su se ponovo posle nekoliko decenija ispisane prepoznatljivim likovnim rukopisom. Krošnje iz novog ciklusa, nastale kao plod višedecenijskog umetničkog... »

Lokalna uprava sa četvoro zaposlenih

RTS pre 1 sat
RTS: Lokalna uprava sa četvoro zaposlenih
Pre tri godine konstitusana je gradska opština Sevojno, najmlađa jedinica grada Užica i najmlađa opština u Srbiji. Meštani traže veći deo finansijskog kolača, s obzirom na industrijske potencijale od kojih se ubiraju takse i prihodi.
Sevojno je gradsko naselje u kome, prema poslednjem popisu živi više od sedam hiljada ljudi. Bivša mesna zajednica, 2014. godine prerasla je u gradsku opštinu, ostajući u čvrstoj vezi sa Užicem. Najmlađa opština u Srbiji sigurno... »

Marija Obradović: Vučić donosi apsolutnu pobedu

Glas Zapadne Srbije pre 2 sata
Užice - Razlog zbog čega Tomislav Nikolić nije naš kandidat, jeste taj što nismo smeli da se igramo time da li će biti pobede u prvom krugu, rekla je gostujući u Dnevniku zapadne Srbije potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović. "Predsednik i premijer bi trebalo da budu... »

Haški osuđenik nije hteo u sarajevo: Sahrana Ljubiše Beare sutra u Užicu

Blic pre 3 sata
Bivši načelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske i haški osuđenih pukovnik Ljubiša Beara, biće sutra sahranjen na groblju Dovarje u Užicu.
Beara je 9. februara preminuo u Berlinu gde je izdržavao doživotnu zatvorsku kaznu po pravosnažnoj presudi suda u Hagu koji ga je orkivio za zločin u Srebrenici. Kako saznaje "Blic", Ljubiša Beara je pred smrt saopštio porodici... »

BRAVO ZA PRIJEPOLJSKI REŽIM! FAP Livnica otišao u stečaj!

Sandžak haber pre 4 sata
Prijepolje – Užice – Privredni sud u Užicu kao i stečajni sudija Miljko Mićović, odlučujući po predlogu za pokretanje stečajnog postupka nad doo “FAP – Livnica sa nadgradnjom Prijepolje”, koji je podnet od strane Ministarstva privrede Srbije, doneo je 22. februara Rešenje o otvaranju stečajnog... »

Užice: Zbog kašnjenja plata blokirali put

Večernje novosti pre 10 sati
Štrajk zaposlenih u "Putevima" zbog neisplaćenih zarada. Na sat vremena oko 200 nezadovoljnih radnika prekinulo saobraćaj
OKO 200 radnika "Puteva" iz Užica, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Bajine Bašte jednočasovnom blokadom zlatiborske magistrale, u mestu Surduk, nastavilo je generalni štrajk, tražeći od menadžmenta užičke kompanije isplatu... »

Radnici "Puteva" blokirali magistralu kod Užica

B92 pre 1 dan
B92: Radnici "Puteva" blokirali magistralu kod Užica
Štrajk su započeli u ponedeljak, zahtevajući isplatu zarada i putnih troškova za decembar i januar, ali i dnevnica koje im nisu isplaćivane dve-tri godine.
Iako su im zarade za decembar isplaćene juče popodne, oni su odlučili da blokiraju saobraćajnicu jer, kako je rekao Boban Ćaldović, predsednik Samostalnog sindikata u toj firmi, poslovodstvo odbija da pregovara o štrajkačkim... »

Zbog neizmirenih obaveza: Užički putari blokirali magistralu(foto)

Večernje novosti pre 1 dan
Na putu oko 200 radnika, nemaju drugo rešenje za agoniju koja traje 8 godina. Štrajkači poslušali zvanično upozorenje policije i omogućili odvijanje saobraćaja
UŽICE – Oko 200 radnika “Puteva” iz Užica, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Bajine Bašte su jednočasovnom blokadom zlatiborske magistrale u mestu Surduk nastavili generalni štrajk, tražeći od menadžmenta užičke kompanije... »

Kusta spasava užički stari Grad: Kako lokalne vlasti nameravaju da obnove srednjovekovnu tvrđavu uz pomoć reditelja

Blic pre 1 dan
Oronulu srednjovekovnu tvrđavu prepuštenu nemaru i zubu vremena Grad Užice želi da obnavi. Možda već od ove godine, verovatno uz pomoć počasnog sugrađanina.
U rekonstrukciji Starog grada nad levom obalom Đetinje užička vlast traži pomoć Emira Kusturice, a on je voljan da se angažuje da kameno utvrđenje iz 14. veka zasija u novom svetlu. Do kraja sedmice možda se i načini prvi veći... »

Užice
četvrtak

Oblačno
13 ˚C
petak
Znatno oblačno
Znatno oblačno
0˚ / 14˚
subota
Jak sneg
Jak sneg
-4˚ / 4˚
©2017 Netmark d.o.o.