Valjevo - vesti

Održana Smotra mladih recitatora

Studio B pre 4 sata
Po pet najuspešnijih takmičara u svakoj od tri kategorije predstavljaće Beograd na republičkom takmičenju koje će se održati tokom maja u Valjevu.
U centru „Šumice” održana je 57. Smotra recitatora dece i mladih iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Ovu manifestaciju organizuju Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda, a skupu su, pred... »

Arheološka istraživanja menjaju istoriju Srpska država i pre Nemanjića

Večernje novosti pre 11 sati
Arheološka istraživanja menjaju znanja o srednjovekovnoj istoriji. Tvrđava na brdu Branig nad kanjonom reke Gradac dokaz funkcionisanja države bar dva veka pre Nemanje
NOVA arheološka istraživanja u zapadnoj Srbiji otkrivaju novu, iznenađujuću sliku prednemanjićke Srbije, kao dobro organizovane i gusto naseljene države sa utvrđenjima koja štite saobraćajnice kojima se transportuju tovari... »

Otvoren Startit centar u Valjevu - Razvoj lokalnih IT zajednica važan za državu i društvo

Ekapija pre 14 sati
foto: ronstik/shutterstock.com Startit centar Valjevo, deo programa Nacionalna mreža lokalnih tehnoloških zajednica, otvoren je u petak, 21. aprila 2017. godine, u Valjevu. U okviru ovog programa Startit je, inače, otvorio i centar u Majdanpeku. Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i... »

JK takmičarki: Izgledaš kao kombinacija persijske mačke i Nataše Bekvalac

Tračara pre 19 sati
Jedna od kandidatkinja sinoćne emisije Zvezda Granda bila je i 26-godišnja Nadica Vermezović iz Valjeva, koja je izazvala burne komentare žirija, a naročito Jelene Karleuše. Mlada takmičarka na sceni se pojavila sa neobičnom frizurom, crnim karminom i obučena u kombinaciju od kože, a izvela je... »

Advokatska mafija vara rezerviste lažnim obećanjima o naplati dnevnica

Radio 021 pre 22 sata
Širom Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice.
Tako je u Valjevu jedna advokatica iz Beograda uspela da ubedi više od 80 rezervista da joj potpišu punomoćje, tvrdeći da je Međunarodni sud u Strazburu navodno doneo odluku da država borcima mora da isplati 32 evra po danu... »

“Radnički 1923” i “Budućnost” remizirali na "Čika Dači"

InfoKG pre 1 dan
Fudbaleri “Radničkog 1923”, predvođeni novim trenerom Slavišom Kovačevićem, odigrali su nerešeno meč 23. kola Srpske lige Zapad protiv valjevske “Budućnosti”, pošto su oba tima postigla po gol u prvom poluvremenu, a rezultat je 1:1. Gol za kragujevačku ekipu postigao je Marko Krasić u 16. minutu,... »

Rezervisti: Advokati nas varaju

Večernje novosti pre 1 dan
Širom Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice
ŠIROM Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice. Tako je u Valjevu jedna advokatica iz Beograda, uspela da ubedi više od 80 rezervista da... »

Nedovoljno protivgradnih raketa za zaštitu Mačve

RTV pre 1 dan
RTV: Nedovoljno protivgradnih raketa za zaštitu Mačve
ŠABAC - Sezona protivgradne zaštite počela je 15 aprila . U opštini Šabac, u kojoj je voćarsvo najrasprostranjenja delatnost a samim tim i rizici proizvodnje veliki , u funkciji je 25 protivgradnih stanica. Svaka od njih ima po dva strelca , koji provode sate ispred lansirnih pozicija kako bi zaštitili ljude i letinu ali njihov status nije adekvatno vrednovan.
Iz odeljenja za poljoprivredu ovog grada kažu da je lokalna samouprava obezbedila 85 protivgradnih raketa što predstavlja u proseku 3 do 4 rakete po stanici . I radarski centar Valjevo isporučio je po 5 protivgradnih raketa ali... »

Zahvaljujući IT, saldo u plusu 407 mil €

B92 pre 1 dan
B92: Zahvaljujući IT, saldo u plusu 407 mil €
Novi tehnološki Startit centar otvoren je u Valjevu. Državna sekretarka Tatjana Matić kaže da je razvoj lokalnih IT zajednica od ključnog značaja za taj sektor
Matić je istakla da je to važno da bi mladi ljudi mogli da unapređuju svoja znanja i imali motivaciju da ostanu u zemlji, budući da je IT naša najperspektivnija privredna grana. Startit centar Valjevo je deo programa "Nacionalna... »

Kolaps! Ostali odsečeni od sveta: Sneg u Ljuboviji uništio voćke, a ljude ostavio u mraku

Kurir pre 2 dana
LJUBOVIJA - Sneg visine od jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević.
On je dodao i da Ljuboviji hitno potrebna pomoć. "Očekujemo pomoć iz Valjeva, koja bi trebalo da našoj elektro poslovnici da pomogne oko saniranja kvarova. Najveći problem nam je oko opreme i stubova kojih nemamo. Pokušaćemo da... »

Valjevo
ponedeljak

Pretežno vedro
1 ˚C
utorak
Vedro
Vedro
4˚ / 19˚
sreda
Vedro
Vedro
9˚ / 20˚

Lažljiva slika

Danas  pre 22 minuta

Dinar jači za 0,1 odsto

RTV  pre 16 minuta

Tortilje sa govedinom

Alo  pre 34 minuta

Ova pećina je najlepši dar prirode u Srbiji

Vesti online  pre 4 minuta
©2017 Netmark d.o.o.