Vranje - vesti

Pomoći pčelarima da povećaju proizvodnju

B92 pre 20 minuta
B92: Pomoći pčelarima da povećaju proizvodnju
Vranje -- Grad Vranje će podržati pčelare da bi udvostručili proizvodnju koja sada iznosi 70 do 100 tona meda vrhunskog kvaliteta godišnje.
Gradski većnik za poljoprivredu Aleksandar Janjić je najavio da će lokalna vlast pomoći otvaranje škole pčelarstva i da će finansirati sađenje medonosnog bilja radi poboljšanja kvaliteta meda. "Takođe, ulaganjem u nabavku opreme... »

Danas je vavedenje

OK radio pre 2 sata
Vavedenje Presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogorodici obeležava se u petak u hramovima Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim domovima, pa i u Vranju. Vavedenje je i slava manastira Hilandara.
Ovaj praznik, obeležen crvenim slovom u bogoslužbenom kalendaru Srpske pravoslavne crkve kao zapovedni praznik, slavi se kao uspomena na dan kada je Bogorodica, u pratnji svojih roditelja Joakima i Ane, prvi put uvedena u hram... »

Antić: Korupcija je iskorenjivo zlo

OK radio pre 2 sata
Nenad Antić, direktor Filijale Fonda za Penzijsko i invalidsko osiguranje u Vranju, od nedavno je koordinatora za integritet lokalne samouprave.
U praksi, pojmovi integriteta i korupcije su dijametralno suprostavljeni, a jačanjem integriteta automatski nastaje nepovoljan ambijent za koruptivno delovanje i obrnuto. Antić najavljuje niz mera i oštru borbu protiv koruptivnih... »

Poribljavanje vlasine: 50.000 komada potočne pastrmke

OK radio pre 3 sata
Vranje - Vlasinsko jezero u poslednjih nekoliko dana bogatije je za 50.000 komada mlađi potočne pastrmke.
Upravljač PIO „Vlasina“ iz Surdulice, potvrdio je da je u okviru redovnih aktivnosti poribljavanja ribolovnih voda i ispunjenja Programa upravljanja ribarskim područjem za ovu godinu, sprovedena akcija poribljavanja Vlasinskog... »

Radar na Besnoj kobili bitan za jug Srbiji

Beta video pre 3 sata
BEOGRAD - ``Radar na Besnoj kobili kod Vranja, čija će gradnja početi takodje naredne godine, veoma je bitan za jug Srbije, posle zatvaranja Kopaonika. Zahvaljujući njemu videće se ceo Balkan i nećemo zavisiti od radara koji nam NATO ne vraća. Više puta smo tražili da nam NATO-a vrati taj radar,... »

U Trgovištu do dozvole za dan, u Čačku za tri

Danas pre 3 sata
U opštini Trgovište, na dobijanje građevinske dozvole čeka se samo jedan dan, u Gadžinom Hanu i Vladimircima oko dva dana, dok od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak i Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana. To je saopštilo je MInistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.... »

U Trgovištu za jedan dan do dozvole za gradnju - Među gradovima prednjače Čačak, Vranje i Sombor

Ekapija pre 4 sata
foto: Andrey_Popov/shutterstock.com U opštini Trgovište se na dobijanje građevinske dozvole čeka samo jedan dan, u Gadžinom Hanu i Vladimircima oko dva dana, dok od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak, Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i... »

Poznata satnica za koncert Planet Of Zeus u Beogradu

Balkan Rock pre 7 sati
Grčka stoner metal atrakcija, Planet Of Zeus, u okviru svoje aktuelne evropske turneje će, kako je već bilo najavljeno, ponovo posetiti Srbiju. Jedan od gradova u kojima je bend već održao svoj nastup je Novi Sad, a predstojeća dva će biti u Domu Omladine Beograda, u utorak 6. decembra i na Factory... »

"Planet of Zeus" na „Fektori festu“ u Vranju

RTS pre 20 sati
RTS: "Planet of Zeus" na „Fektori festu“ u Vranju
Muzička smotra „Fektori fest“ biće održana 7. decembra u Omladinskom savezu u Vranju. Na trećem izdanju festivala učestvovaće jedan od najpoznatijih grčkih metal bendova "Planet of Zeus".
Domaćin festivala je metal bend iz Vranja "Mud Factory", a nastupaju i „Drioma“ iz Kumanova i alternativni rok bend iz Vlasotinca "Fluid Underground". „'Planet of Zeus' će u okviru turneje Loyal To The Pack, nakon Novog Sada i... »

Još jedan festival tvrdog rifa u Vranju (VIDEO)

Jugmedia pre 21 sat
VRANJE – U Sali Omladinskog saveza u Vranju, u sredu 7. decembra održaće se drugi po redu „Factory fest“. Na festival muzike tvrdog gitarskog zvuka, u okviru evropske turneje, kao zvezde večeri nastupiće „Planet of Zeus“, jedan od najpoznatijih grčkih bendova. „Hedlajneri na ovom festivalu su jedno... »

Vranje
nedelja

Pretežno vedro
7 ˚C
ponedeljak
Vedro
Vedro
-6˚ / 8˚
utorak
Vedro
Vedro
-2˚ / 9˚
©2016 Netmark d.o.o.