Vranje - vesti

Protest malinara: Državo, ima li te?

OK radio pre 51 minut
Stotinak malinara iz Vranja i Surdulice protestovali su u sredu popodne u ovom mestu, ukazujući na nisku otkupnu cenu maline i izostanak reakcije države na ovaj problem.
Zahtevi malinara iz Pčinjskog okruga su identični sa onima koje imaju proizvođači iz zapadne Srbije, a oni se svode na to da otkupna cena maline bude 220 dinara, a ne kao sadašnja 120 po kilogramu. Žarko Milenović, jedan od... »

Oni su najbolje što Vranje ima!

OK radio pre 56 minuta
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uručio je nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola, kojih je ove godine ukupno 20.
Milenković je kazao da biti prvi u svojoj generaciji dokazuje da ste marljivo radili, odricali se i stekli znanje, poručivši da je znanje moć i trajna vrednost. - Čestitam vam i želim da nastavite da postižete još bolje rezultate... »

Tender za čukarku

OK radio pre 1 sat
Vranje - Ministarstvo privrede objavilo je tender za izvođenje radova na uređenju industrijske zone Čukarka u Preševu. Prema podacima sa javnog poziva Ministarstva privrede, on se odnosi na izvođenje radova na saobraćajnicama, atmosferskoj i fekalnoj kanalizaciji.
Takođe, planirano je i izvođenje radova na vodovodnoj instalaciji, javnom osvetljenju i telekomunikacionoj instalaciji. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 25. jul ove godine. Javno otvaranje ponuda je istog dana u... »

Vranje sufinansira 23 projekta iz ekologije

Jug press pre 11 sati
VRANJE Na sednici Gradskog veća u Vranju usvojen je Plan detaljne regulacije u naselju Smonice u Vranjskoj Banji, kojim je određena dugoročna projekcija razvoja i prostornog rešenja u obuhvatu Plana detaljne regulacije. Određena su i pravila regulacije, uređenja i građenja. Većnici su doneli i... »

Stadion u Vranju postaje moderniji: Počela rekonstrukcija Gradskog stadiona

Kurir pre 19 sati
U Vranju je zvanično počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u okviru projekta ,,Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ . Stadion se renovira u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske, a u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska - Srbija.Prema... »

Počela izgradnja stadiona u Šaprancu

OK radio pre 1 dan
Potpisivanjem ugovora o realizaciji, zvanično je počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju u okviru projekta ,”Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata", vrednog 266.000 evra.
Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić i zamenik kmeta opštine Montana u Bugarskoj Tihomir Antonov sa saradnicima obišli su Gradski stadion. Antić je podsetio da se stadion renovira u okviru IPA prekograničnog programa... »

GV: Prošla 23 projekta iz ekologije

OK radio pre 20 sati
Gradsko Veće Vranja na 73. sednici usvojilo je nekoliko bitnih odluka koje se tiču odliva sredstava iz budžeta grada, ali i nalaženje načina da se ti prihodi u narednom periodu povećaju.
Većnici su raspravljali o dodeli sredstava za projekate iz oblasti ekologije za 2017. godini, i usvojili odluku po kojoj se million dinara raspoređuje za realizaciju projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Na... »

Andonov: Napada me bahati i prinaučeni deo SNS-a

OK radio pre 1 dan
Na javne prozivke reagovao je u sredu i Igor Andonov, kako je naglasio, samo zbog „bahatosti, nepismenosti i skoro pa opšteg diletantizma kojim odiše saopštenje SNS-a u Vranju“.
- Dobro je da se na početku razumemo - nemam ništa protiv SNS-a, imam mnogo prijatelja tamo, mnogo ozbiljnih, sposobnih i poštenih ljudi u toj stranci, zbog kojih sam uostalom, sa opcijom kojom pripadam, i ušao o lokalnu... »

Edvina izlaže u Vranju

OK radio pre 1 dan
U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju će u sredu od 19 časova biti otvorena izložba Edvine Romanović Hudečkove. Izložba nosi naziv „Tragovi pre i posle“.
Edvina Romanović Hudečkova je član ULUS-a i Udruženja likovnih umetnika Brna u Češkoj. Realizovala više od 20 samostalnih izložbi u mnogim gradovima Srbije, u Beogradu, Nišu, Vranju, Čačku, Požarevcu, Užicu, Kruševcu, Smederevu,... »

Novi rok za upis na Pedagoški

OK radio pre 1 dan
Na Pedagoškom fakultetu u Vranju produžen je junski upisni rok na prvu godinu studija za budžetska i samofinansirajuća mesta na studijskim programima za obrazovanje učitelja, vaspitača i master profesora tehnike i informatike.
Prijavljivanje kandidata je do 11. jula od osam do 14 časova. Prema navodima sa Pedagoškog fakulteta, prijemni ispit će biti priznat svim kandidatima koji su položili na srodnim fakultetima. Ove godine Pedagoški fakultet upisuje... »

Vranje
četvrtak

Pretežno vedro
27 ˚C
petak
Vedro
Vedro
20˚ / 38˚
subota
Vedro
Vedro
16˚ / 39˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.